Veggedyr Jessheim – Skadedyrfirma

Veggedyr i JessheimDersom du tror du har et problem med veggedyr i Jessheim: Kontakt oss nåfor veiledning og hjelp. Se chatten nede til høyre, og du får hjelp raskt.

Om du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen som klør, og bittene som regel dukker opp i løpet av natten og du gjerne får flere utover ukene så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Hvis du opplever dette er det viktig at du gjør noe raskt, ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Jessheim, så vi kan hjelpe deg å forstå om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr gir ubehagelige stikk og utslett, og noen kan oppleve problemer med helsen fordi de har allergi. Stort sett lever veggedyr i sengen og kryper frem noen minutter for å suge blod. Ofte har de ikke blitt sett, men det er insektsbittene som avslører dem.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

Her får du hjelp med skadedyrkontroll i Jessheim

[google-map location=”Jessheim” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Her får du hjelp tatt knekken på skadedyr som plager deg eller ødelegger dine eiendeler. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr.Ta kontakt vedrørende skadedyrkontroll Jessheim. Bruk chatten her.

Info om veggedyr

er ovale og små, og de suger blodet ditt. Insektene er flate og ovale. De kan sammenliknes med frø fra epler. Etter at de har spist får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i askim

Voksne insekter er ca en halv centimeter lange og 3 mm brede. Som nevnt er de ganske flattrykte. Nymfene har likt utseende som de voksne veggedyrene. Men de er mindre og er lysere. Eggene er veldig små, omtrent 1 mm lange, og de er hvite.

Veggedyr har ikke vinger. De har en sugesnabel som vanligvis ligger under dyret og bakover, men rettes utover og fremover når de skal suge.

Veggedyr kan ikke fly, men vil ofte bevege seg over vegger, gulv og tak.

De kan legge hundrevis av egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger cirka }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i ski

Unge umodne veggedyrene kalles nymfer og bytter skinnet 5 ganger før de når modenhet. De trenger å suge blod før hver neste utvikling hos nymfen. Under gunstige omstendigheter med god varme og tilgang på mat kan veggedyrene bli voksne på cirka 1 måned.

Hvor veggedyr kommer fra

økende. �…rsaken er nok at mennesker reiser mer, både internasjonalt og internt i Norge. |Tidligere var veggedyr normalt i Norge. Men rundt 1950 ble de nesten utryddet. Dessverre kom de tilbake for en del år siden. Veggedyrene har funnet sin plass igjen. Vi tror årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene blir med til Jessheim i bagasjen.}

Når du reiser fra et hotell der veggedyr er etablert, risikerer du å “importere” veggedyr hjem til din eiendom i Jessheimi bagasjen. Veggedyr kan komme inn i huset uoppdaget gjennom bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Dessverre har veggedyret blitt resistent ovenfor ulike insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Hvor veggedyret oppholder seg

Bier og maur har reir, men veggedyr har ikke reir. Ofte liker de å klumpe seg sammen. Først og fremst finner du dem i madrasser og der gjemmer de seg i fjær, rammer, sømkanter og sprekker. Om natten blir de blodtørste og kommer frem for å drikke blog.

Over tid kan de imidlertid spre seg inn i en hvilken som helst spalte eller et beskyttet sted. De kan også flytte seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Når veggedyr biter

{Veggedyr er er natt-aktive og suger blod mens menneske-byttet sover. De spiser ved å gjennombore huden og og suge blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker bare minutter. Fra tre til ti minutter for å dekke behovet, og deretter kryper de stille bort.|Om

Veggedyrbitt

Ulike mennesker oppfatter bittene ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men det blir ofte værre over tid.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Les også om rotter i ski

Er det veggedyr?

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, er det mye mulig du har veggedyr. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Tegn på at du har veggedyr:

  • Flekker av blod på sengetøyet
  • Mørke eller rustfargede flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Små hvite egg under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her er diverse fotografier tatt av vår mann som viser veggedyr-ekskrementer. Så du vet hvordan det ser ut. Du ser det ligner mye på jordslag. Du kan se forskjell mellom jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Hvis du mistenker et angrep bør du fjerne alt sengetøy nøye etter tegn som nevnt over. Fjern madrasstrekket over nederste madrassen, sjekke sprekkene i sengebunne og liknende. Bruk gjerne lommelykt.

Sjekk rundt sengen, samt inne i bøker, teppekanten og til og med i stikkontakter. undersøk garderoben fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i askim

Bli kvitt veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr bør du begynne trinnene for å kvitte deg med dem raskt og forhindre at veggedyrenekommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Jessheim

Start med å få hjelp til å finne ut om angrepet er i tidlig fase, eller om de har vært der for lenge til at du bør prøve å bekjempe insektene selv.

I alle tilfeller bør man begynne med å:

Begynn med å rydde der veggedyrene bor. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i varmt vann i en tørketrommel og i minst i en halvtime
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i tre døgn. Dypfryseren må holde minst -18C. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å børste sømmene i madrassene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye.
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og rommet rundt ofte. I det minste én gang per dag i starten.

Notat: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, plasser den i en tett plastpose og knytt den igjen, og hiv den i søppelbeholderen utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å rømme og på nytt finne et offer.

Andre tips:

Få tak i og bruk en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Voksne veggedyr overlever ilitt mer enn 1 år uten å få sugd blod, så det kan være smart å dekke til madrassen så lenge for å sørge at alle insektene dør.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være smart å anskaffe en ny madrass, men sørg for å få bort alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Ofte kreves det langt farligere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. I de tilfellene må man bruke insektsmidler som man ikke kan håndtere uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå veldig grundig til verks. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger menneskelig blod. Vanligvis suger de blod om natten. Bittene deres kan føre til ulike helseeffekter, inkludert utslett, psykologiske effekter og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som spenner fra litt rødhet til fremtredende blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en timeNormalt er det kløe. Noen kan føle tretthet og/ eller feber. Vanligvis blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Man kjenner ikke til at deres bitt overfører smittsom sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt kommer av to arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose får man først ved å finne insekter og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte vanskelig å bli kvitt veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten blod. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Jessheim

Så har du problemer med veggedyr i Jessheim{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå!

Scroll to Top