Veggedyr Hokksund – Bli kvitt veggedyr fort

Veggedyr i HokksundMistenker du at du har problem med veggedyr i Hokksund? Kontakt oss ved å kontakt oss på chat så kan vi veilede deg med å finne ut om det er et tidlig angrep eller ikke, og om du kan behandle det selv eller ikke.

Hvis du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen din som klør, og bittene gjerne kommer mens du sover, og du gjerne får flere over flere uker så er det meget mulig for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep er det viktig at du gjør noe raskt, for ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver med skadedyrkontroll i Hokksund, så vi kan hjelpe deg å vite om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et skadedyr som både er ubehagelig som også kan gi helseproblemer. I de aller fleste tilfeller lever de i sengen din og kryper frem om natten for å suge blod. De kan være vanskelig å se, men mange ganger når de biter og suger blod at man merker dem i etterkant.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Hjelp med skadedyrkontroll i Hokksund

[google-map location=”Hokksund” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Få assistense til å få bli kvitt skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort.Ta kontakt vedrørende skadedyrkontroll Hokksund. Bruk chatten her.

Mer om veggedyr

De er små, ovale, brunaktige insekter som lever av å suge blod fra mennesker og dyr. Voksne veggedyr har kropper som er flate og ovale på størrelse med et eplefrø. Etter at de har sugd blod svulmer insektene opp og har en rødlig farge. Les også om veggedyr i hønefoss

Voksne insekter er ca fem til seks millimeter lange og 3 millimeter brede. Som nevnt er de ganske flate. Nymfene (ikke fullvoksne) har ganske lik fasong som de voksne, men nymfene er mindre og er lysere. Eggene er veldig små, omtrent én millimeter lange, og de er hvite.

Veggedyr er uten vinger. De har en sugesnabel som vanligvis ligger under dyret og bakoverSnabelen rettes utover og fremover når de skal suge.

Veggedyr flyr ikke, men kan bevege seg raskt over gulv, vegger og tak.

De kan legge fra 100-1000 egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne gjennomsnittlig }5-8 egg over 1 uke. Her kan du lese om veggedyr i svelvik

De unge veggdyrene kalles nymfer og bytter skinnet fem ganger før de regnes som modne. Før hvert utviklingssteg må de ha et måltid. Under gunstige omstendigheter med god varme og tilgang på blod kan veggedyrene utvikle seg fullt på ca 1 måned.

Hvordan finner veggedyrene veien til Hokksund

økende. En av grunnene er nok at folk reiser mer både internasjonalt og internt i Norge. |Tidligere var veggedyr helt vanlig i Norge, men midt på 1900-tallet ble de nesten utryddet. Veggedyrene kom tilbake for noen år siden. Bestanden har fått fotfeste igjen. Det regnes med at årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene blir med til Hokksund i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et hotell der veggedyret holder til, risikerer du å “importere” insektet hjem til din bolig i Hokksund via bagasjen. Veggedyr kan komme inn i hjemmet via bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Dessverre har veggedyret blitt resistent ovenfor diverse insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Veggedyr har ikke reir som eksempelvis bier og maur, men de har en tendens til å leve i grupper på skjulesteder. Det første tilholdsstedet er normalt i madrasser, fjær, rammer og sengegavler der de har lett tilgang til folk å bite om natten.

Over tid kan de gjerne flytte seg gjennom soverommet og flytte inn i en hvilken som helst sprekk eller hulrom. De kan også spre seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Et veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og suger blod mens menneske-byttet sover. De starter ved å gjennombore huden og og suge blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker bare minutter. Fra tre til ti minutter for å dekke behovet, og deretter vandrer de stille bort.|På) natten kommer veggedyr frem og suger blod mens du sover. Til det de en sugesnabel. De er raske. Det tar kun tre til ti minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Forskjellige mennesker opplever bittene forskjellig. Vanligvis er de fleste stikkene smertefrie fra starten av men ofte klør de mer og mer etterhvert. I motsetning til loppebitt som hovedsakelig er rundt anklene, er veggedyrbitt vanlig å få på de stedene man ikke har på klær. Bittene har heller ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Se også rotter i svelvik

Tegn på angrep

OM du har våknet med stikk som klør, er det mye mulig du har veggedyr. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Tegn på at du har veggedyr:

  • Flekker av blod på sengetøyet
  • Mørke eller rustfargede flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Egg på ca 1mm skjult under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her kan du se noen fotografier tatt av vår mann der du ser ekskrementer fra veggedyr. Da vet du hva du skal se etter. Veggedyr ekskrementer ligner mye på jordslag. Du kan skille mellom jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis de streker så er det ekskrementer. Hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Har du mistanke om et angrep bør du fjerne sengetøy og sjekke det nøye for tegn som nevnt over. Vi anbefaler også å fjerne madrasstrekket over nederste madrassen, sjekke sprekkene mellom snegebunndelene med mer. Bruk gjerne lommelykt.

Sjekk også området rundt sengen, samt inne i bøker, tepper og til og med i stikkontakter. Sjekk garderobeskapet fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i hønefoss

Hvordan bli kvitt veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr bør du starte med å bekjempe dem raskt – og forhindre at veggedyrenekommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Hokksund

Start med å få bistand til å finne ut om etableringen er i tidlig fase, eller om det er kommet for langt så du ikke bør prøve å bekjempe insektene selv.

I alle tilfeller bør man begynne med å:

Begynn med å rydde rommet der veggedyrene holder til. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig ogf bruk tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i maskin i en tørketrommel og i minst i 30 minutter.
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i tre døgn. Fryseren må være minst -18C. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å børste madrasssømmene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Støvsug sengen og området rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

Notat: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, legg den i en plastpose og knytt den igjen, og legge den i søpla utendørs. Da kan ikke veggedyrene rømme og på nytt finne et offer.

Her er noen andre tips

Få tak i og bruk en beskyttelsespose for madrassen som er tettvevd og med glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Voksne veggedyr kan overleve i litt over ett år uten å få sugd blod, så det kan være smart å dekke til madrassen så lenge for å sørge at alle insektene dør.

Ta bort alle ting rundt sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være smart å bli kvitt den og få en ny, men pass på å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Opprydning av infiserte rom er nødvendig for å kontrollere veggedyr, men av og til krever det bruk av kjemiske behandlinger å utrydde dem. Fordi kjemisk behandling er giftig både for skadedyrbekjemperen og deg som skal bruke sengen etterpå, så må den som gjør skadedyrbekjempelsen være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå svært grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger blod. Vanligvis suger de blod om natten. Bittene deres kan gi til ulike helseeffekter, inkludert utslett, gi dårligere søvn og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som varierer mellom små områder med rødhet til fremtredende blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en timeOfte er det kløende. Noen personer kan føle tretthet og/ eller feber. Vanligvis blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Man kjenner ikke til at veggedyr bitt overfører sykdom.

Veggedyrbitt kommer av 2 arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose får man først ved å finne insekter og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er utfordrende å eliminere veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten blod. Gjentagende behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Hokksund

Så har du problemer med veggedyr i Hokksund{, så ta kontakt nå!Chat nå.

Scroll to Top