Veggedyr Kopervik Skadedyrbekjempelse

Veggedyr i KopervikDersom du tror du har problemer med veggedyr i Kopervik: Ta kontakt nåfor hjelp og veiledning. Klikk på chat nederst til høyre, og du får hjelp raskt.

Om du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen som klør, bittene som regel dukker opp mens du sover, og det gjerne kommer flere bitt utover ukene så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Opplever du at det er veggedyr må du handle raskt, ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver med skadedyrkontroll i Kopervik, så vi kan hjelpe deg å forstå om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et skadedyr som både er ubehagelig, men også kan gi helseproblemer. I de aller fleste tilfeller bor de i sengen din og kryper frem nattestid for å suge blod. De kan være vanskelig å se, og ofte merker man dem først ved at de etterlater seg små bitt når de suger blod.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Få hjelp med skadedyrkontroll i Kopervik

[google-map location=”Kopervik” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Få assistense til å få tatt knekken på skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr.Ta kontakt vedrørende skadedyrkontroll Kopervik. Se chatten.

Mer om veggedyr

Veggedyr er brunaktige og 3-5 mm lange, flate og ovale insekter som lever av å suge blod fra dyr eller mennesker. Voksne veggedyr har kropper som er flate og ovale omtrent på samme størrelse som et eplefrø. Etter at de har sugd blod svulmer kroppene deres opp og har en rødlig farge. Les også om veggedyr i sandnes

Voksne individer er ca 0,5 cm lange og 3 mm brede. De er ganske flate. Nymfene (ikke fullvoksne) har lik fasong som de voksne veggedyrene. Men nymfene er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er veldig små, omtrent 1 mm lange og hvite.

Veggedyr har ikke vinger. Men de har en sugesnabel som normalt ligger bakover under dyret, men rettes utover og fremover når de skal spise.

Veggedyr kan ikke fly, men kan flytte seg over gulv, vegger og tak.

De kan legge fra 100-1000 små egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i jørpeland

Unge veggdyr, kalt nymfer, bytter skinnet fem ganger før de når modenhet. Før hvert utviklingssteg må de ha et måltid. Ved ideelle omstendigheter med god varme og tilgang på mat kan insektene bli modne på cirka 1 måned.

Opphavet til veggedyr i Kopervik

økende. Mye av grunnen er nok at folk reiser mer, både internasjonalt og nasjonalt. |Før var veggedyr helt vanlig i Norge, men rundt 1950 ble de omtrent utryddet her til lands. Men de kom tilbake for noen år siden. Bestanden har etablert seg igjen. Det er mye mulig at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene kan bli med hjem i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et land der veggedyr holder til, er det mulig du tar med deg veggedyr til din bolig i Kopervik via bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i huset via bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Dessverre har veggedyret blitt resistent ovenfor diverse insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Oppholdsted for veggedyr

Veggedyr har ikke reir som maur eller bier, men de lever ofte i grupper på skjulesteder. Deres første gjemmesteder er normalt i madrasser, fjær, rammer og sengegavler der det er lett å bite folk om natten.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Et veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og biter mens menneske-byttet sover. De spiser ved å lage et hull trekke blod gjennom en snabel. De bruker bare minutter. Fra 3 til 10 minutter for å dekke behovet. Så går de stille bort.|Om

Veggedyrbitt

Ulike folk oppfatter bittene forskjellig. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men over tid blir det gjerne værre og værre.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Se også om rotter i jørpeland

Er det veggedyr?

OM du har våknet med stikk som klør, kan det hende du har veggedyr i huset. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Tegn på veggedyrproblem:

  • Blodflekker på sengetøy
  • Rustfargede eller mørke flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Hvite små egg skjult under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her ser du noen fotografier tatt av vår mann der du ser ekskrementer fra veggedyr. Da vet du hvordan det ser ut. Det ligner veldig på jordslag. Måten du kan se forskjell på jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer, og hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr spor

Hvis du mistenker et angrep bør du fjerne sengetøy etter tegn som nevnt i listen over. Fjern madrassbeskytteren over nederste madrassen, sprekkene i sengebunne med mer.

Undersøk også området rundt sengen, inkludert inne i bøker, tepper og også i stikkontakter. undersøk garderoben ditt, fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i sandnes

Få bort veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep, bør du starte med å bekjempe dem nå – og forhindre at de kommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Kopervik

Aller først bør du få hjelp til å vurdere om angrepet er i tidlig fase, eller om det er kommet for langt til at du bør prøve å bekjempe insektene selv.

I alle tilfeller bør man begynne med å:

Start med å rydde der veggedyrene holder til. Inkludert følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i varmt vann i tørketrommelen og i minimum i en halvtime
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i 3 dager. Fryseren må holde minst -18C grader. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste til å arbeide gjennom sømmene i madrassene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye.
  5. Støvsug sengen og rommet rundt ofte. Minst 1 gang per dag i starten.

Notat: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, plasser den i en tett plastpose som du knytter tett igjen, og jkast den i søppelbeholderen utendørs. Da kan ikke veggedyrene komme ut igjen og på nytt finne et offer.

Andre tips:

Anskaff en sengebeskyttelse som er vevd tett og har glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Voksne veggedyr kan overleve i litt over 1 år uten mat, så det kan være fornuftig å dekke til madrassen lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være lurt å anskaffe en ny madrass, men pass på å kvitte resten av hjemmet ditt for veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Det å rydde infiserte områder vil være nyttig for å kontrollere veggedyr, men av og til krever det bruk av kjemiske behandlinger å utrydde dem. Fordi behandlingen er giftig både for skadedyrbekjemperen og den som skal bruke soverommet etterpå, så må den som gjør skadedyrbekjempelsen være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå svært grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger menneskelig blod, vanligvis om natten. Bittene kan føre til ulike helseeffekter, inkludert hudutslett, psykologiske effekter og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som spenner fra små områder med rødhet til fremtredende blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en time, og det er vanligvis kløende. Noen personer kan føle tretthet og/ eller feber. Vanligvis blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Man kjenner ikke til at deres bitt overfører noen smittsom sykdom.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av to arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose får man først ved å finne insektene og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er utfordrende å utrydde veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten blod. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Kopervik

Så har du problemer med veggedyr i Kopervik{, så ta kontakt nå!

Scroll to Top