Veggedyr Honningsvåg – Hvordan bli kvitt dem

Veggedyr i HonningsvågTror du at du har problem med veggedyr i Honningsvåg? Få hjelp ved å kontakt oss på chat nede til venstre så kan vi hjelpe deg med å finne ut om det er et tidlig angrep, og om dette er noe du kan behandle selv eller ikke.

Om du legger merke til bitt/ stikk på kroppen din som klør, bittene gjerne dukker opp mens du sover, og det gjerne kommer flere bitt over flere uker så er det meget mulig for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Hvis du opplever dette er det viktig at du gjør noe raskt, for ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Honningsvåg. Da kan hjelpe deg å forstå om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et ubehagelig skadedyr som også kan gi problemer med helsen. Ofte bor de i sengen din og kryper frem om natten for å suge blod. De kan være vanskelig å få øye på, men ofte når de biter og suger blod at man merker dem i etterkant.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

Hjelp med skadedyrkontroll i Honningsvåg

[google-map location=”Honningsvåg” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Få assistanse på å få bli kvitt skadedyr som ødelegger for deg. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort.Ta kontakt om skadedyrkontroll Honningsvåg. Bruk chatten her.

Mer om veggedyr

De er små, ovale, brunaktige insekter som suger blod fra dyr eller mennesker. Voksne insekter har flate kropper som er ovale på størrelse med et eplefrø. Etter at de har sugd blod svulmer insektene opp og har en rødlig farge. Les også om veggedyr i kirkenes

Voksne insekter blir ca fem til seks millimeter lange og 3 millimeter brede. De er ganske flate. Nymfene har ganske likt utseende som de voksne, men de er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er små, omtrent 1 mm lange og hvite.

Veggedyr har ikke vinger. Men de har en sugesnabel som normalt ligger under dyret og bakover, men rettes utover og fremover når de skal suge.

Veggedyr flyr ikke, men kan flytte seg raskt over vegger, gulv og tak.

Veggedyr kan legge hundrevis av små egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i hammerfest

Unge veggdyr kalles nymfer og bytter skinnet fem ganger før de regnes som modne. De trenger å suge blod før hver neste utvikling hos nymfen. Under gunstige forhold med rett temperatur og tilgang på blod kan veggedyrene bli voksne på omtrent 1 måned.

Hvordan finner veggedyrene veien til Honningsvåg

De var ganske vanlig å se i Norge tidigere, men de ble omtrent utryddet midt på 1900-tallet. Dessverre, i de siste årene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr. Det er nå en økning av veggedyrbestanden. Problemet er tiltakende. �…rsaken er nok at mennesker reiser mer, både internasjonalt og internt i Norge. |Tidligere var veggedyr helt vanlig i Norge, men midt på 1900-tallet ble de nesten utryddet her til lands. Men de kom tilbake for noen år siden. Veggedyrene har funnet sin plass igjen. Det er mye mulig at årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene kan bli med hjem i bagasjen.}

Når du reiser fra et sted der veggedyr er etablert, risikerer du å ta med deg veggedyr til din bolig i Honningsvågi bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i huset via bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Uheldigvis har veggedyret blitt resistent ovenfor noen insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Veggedyr har ikke reir som eksempelvis maur eller bier, men har en tendens til å leve i grupper på ulike skjulesteder. Deres første gjemmesteder er normalt i madrasser der de har lett tilgang til folk å bite om natten.

Over tid kan de imidlertid spre seg gjennom soverommet og flytte inn i en hvilken som helst spalte eller et beskyttet sted. De kan også spre seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og suger blod mens menneske-byttet sover. De starter ved å gjennombore huden og trekke blod gjennom en snabel. De bruker kort tid på dette. Fra 3 til 10 minutter for å dekke behovet. Så kryper de stille bort.|Om

Veggedyrbitt

Forskjellige folk opplever bittene forskjellig. Vanligvis er de fleste bittene smertefrie fra starten av, men blir senere til kløe. I motsetning til loppebitt som hovedsakelig er rundt anklene, er veggedyrbitt vanlig å få på de stedene man ikke har på klær. Veggedyr-bitt har heller ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Se også om rotter i hammerfest

Tegn på angrep

OM du har våknet med stikk som klør, er det mye mulig du har veggedyr i huset. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Tegn på at du har veggedyr:

  • Flekker av blod på laken eller putetrekkene
  • Rustfargede eller mørke flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Egg på ca 1mm i sprekker eller hulrom under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her er diverse bilder tatt av vår medarbeider der du ser veggedyr-ekskrementer. Da vet du hvordan det ser ut. Det ligner mye på jordslag. Måten du kan se forskjell mellom ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis de lager merker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr spor

Hvis du mistenker et angrep bør du fjerne alt sengetøy og sjekke det nøye for tegn på veggedyr som nevnt over. Fjern madrasstrekket over nederste madrassen, sprekkene mellom snegebunndelene med mer. Bruk gjerne lommelykt.

Undersøk også rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, tepper og også i stikkontakter. Sjekk skapet ditt, fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i kirkenes

Bli kvitt veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr, bør du begynne trinnene for å kvitte deg med dem nå – og hindre at de kommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Honningsvåg

Start med å få bistand til å finne ut om kolonien er i tidlig fase, eller om de har vært der for lenge så du ikke bør prøve å bekjempe veggedyrene selv.

I alle tilfeller bør man begynne med å:

Start med å rydde der veggedyrene bor. Inkludert følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig ogf bruk tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i vaskemaskin i en tørketrommel og i minst i en halvtime
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i 3 dager. Dypfryseren må holde minimum -18C. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å børste sømmene i madrassene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye.
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og området rundt ofte. I det minste en gang per dag i starten.

Notat: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, plasser den i en tett plastpose som du knytter tett igjen, og legge den i søpla utendørs. Da kan ikke veggedyrene rømme og infistere et nytt sted.

Her er noen andre tips

Anskaff en beskyttelsespose for madrassen som er vevd tett og har glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Et voksent veggedyr overlever ilitt mer enn 1 år uten mat, så det kan være fornuftig å dekke til madrassen lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være lurt å anskaffe en ny, men sørg for å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Ofte kreves det langt heftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. I de tilfellene må man bruke insektsmidler som ikke er lov til å håndtere uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå veldig grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger menneskelig blod, vanligvis om natten. Bittene kan gi til ulike helseeffekter, inkludert hudutslett, gi dårligere søvn og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som varierer mellom litt rødhet til fremtredende blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en time. Vanligvis er det kløende. Noen kan føle tretthet og/ eller feber. Vanligvis blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Det er ikke kjent at veggedyr bitt overfører noen smittsom sykdom.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av 2 arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose får man først ved å finne veggedyr og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte utfordrende å utrydde veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten å drikke blod. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Honningsvåg

Hvis du har utfordring med veggedyr i Honningsvåg{, så ta kontakt nå!

Scroll to Top