Veggedyr Hønefoss – få hjelp

Veggedyr i HønefossDersom du tror du har et problem med veggedyr i Hønefoss: Ta kontakt for veiledning og hjelp. Klikk på chat nederst til høyre, og du får hjelp raskt.

Om du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen som klør, bittene gjerne kommer mens du sover, og det gjerne kommer flere bitt utover ukene så er det meget mulig for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep må du gjøre noe raskt, ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Hønefoss, så vi kan hjelpe deg å vite om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyrene kan gi ubehagelige stikk og utslett, og noen personer opplever helseproblemer fordi de har allergi. Stort sett bor veggedyr i sengen og kryper frem en kort periode på noen minutter for å suge blod. Ofte blir de ikke sett, men insektsbittene avslører dem.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

Her får du hjelp med skadedyrkontroll i Hønefoss

[google-map location=”Hønefoss” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Vi assisterer deg med å få tatt knekken på skadedyr som plager deg eller ødelegger dine eiendeler. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr. Kontakt oss vedrørende skadedyrkontroll Hønefoss. Se chatten.

Info om veggedyr

er små og ovale, og de spiser ditt blod. Insektene er flate og har en oval form. De er omtrent på størrelse med frø fra epler. Etter at de har spist får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i kongsberg

Voksne insekter er ca 0,5 cm lange og 3 mm brede. Som nevnt er de ganske flattrykte. Nymfene (ikke fullvoksne) har ganske likt utseende som de voksne veggedyrene, men nymfene er mindre og er lysere. Eggene er veldig små, omtrent 1 mm lange og hvite.

Veggedyr er uten vinger. De har en snabel som normalt ligger under dyret og bakover. Den rettes utover og fremover når de skal suge.

Veggedyr flyr ikke. Men kan bevege seg over gulv, vegger og tak.

De kan legge hundrevis av små egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger cirka }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i hokksund

Unge umodne veggedyrene kalles nymfer og bytter skinnet 5 ganger før de regnes som modne. De trenger å suge blod før hver neste utvikling hos nymfen. Under gunstige forhold med god temperatur og tilgang på mat kan insektene bli voksne på cirka 1 måned.

Veggedyr, hvor kommer de fra

Veggedyr var ganske vanlig å se i Norge før, men ble nesten utryddet midt på 1900-tallet. Men i de siste årene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr. Det er nå en økning av veggedyr. Dette problemet er tiltakende. Mye av grunnen er nok at mennesker reiser mer, både internasjonalt og internt i Norge. |Tidligere var veggedyr helt vanlig i Norge, men rundt 1950 ble de nesten utryddet. Veggedyrene kom tilbake for noen år siden. Veggedyrene har fått fotfeste igjen. Det er mye mulig at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene blir med hjem i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et sted der veggedyr er etablert, er det mulig du tar med deg veggedyr hjem til din eiendom i Hønefossmed bagasjen. Veggedyr kan komme inn i hjemmet via bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Uheldigvis har veggedyret blitt motstandsdyktig for noen insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Oppholdsted for veggedyr

Maur og bier har reir. Veggedyr har ikke reir. De liker ofte å klumpe seg sammen. Først og fremst oppdager du dem i madrasser og der gjemmer de seg i fjær, rammer, sømkanter og sprekker. Om natten blir de blodtørste og kommer frem for å drikke blog.

Over tid kan de gjerne flytte seg gjennom soverommet og flytte inn i en hvilken som helst spalte eller et beskyttet sted. De kan også spre seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er er natt-aktive og suger blod mens menneske-byttet sover. De starter ved å lage et hull trekke blod gjennom en snabel. De bruker bare minutter. Fra 3 til 10 minutter for å dekke behovet, og deretter vandrer de stille bort.|Om

Veggedyrbitt

Forskjellige mennesker opplever bittene ulikt. Vanligvis er de fleste bittene smertefrie fra starten av, men ofte klør de mer og mer etterhvert. I motsetning til loppebitt som hovedsakelig er rundt anklene, er veggedyrbitt mulig å få på ethvert hudområde som er tilgjengelig mens du sover. Bittene har heller ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Les også om rotter i hokksund

Tegn på angrep

OM du har våknet med stikk som klør, kan det hende du har veggedyr. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Tegn på at du har veggedyr:

  • Blodflekker på sengetøy
  • Rustfargede eller mørke flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Egg på ca 1mm skjult under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her kan du se noen fotografier tatt av vår medarbeider der du ser veggedyr-ekskrementer, så du vet hvordan det ser ut. Det ligner mye på jordslag. Måten du kan se forskjell på ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis de lager merker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Har du mistanke om et angrep bør du fjerne sengetøy etter tegn som nevnt over. Fjern madrassbeskytteren over madrassen, sjekke sprekkene mellom snegebunndelene med mer. Bruk gjerne lommelykt.

Undersøk rundt sengen, samt inne i bøker, teppekanten og til og med i stikkontakter. undersøk skapet fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i kongsberg

Hvordan bli kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep, bør du begynne trinnene for å kvitte deg med dem raskt og forhindre at veggedyrenekommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Hønefoss

Tidligst mulig bør du få bistand til å finne ut om etableringen er i en tidlig fase, eller om veggedyrene har vært der lenge. Dette betyr forskjellen på om du bør prøve å bekjempe dem alene eller bør få profesjonell hjelp.

I alle tilfeller bør man begynne med å:

Start med å rydde rommet der veggedyrene holder til. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i varmt vann i tørketrommelen og i minimum i en halvtime
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i tre døgn. Fryseren må være minst -18C. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å arbeide gjennom sømmene i madrassene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye.
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og området rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

Notat: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, plasser den i en tett plastpose og knytt den igjen, og legg den i søppelbeholderen utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å rømme og på nytt finne et offer.

Andre tips:

Anskaff en sengebeskyttelse som er vevd tett og har glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Voksne veggedyr overlever i litt over ett år uten å få sugd blod, derfor er det smart å dekke til madrassen så lenge for å sørge at alle insektene dør.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være lurt å bli kvitt den og få en ny, men pass på å kvitte resten av hjemmet ditt for veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Det å rydde infiserte områder er nødvendig for å kontrollere veggedyr, men ofte krever det ofte kjemiske behandlinger å utrydde dem. Fordi behandlingen er giftig både for den som gjør jobben og den som skal bruke soverommet etterpå, så må den som utfører jobben være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå veldig grundig til verks. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger blod. Vanligvis suger de blod om natten. Bittene deres kan føre til en rekke helseeffekter, inkludert utslett, psykologiske effekter og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som varierer mellom litt rødhet til fremtredende blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de vises. Vanligvis er det kløende. Noen personer kan føle tretthet og/ eller feber. Vanligvis blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Man kjenner ikke til at deres bitt overfører noen smittsom sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt kommer av 2 arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose innebærer både å finne insektene og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er vanskelig å eliminere veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten mat. Gjentagende behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Hønefoss

Så har du problemer med veggedyr i Hønefoss{, så ta kontakt nå!Chat nå.

Scroll to Top