Veggedyr Haugesund og hvordan få dem bort

Veggedyr i HaugesundDersom du tror du har utfordringer med veggedyr i Haugesund: Ta kontakt nåfor hjelp og veiledning. Klikk på chat nederst til høyre, og kontakt oss og vi vil hjelpe deg raskest mulig.

Om du legger merke til bitt/ stikk på kroppen som klør, og bittene som regel kommer i løpet av natten og det gjerne kommer flere bitt over flere uker så er det meget mulig for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Opplever du at det er veggedyr er det viktig at du gjør noe raskt, for ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver med skadedyrkontroll i Haugesund. Da kan hjelpe deg å forstå om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et ubehagelig skadedyr som også kan gi helseproblemer. Mange ganger lever de i sengen din og kommer frem nattestid for å suge blod. De kan være vanskelig å se, og mange ganger merker man dem først ved at de etterlater seg små bitt når de suger blod.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

God hjelp med skadedyrkontroll i Haugesund

[google-map location=”Haugesund” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Vi hjeper deg med å få tatt knekken på skadedyr som plager deg eller ødelegger dine eiendeler. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort. Kontakt oss om skadedyrkontroll Haugesund. Bruk chatten.

Om veggedyr

Veggedyr er små, ovale, brunaktige insekter som suger blod fra mennesker og dyr. Voksne veggedyr har kropper som er flate og ovale omtrent på samme størrelse som et eplefrø. Etter mating svulmer kroppene deres opp og får en rødlig farge. Les også om veggedyr i jørpeland

Voksne insekter er ca 5-6 mm lange og 3 millimeter brede. Som nevnt er de ganske flattrykte. Nymfene har ganske likt utseende som de voksne veggedyrene, men de er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er små, omtrent en millimeter lange og hvite.

Veggedyr er uten vinger. De har en sugesnabel som vanligvis ligger under dyret og bakover. Den rettes fremover når de skal suge.

Veggedyr kan ikke fly, men kan flytte seg over vegger, gulv og tak.

Veggedyr kan legge fra 100-1000 små egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne cirka }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i eigersund

Unge umodne veggedyrene, kalt nymfer, bytter skinnet 5 ganger før de når modenhet. De trenger å suge blod før hver neste utvikling hos nymfen. Ved ideelle forhold med god temperatur og mulighet for blod kan veggedyrene bli modne i løpet av omtrent 1 måned.

Hvordan finner veggedyrene veien til Haugesund

De var ganske vanlig å se i Norge før, men ble nesten utryddet midt på 1900-tallet. Men i de siste årene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr. Det er nå en økning av veggedyrbestanden. Dette problemet er tiltakende. Mye av grunnen er nok at folk reiser mer, både internasjonalt og nasjonalt. |Tidligere var veggedyr helt vanlig i Norge. Men midt på 1900-tallet ble de nesten utryddet. Dessverre kom de tilbake for noen år siden. Bestanden har funnet sin plass igjen. Vi tror årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene blir med til Haugesund i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et sted der veggedyr holder til, risikerer du å ta med deg veggedyr til din bolig i Haugesundmed bagasjen. Veggedyr kan da komme inn i hjemmet via bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Dessverre har veggedyret blitt resistent for diverse insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Hvor veggedyret oppholder seg

Bier og maur lager seg reir. Veggedyr har ikke reir. Ofte liker de å klumpe seg sammen. Som regel finner du dem i madrasser, og der gjemmer de seg i sprekker og hulrom. Om natten kommer de frem for å drikke blod.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er er natt-aktive og biter vanligvis folk mens de sover. De spiser ved å gjennombore huden og og suge blod gjennom en snabel. De bruker bare minutter. Fra tre til ti minutter for å bli mette. Så vandrer de ubemerket bort.|På) natten kommer veggedyr frem og spiser blod mens folk sover. Til det de en snabel. De bruker kun tre til ti minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Forskjellige folk oppfatter veggedyr-bitt ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men det blir ofte værre over tid.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Les også om rotter i eigersund

Er det veggedyr?

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, kan det hende du har veggedyr i huset. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Andre tegn på at du har veggedyr inkluderer:

  • Flekker av blod på laken eller putetrekkene
  • Rustfargede eller mørke flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Hvite små egg under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her er noen fotografier tatt av vår mann som viser ekskrementer fra veggedyr, så du vet hva du skal se etter. Veggedyr ekskrementer ligner veldig på jordslag. Måten du kan se forskjell på ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis de lager merker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Hvis du mistenker et angrep bør du fjerne sengetøy og sjekke det nøye for tegn som nevnt over. Vi anbefaler også å fjerne madrasstrekket over madrassen, sjekke sprekkene i sengebunne og liknende.

Sjekk også rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, tepper og også i stikkontakter. Sjekk garderoben fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i jørpeland

Få bort veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep bør du begynne trinnene for å bekjempe dem med én gang og hindre at veggedyrenekommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Haugesund

Aller først bør du få hjelp til å vurdere om angrepet er i tidlig fase, eller om de har vært der for lenge så du ikke bør prøve å bekjempe veggedyrene selv.

Begynn med å:

Begynn med å rydde der veggedyrene bor. Inkludert følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør ogf bruk tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i varmt vann i en tørketrommel og i minimum i en halvtime
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i 3 dager. Dypfryseren må holde minst -18C grader. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste til å arbeide gjennom sømmene i madrassene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye.
  5. Støvsug sengen og området rundt ofte. Gjerne minst en gang per dag i starten.

Notat: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, legg den i en plastpose og knytt den igjen, og legg den i søppelbeholderen utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å rømme og infistere et nytt sted.

Her er noen andre tips

Få tak i og bruk en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Et voksent veggedyr kan overleve i litt over ett år uten mat, derfor er det smart å dekke til madrassen så lenge for å sørge at alle insektene dør.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være smart å bli kvitt den og få en ny, men pass på å få bort alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Mange ganger kreves det langt heftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra en bolig. I de tilfellene må man bruke insektsmidler som man ikke har lov til å håndtere uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå veldig grundig til verks. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger blod. Vanligvis suger de blod om natten. Bittene kan føre til en rekke helseeffekter, inkludert utslett, gi dårligere søvn og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som spenner fra små områder med rødhet til fremtredende blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de vises, og det er vanligvis kløende. Noen kan føle seg trette eller har feber. Vanligvis blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Man kjenner ikke til at veggedyr bitt overfører noen smittsom sykdom.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av to arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose innebærer både å finne insektene og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er utfordrende å eliminere veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten å drikke blod. Gjentagende behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Haugesund

Har du utfordring med veggedyr i Haugesund{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå!

Scroll to Top