Veggedyr Holmestrand

Veggedyr i HolmestrandTror du at du har problem med veggedyr i Holmestrand? Få hjelp ved å kontakt oss på chat så kan vi hjelpe deg med å avdekke om det er et tidlig angrep eller ikke, og om dette er noe du kan behandle selv.

Hvis du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen som klør, og bittene som regel kommer i løpet av natten og du gjerne får flere utover ukene så er det meget mulig for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep er det viktig at du gjør noe raskt, ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Holmestrand. Da kan hjelpe deg å vite om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et ubehagelig skadedyr, men også kan gi problemer med helsen. Som regel bor de i sengen og kommer frem nattestid for å suge blod. De kan være vanskelig å få øye på, men mange ganger merker man dem først ved at de etterlater seg små bitt når de suger blod.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Få hjelp med skadedyrkontroll i Holmestrand

[google-map location=”Holmestrand” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Vi assisterer deg med å få tatt knekken på skadedyr som ødelegger for deg. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort.Ta kontakt vedrørende skadedyrkontroll Holmestrand. Se chatten.

Om veggedyr

er ovale og små, og de suger blodet ditt. Kroppene er flate og har en oval form. De kan sammenliknes med eplefrø. Når de har sugd blod får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i horten

Voksne individer er ca en halv centimeter lange og 3 millimeter brede. Som nevnt er de ganske flate. Nymfene (ikke fullvoksne) har lik fasong som de voksne veggedyrene, men nymfene er mindre og er lysere. Eggene er små, omtrent 1 mm lange og hvite.

Veggedyr er uten vinger. Men de har en snabel som normalt ligger bakover under dyretSnabelen rettes utover og fremover når de skal suge.

Veggedyr flyr ikke. Men vil ofte bevege seg over gulv, vegger og tak.

De kan legge hundrevis av små egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i stathelle

Unge veggdyr, kalt nymfer, bytter skinnet 5 ganger før de regnes som voksne. Før hvert utviklingssteg må de suge blod én gang. Under gunstige forhold med rett temperatur og tilgang på blod kan insektene bli voksne på cirka 1 måned.

Veggedyr, hvor kommer de fra

De var vanlig å se i Norge før, men de ble omtrent utryddet på 1950 tallet. Men i de siste årene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr igjen. Det er nå en økning av veggedyrbestanden. Problemet er tiltakende. Mye av grunnen er nok at mennesker reiser mer, både internasjonalt og nasjonalt. |Før var veggedyr helt vanlig i Norge. Men midt på 1900-tallet ble de nesten utryddet. Men de kom tilbake for en del år siden, og bestanden har etablert seg igjen. Det regnes med at årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene kan bli med hjem i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et sted der veggedyret er etablert, risikerer du å “importere” veggedyr til din eiendom i Holmestrand via bagasjen. Veggedyr kan komme inn i huset uoppdaget gjennom bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Dessverre har veggedyret blitt motstandsdyktig for noen insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Bier og maur lager seg reir. Veggedyr har ikke reir men de er heller ikke alene. Ofte liker de å klumpe seg sammen. Først og fremst finner du dem i madrasser, og der gjemmer de seg i sprekker og hulrom. Om natten blir de blodtørste og kommer frem for å drikke blog.

Over tid kan de gjerne flytte seg inn i en hvilken som helst sprekk eller hulrom. De kan også flytte seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Et veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og biter vanligvis folk mens de sover. De spiser ved å lage et hull trekke blod gjennom en snabel. De bruker bare minutter. Fra 3 til 10 minutter for å dekke behovet, og deretter går de stille bort.|På) natten kommer veggedyr frem og suger blod mens folk sover. Til å suge blod de en snabel. Det tar kun tre til ti minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Ulike folk oppfatter veggedyr-bitt ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men over tid blir det gjerne værre og værre.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Se også om rotter i stathelle

Er det veggedyr?

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, er det mye mulig du har veggedyr. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Tegn på veggedyrproblem:

  • Det er blodflekker på laken eller putetrekkene
  • Mørke eller rustfargede flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Små hvite egg under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her er diverse fotografier tatt av vår mann som viser veggedyr-ekskrementer, så du vet hva du skal se etter. Veggedyr ekskrementer ligner veldig på jordslag. Måten du kan skille på ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis det lager merker så er det ekskrementer. Hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Tror du at du har fått veggedyr anbefaler vi å fjerne sengetøy og sjekke det nøye for tegn som nevnt over. Vi anbefaler også å fjerne støvdekselet over madrassen, sjekke sprekkene i sengebunne med mer.

Sjekk også rundt sengen, inkludert inne i bøker, telefoner eller radioer, tepper og også i stikkontakter. Sjekk garderobeskapet ditt, fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i horten

Bli kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep bør du starte med å bekjempe dem nå og forhindre at de kommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Holmestrand

Tidligst mulig bør du få hjelp til å avgjøre om etableringen er i en tidlig fase, eller om veggedyrene har vært der lenge. Dette betyr forskjellen på om du kan bekjempe dem alene eller bør få profesjonell hjelp.

Start med å:

Begynn med å rydde der veggedyrene holder til. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i maskin i tørketrommelen og i minst i 30 minutter.
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i 3 døgn. Fryseren må holde minimum -18C. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste til å børste madrasssømmene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Støvsug sengen og området rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

Notat: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, legg den i en tett plastpose som du knytter tett igjen, og hiv den i søppelbeholderen utendørs. Da kan ikke veggedyrene rømme og på nytt finne et offer.

Her er noen andre tips

Anskaff en beskyttelsespose for madrassen som er tettvevd og med glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Et voksent veggedyr kan overleve ilitt mer enn 1 år uten å få sugd blod, så det kan være fornuftig å dekke til madrassen lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være smart å bli kvitt den og få en ny, men pass på å kvitte resten av hjemmet ditt for veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Noen ganger må det brukes langt giftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra en bolig. I de tilfellene må man bruke insektsmidler som man ikke har lov til å håndtere uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå svært grundig til verks. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger menneskelig blod, vanligvis om natten. Bittene kan gi til en rekke helseeffekter, inkludert hudutslett, psykologiske effekter og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som varierer mellom små områder med rødhet til større blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de visesNormalt er det kløe. Noen kan føle tretthet og/ eller feber. Vanligvis blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Man kjenner ikke til at veggedyr bitt overfører noen smittsom sykdom.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av 2 arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose får man først ved å finne insektene og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er vanskelig å eliminere veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten mat. Gjentagende behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Holmestrand

Hvis du har problemer med veggedyr i Holmestrand{, så ta kontakt nå!

Scroll to Top