Veggedyr Kragerø – få hjelp

Veggedyr i KragerøMistenker du at du har problem med veggedyr i Kragerø? Kontakt oss ved å klikke på chat så kan vi hjelpe deg med å avdekke om det er et tidlig angrep, og om du kan behandle det selv.

Hvis du legger merke til bitt/ stikk på kroppen som klør, bittene gjerne kommer i løpet av natten og du gjerne får flere over flere uker så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep må du handle raskt, ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Kragerø, så vi kan hjelpe deg å forstå om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr gir ubehagelige bitt og utslett, og noen opplever helseproblemer fordi de har allergi. Stort sett bor veggedyr i sengen og kryper frem noen minutter for å suge blod. Mange ganger har de ikke blitt sett, men insektsbittene avslører dem.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Hjelp med skadedyrkontroll i Kragerø

[google-map location=”Kragerø” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Vi hjeper deg med å få bli kvitt skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr. Kontakt oss om skadedyrkontroll Kragerø. Bruk chatten.

Info om veggedyr

er små og ovale, og de spiser blodet ditt. Insektene er flate og ovale. De er omtrent på størrelse med eplefrø. Etter at de har sugd blod får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i langesund

Voksne individer blir ca 0,5 cm lange og 3 millimeter brede. De er ganske flattrykte. Nymfene har ganske likt utseende som de voksne, men de er mindre og er lysere. Eggene er små, omtrent én millimeter lange, og de er hvite.

Veggedyr er uten vinger. Men de har en sugesnabel som normalt ligger bakover under dyretSnabelen rettes utover og fremover når de skal spise.

Veggedyr kan ikke fly. Men vil ofte bevege seg raskt over vegger, gulv og tak.

De kan legge hundrevis av egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger cirka }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i brevik

Unge umodne veggedyrene, kalt nymfer, bytter skinnet 5 ganger før de regnes som voksne. De trenger ett måltid med blod før hver neste utvikling hos nymfen. Ved ideelle omstendigheter med rett temperatur og mulighet for blod kan veggedyrene utvikle seg fullt på cirka en måned.

Hvordan kommer veggedyr til Kragerø

økende. En av grunnene er nok at folk reiser mer, både internasjonalt og nasjonalt. |Før var veggedyr normalt i Norge, men midt på 1900-tallet ble de nesten utryddet. Veggedyrene kom tilbake for noen år siden, og bestanden har etablert seg igjen. Vi tror årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene kan bli med til Kragerø i bagasjen.}

Når du reiser fra et hotell der veggedyret holder til, risikerer du å ta med deg insektet hjem til din bolig i Kragerøi bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i hjemmet uoppdaget gjennom bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Uheldigvis har veggedyret blitt resistent for ulike insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Oppholdsted for veggedyr

Veggedyr har ikke reir som maur eller bier, men de har en tendens til å leve i grupper på skjulesteder. Det første tilholdsstedet er normalt i madrasser der de har lett tilgang til folk å bite om natten.

Over tid kan de gjerne flytte seg inn i en hvilken som helst sprekk eller hulrom. De kan også flytte seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Et veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og biter vanligvis folk mens de sover. De starter ved å lage et hull trekke blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker bare minutter. Fra tre til ti minutter for å bli mette, og deretter kryper de stille bort.|På) natten kryper veggedyr frem og finner blod mens du sover. Til det de en sugesnabel. Det tar kun tre til ti minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Forskjellige folk oppfatter bittene ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men over tid blir det gjerne værre og værre.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Se også rotter i brevik

Er det veggedyr?

OM du har våknet med stikk som klør, kan det hende du har veggedyr i huset. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Andre tegn på at du har veggedyr inkluderer:

  • Det er blodflekker på sengetøyet
  • Mørke eller rustfargede flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Små hvite egg skjult under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her er noen bilder tatt av vår mann der du ser veggedyr-ekskrementer, så du vet hvordan det ser ut. Det ligner veldig på jordslag. Måten du kan skille på jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det lager merker så er det ekskrementer. Hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr spor

Har du mistanke om et angrep anbefaler vi å fjerne alt sengetøy etter tegn som nevnt over. Fjern støvdekselet over madrassen, sjekke sprekkene i sengebunne og liknende.

Sjekk området rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, teppekanten og også i stikkontakter. Sjekk skapet ditt, fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i langesund

Bli kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep bør du starte med å bekjempe dem med én gang – og hindre at de kommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Kragerø

Aller først bør du få hjelp til å finne ut om angrepet er i tidlig fase, eller om det er kommet for langt så du ikke bør prøve å bekjempe veggedyrene selv.

I alle tilfeller bør man begynne med å:

Start med å rydde rommet der veggedyrene holder til. Inkludert følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i maskin i tørketrommelen og i minst i 30 minutter.
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i 3 døgn. Fryseren må være minimum -18C grader. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å børste sømmene i madrassene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og rommet rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

OBS: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, plasser den i en tett plastpose som du knytter tett igjen, og legg den i søppelbeholderen utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å komme ut igjen og på nytt finne et offer.

Se andre tips under

Anskaff en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Voksne veggedyr kan overleve ilitt mer enn 1 år uten å få sugd blod, så det kan være fornuftig å dekke til madrassen så lenge for å sørge at alle insektene dør.

Ta bort alle ting rundt sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være lurt å kjøpe en ny madrass, men pass på å kvitte resten av hjemmet ditt for veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Det å rydde infiserte rom er nødvendig for å kontrollere veggedyr, men noen ganger krever det bruk av kjemiske behandlinger å bli kvitt dem. Av den grunn at bruk av giftstoffer kan være giftig både for den som gjør jobben og den som skal bruke sengen, så må den som gjør skadedyrbekjempelsen være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå svært grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger menneskelig blod, vanligvis om natten. Bittene kan føre til ulike helseeffekter, inkludert utslett, psykologiske effekter og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som varierer mellom litt rødhet til større blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en time. Vanligvis er det kløe. Noen kan føle seg trette eller har feber. Vanligvis blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Det er ikke kjent at deres bitt overfører smittsom sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt kommer av to arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose innebærer både å finne insektene og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er utfordrende å eliminere veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten å drikke blod. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Kragerø

Har du problemer med veggedyr i Kragerø{, så ta kontakt nå!Chat nå.

Scroll to Top