Veggedyr i KongsbergDersom du tror du har problemer med veggedyr i Kongsberg: Kontakt oss nåfor hjelp og veiledning. Se chatten nede til høyre, og kontakt oss og vi vil hjelpe deg raskt.

Om du legger merke til bitt/ stikk på kroppen som klør, og bittene gjerne kommer i løpet av natten og det gjerne kommer flere bitt utover ukene så er det meget mulig for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Opplever du at det er veggedyr er det viktig at du gjør noe raskt, for ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Kongsberg, så vi kan hjelpe deg å forstå om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et skadedyr som både er ubehagelig som også kan gi helseproblemer. Mange ganger bor de i sengen og kommer frem om natten for å suge blod. De kan være vanskelig å få øye på, og ofte merker man dem først ved at de etterlater seg små bitt når de suger blod.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Hjelp med skadedyrkontroll i Kongsberg

Her får du hjelp bli kvitt skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort. Kontakt oss om skadedyrkontroll Kongsberg. Se chatten.

Om veggedyr

Veggedyr er brunaktige og 3-5 mm lange, flate og ovale insekter som suger blod fra mennesker og dyr. Voksne insekter har kropper som er flate og ovale omtrent på samme størrelse som et eplefrø. Etter mating svulmer kroppene deres opp og får en rødlig farge. Les også om veggedyr i drøbak

Voksne individer blir ca fem til seks millimeter lange og 3 mm brede. Som nevnt er de ganske flate. Nymfene har ganske likt utseende som de voksne, men nymfene er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er veldig små, omtrent en millimeter lange og hvite.

Veggedyr er uten vinger. De har en sugesnabel som normalt ligger bakover under dyret. Den rettes fremover når de skal suge.

Veggedyr kan ikke fly, men kan bevege seg over gulv, vegger og tak.

Veggedyr kan legge hundrevis av små egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i hønefoss

De unge veggdyrene kalles nymfer og bytter skinnet 5 ganger før de regnes som voksne. De trenger å suge blod før hver neste utvikling hos nymfen. Under gunstige forhold med rett temperatur og tilgang på mat kan veggedyrene bli voksne i løpet av omtrent 1 måned.

Hvordan finner veggedyrene veien til Kongsberg

økende. Mye av grunnen er nok at mennesker reiser mer, både internasjonalt og nasjonalt. |Tidligere var veggedyr helt vanlig i Norge. Men midt på 1900-tallet ble de omtrent utryddet. Veggedyrene kom tilbake for noen år siden. Bestanden har fått fotfeste igjen. Vi tror årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene blir med til Kongsberg i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et sted der veggedyr er etablert, risikerer du å “importere” insektet hjem til din eiendom i Kongsbergmed bagasjen. Veggedyr kan da komme inn i hjemmet uoppdaget gjennom bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Dessverre har veggedyret blitt motstandsdyktig ovenfor diverse insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Oppholdsted for veggedyr

Bier og maur lager seg reir, men veggedyr har ikke reir. De liker ofte å klumpe seg sammen. Som regel oppdager du dem i madrasser, og der gjemmer de seg i sprekker og hulrom. Om natten blir de blodtørste og kommer frem for å drikke blog.

Over tid kan de imidlertid spre seg gjennom soverommet og flytte inn i en hvilken som helst sprekk eller hulrom. De kan også flytte seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Et veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og suger blod mens menneske-byttet sover. De spiser ved å gjennombore huden og og suge blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker bare minutter. Fra 3 til 10 minutter for å bli mette. Deretter går de stille bort.|På) natten kryper veggedyr frem og spiser blod mens folk sover. Til det de en sugesnabel. De er raske. Det tar kun tre til ti minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Forskjellige mennesker opplever bittene forskjellig. Vanligvis er de fleste stikkene smertefrie i begynnelsen men blir senere til kløe. I motsetning til loppebitt som hovedsakelig er rundt anklene, er veggedyrbitt mulig å få på ethvert hudområde som er tilgjengelig mens du sover. Bittene har ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Les også rotter i hønefoss

Tegn på angrep

OM du har våknet med stikk som klør, er det mye mulig du har veggedyr. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Tegn på at du har veggedyr:

  • Flekker av blod på laken eller putetrekkene
  • Mørke eller rustfargede flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Egg på ca 1mm skjult under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her kan du se noen bilder tatt av vår mann der du ser ekskrementer fra veggedyr. Så du vet hva du skal se etter. Veggedyr ekskrementer ligner mye på jordslag. Du kan se forskjell på ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer, og hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr spor

Hvis du mistenker et angrep anbefaler vi å fjerne sengetøy etter tegn på veggedyr som nevnt over. Vi anbefaler også å fjerne støvdekselet over madrassen, sprekkene i sengebunne med mer.

Sjekk også området rundt sengen, inkludert inne i bøker, telefoner eller radioer, tepper og til og med i stikkontakter. undersøk garderobeskapet ditt, fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i drøbak

Bli kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep, bør du begynne trinnene for å kvitte deg med dem med én gang – og hindre at de kommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Kongsberg

Start med å få hjelp til å finne ut om kolonien er i tidlig fase, eller om de har vært der for lenge til at du bør prøve å bekjempe veggedyrene selv.

Begynn med å:

Start med å rydde rommet der veggedyrene bor. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør ogf bruk tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i maskin i tørketrommelen og i minst i en halvtime
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i tre dager. Fryseren må holde minst -18C grader. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å arbeide gjennom madrasssømmene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye.
  5. Støvsug sengen og området rundt ofte. Gjerne minst 1 gang per dag i starten.

OBS: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, plasser den i en plastpose og knytt den igjen, og hiv den i søppelbeholderen utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å komme ut igjen og på nytt finne et offer.

Se andre tips under

Få tak i og bruk en sengebeskyttelse som er vevd tett og har glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Et voksent veggedyr overlever i litt over ett år uten mat, så det kan være fornuftig å dekke til madrassen lenge for å sørge at alle insektene dør.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være smart å anskaffe en ny, men pass på å få bort alle veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Noen ganger kreves det langt farligere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. Da må du bruke insektsmidler som man ikke har lov til å håndtere uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå svært grundig til verks. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger blod, vanligvis om natten. Bittene deres kan føre til ulike helseeffekter, inkludert hudutslett, psykologiske effekter og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som spenner fra små områder med rødhet til fremtredende blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en timeNormalt er det kløe. Noen kan føle seg trette eller har feber. Normalt blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Man kjenner ikke til at deres bitt overfører noen sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt kommer av 2 arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose innebærer både å finne insektene og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er vanskelig å eliminere veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten å drikke blod. Gjentatte behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Kongsberg

Har du utfordring med veggedyr i Kongsberg{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå!