Veggedyr Horten – Bli kvitt veggedyr fort

Veggedyr i HortenTror du at du har problem med veggedyr i Horten? Kontakt oss ved å klikke på chat så kan vi hjelpe deg med å avdekke om det er et tidlig angrep eller ikke, og om du kan behandle det selv.

Om du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen som klør, bittene som regel kommer i løpet av natten og du gjerne får flere utover ukene så er det meget mulig for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Opplever du at det er veggedyr er det viktig at du gjør noe raskt, ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Horten, så vi kan hjelpe deg å vite om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyrene gir ubehagelige bitt og utslett, og noen opplever helseproblemer på grunn av allergi. Stort sett lever veggedyr i sengen og kommer frem noen minutter for å suge blod. Ofte blir de ikke sett, men insektsbittene avslører dem.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Få hjelp med skadedyrkontroll i Horten

[google-map location=”Horten” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Vi assisterer deg med å få tatt knekken på skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort.Ta kontakt om skadedyrkontroll Horten. Bruk chatten her.

Mer om veggedyr

De er små, ovale, brunaktige insekter som lever av å suge blod fra dyr eller mennesker. Voksne insekter har kropper som er flate og ovale omtrent på samme størrelse som et eplefrø. Etter at de har sugd blod svulmer insektene opp og har en rødlig farge. Les også om veggedyr i larvik

Voksne insekter er ca en halv centimeter lange og 3 millimeter brede. De er ganske flate. Nymfene har ganske lik fasong som de voksne veggedyrene, men nymfene er mindre og er lysere. Eggene er veldig små, omtrent en millimeter lange, og de er hvite.

Veggedyr har ikke vinger. Men de har en snabel som vanligvis ligger bakover under dyret, men rettes utover og fremover når de skal spise.

Veggedyr flyr ikke, men kan bevege seg over vegger, gulv og tak.

De kan legge fra 100-1000 små egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne cirka }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i holmestrand

De unge veggdyrene, kalt nymfer, bytter skinnet 5 ganger før de regnes som modne. Før hvert utviklingssteg må de suge blod én gang. Ved ideelle omstendigheter med rett temperatur og mulighet for blod kan insektene bli voksne på cirka en måned.

Hvordan kommer veggedyr til Horten

økende. En av grunnene er nok at folk reiser mer, både internasjonalt og internt i Norge. |Tidligere var veggedyr helt vanlig i Norge, men midt på 1900-tallet ble de omtrent utryddet. Men de kom tilbake for en del år siden. Veggedyrene har etablert seg igjen. Det regnes med at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene kan bli med til Horten i bagasjen.}

Hvis du reiser fra utlandet, eller andre steder der veggedyret holder til, er det mulig å importere veggedyr hjem til din bolig i Horten via bagasjen. Veggedyr kan da komme inn i hjemmet uoppdaget gjennom bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Dessverre har veggedyret blitt resistent for noen insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Maur og bier lager seg reir. Veggedyr har ikke reir. Ofte liker de å klumpe seg sammen. Først og fremst finner du dem i madrasser, og der gjemmer de seg i sprekker og hulrom. Om natten kommer de frem for å drikke blod.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Når veggedyr biter

{Veggedyr er er natt-aktive og biter vanligvis folk mens de sover. De starter ved å lage et hull og suge blod gjennom en snabel. De bruker bare minutter. Fra 3 til 10 minutter for å dekke behovet. Deretter kryper de stille bort.|På) natten kryper veggedyr frem og finner blod mens folk sover. Til det de en sugesnabel. De er raske. Det tar kun 3 til 10 minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Ulike mennesker oppfatter veggedyr-bitt ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men det blir ofte værre over tid.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Se også rotter i holmestrand

Er det veggedyr?

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, er det mye mulig du har veggedyr. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Tegn på veggedyrproblem:

  • Det er blodflekker på sengetøy
  • Rustfargede eller mørke flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Små hvite egg i sprekker eller hulrom under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her ser du diverse bilder tatt av vår medarbeider der du ser ekskrementer fra veggedyr, så du vet hvordan det ser ut. Veggedyr ekskrementer ligner mye på jordslag. Du kan se forskjell på ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis de streker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Hvis du mistenker et angrep anbefaler vi å fjerne alt sengetøy etter tegn som nevnt i listen over. Vi anbefaler også å fjerne madrasstrekket over nederste madrassen, sprekkene i sengebunne og liknende. Bruk gjerne lommelykt.

Sjekk rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, teppekanten og også i stikkontakter. undersøk skapet fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i larvik

Hvordan bli kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep, bør du begynne trinnene for å bekjempe dem nå og hindre at veggedyrenekommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Horten

Aller først bør du få bistand til å vurdere om kolonien er i tidlig fase, eller om de har vært der for lenge til at du bør prøve å bekjempe insektene selv.

I alle tilfeller bør man begynne med å:

Begynn med å rydde der veggedyrene holder til. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i vaskemaskin i tørketrommelen og i minimum i en halvtime
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i tre døgn. Fryseren må holde minst -18C grader. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste til å arbeide gjennom sømmene i madrassene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye.
  5. Støvsug sengen og området rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

Notat: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, plasser den i en plastpose og knytt den igjen, og legg den i søpla utendørs. Da kan ikke veggedyrene rømme og infistere et nytt sted.

Andre tips:

Få tak i og bruk en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Voksne veggedyr overlever i litt over 1 år uten å få sugd blod, derfor er det smart å dekke til madrassen så lenge for å sørge at alle insektene dør.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være smart å bli kvitt den og få en ny, men pass på å få bort alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Noen ganger må det brukes langt giftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. Da må du benytte insektsmidler som man ikke kan håndtere uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå veldig grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger blod. Oftest suger de blod om natten. Bittene kan gi til ulike helseeffekter, inkludert utslett, psykologiske effekter og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som varierer mellom små områder med rødhet til fremtredende blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de vises. Vanligvis er det kløende. Noen kan føle seg trette eller har feber. Vanligvis blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Det er ikke kjent at deres bitt overfører smittsom sykdom.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av 2 arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose får man først ved å finne insektene og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er vanskelig å utrydde veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten å drikke blod. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Horten

Hvis du har problemer med veggedyr i Horten{, så ta kontakt nå!Chat nå.

Scroll to Top