Veggedyr Harstad – Bli kvitt veggedyr fort

Veggedyr i HarstadTror du at du har angrep av veggedyr i Harstad? Kontakt oss ved å klikke på chat nede til venstre så kan vi hjelpe deg med å finne ut om det er et tidlig angrep, og om dette er noe du kan behandle selv.

Hvis du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen som klør, bittene som regel kommer i løpet av natten og du gjerne får flere utover ukene så er det meget mulig for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep må du handle raskt, for ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Harstad. Da kan hjelpe deg å forstå om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et skadedyr som både er ubehagelig som også kan gi problemer med helsen. I de aller fleste tilfeller lever de i sengen din og kryper frem nattestid for å suge blod. De kan være vanskelig å se, og mange ganger merker man dem først ved at de etterlater seg små bitt når de suger blod.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

God hjelp med skadedyrkontroll i Harstad

[google-map location=”Harstad” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Få assistanse på å få tatt knekken på skadedyr som plager deg eller ødelegger dine eiendeler. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort.Ta kontakt vedrørende skadedyrkontroll Harstad. Se chatten.

Fakte om veggedyr

er ovale og små, og de lever av å suge blodet ditt. Kroppene er flate og har en oval form. De er omtrent på størrelse med frø fra epler. Etter at de har spist får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i tromsø

Voksne individer blir ca fem til seks millimeter lange og 3 millimeter brede. De er ganske flattrykte. Nymfene (ikke fullvoksne) har likt utseende som de voksne veggedyrene, men de er mindre og er lysere. Eggene er små, omtrent en millimeter lange og hvite.

Veggedyr har ikke vinger. Men de har en sugesnabel som vanligvis ligger bakover under dyret, men rettes fremover når de skal spise.

Veggedyr flyr ikke, men kan bevege seg over gulv, vegger og tak.

Veggedyr kan legge fra 100-1000 egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger cirka }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i finnsnes

Unge umodne veggedyrene kalles nymfer og bytter skinnet 5 ganger før de regnes som voksne. Før hvert utviklingssteg må de ha et måltid. Under gunstige omstendigheter med rett temperatur og tilgang på blod kan insektene bli modne på omtrent 1 måned.

Hvor veggedyr kommer fra

økende. En av grunnene er nok at mennesker reiser mer både internasjonalt og nasjonalt. |Før var veggedyr vanlig i Norge, men rundt 1950 ble de omtrent utryddet her til lands. Dessverre kom de tilbake for noen år siden, og bestanden har funnet sin plass igjen. Det regnes med at årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene blir med hjem i bagasjen.}

Hvis du reiser fra utlandet, eller andre steder der veggedyret er etablert, risikerer du å “importere” veggedyr til din eiendom i Harstadi bagasjen. Veggedyr kan da komme inn i hjemmet via bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Uheldigvis har veggedyret blitt motstandsdyktig for ulike insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Maur og bier lager seg reir, men veggedyr har ikke reir. Ofte liker de å klumpe seg sammen. Som regel finner du dem i madrasser, og der gjemmer de seg i sprekker og hulrom. Om natten blir de blodtørste og kommer frem for å drikke blog.

Over tid kan de gjerne flytte seg gjennom soverommet og flytte inn i en hvilken som helst sprekk eller hulrom. De kan også spre seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Et veggedyr biter

{Veggedyr er aktive hovedsakelig om natten og suger blod vanligvis folk mens de sover. De starter ved å gjennombore huden og og suge blod gjennom en snabel. De bruker bare minutter. Fra tre til ti minutter for å dekke behovet, og deretter vandrer de stille bort.|På) natten kommer veggedyr frem og suger blod mens folk sover. Til å suge blod de et nebb eller snabel. De bruker kun tre til ti minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Ulike mennesker opplever bittene forskjellig. Normalt er de fleste bittene smertefrie i begynnelsen men ofte klør de mer og mer etterhvert. I motsetning til loppebitt som hovedsakelig er rundt anklene, er veggedyrbitt vanlig å få på de stedene man ikke har på klær. Bittene har ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Se også rotter i finnsnes

Er det veggedyr?

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, kan det hende du har veggedyr. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Andre tegn på at du har veggedyr inkluderer:

  • Du finner blodflekker på sengetøy
  • Rustfargede eller mørke flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Egg på ca 1mm under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her ser du diverse fotografier tatt av vår medarbeider som viser veggedyr-ekskrementer. Da vet du hvordan det ser ut. Veggedyr ekskrementer ligner mye på jordslag. Måten du kan se forskjell på jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis de streker så er det ekskrementer. Hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Har du mistanke om et angrep bør du fjerne alt sengetøy etter tegn på veggedyr som nevnt over. Vi anbefaler også å fjerne madrasstrekket over nederste madrassen, sjekke sprekkene mellom snegebunndelene og liknende.

Sjekk også området rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, teppekanten og også i stikkontakter. undersøk skapet fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i tromsø

Få bort veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr bør du begynne trinnene for å bekjempe dem raskt – og forhindre at de kommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Harstad

Du bør straks få hjelp til å finne ut om etableringen er i en tidlig fase, eller om veggedyrene har vært der lenge. Dette kan bety forskjellen på om du bør prøve å bekjempe dem alene eller bør få profesjonelle skadedyrbekjempere til å hjelpe deg.

Start med å:

Start med å rydde rommet der veggedyrene bor. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør ogf bruk tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i varmt vann i tørketrommelen og i minst i en halvtime
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i tre døgn. Fryseren må holde minimum -18C. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste til å arbeide gjennom sømmene i madrassene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye.
  5. Støvsug sengen og rommet rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

OBS: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, plasser den i en tett plastpose og knytt den igjen, og legge den i søppelbeholderen utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å komme ut igjen og på nytt finne et offer.

Se andre tips under

Anskaff en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Et voksent veggedyr kan overleve ilitt mer enn 1 år uten å få sugd blod, derfor er det fornuftig å dekke til madrassen så lenge for å sørge at alle insektene dør.

Ta bort alle ting rundt sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være smart å kjøpe en ny, men sørg for å få bort alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Opprydning av infiserte rom er nødvendig for å kontrollere veggedyr, men ofte krever det ofte kjemiske behandlinger å utrydde dem. Fordi behandlingen er giftig både for den som gjør jobben og den som skal bruke soverommet etterpå, må den som gjør jobben være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå veldig grundig til verks. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger menneskelig blod. Vanligvis suger de blod om natten. Bittene kan gi til en rekke helseeffekter, inkludert hudutslett, gi dårligere søvn og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som varierer mellom litt rødhet til større blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en time, og det er vanligvis kløe. Noen personer kan føle seg trette eller har feber. Vanligvis blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Det er ikke kjent at deres bitt overfører noen smittsom sykdom.

Veggedyrbitt kommer av 2 arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose innebærer både å finne veggedyr og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er utfordrende å eliminere veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten å drikke blod. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Harstad

Har du problemer med veggedyr i Harstad{, så ta kontakt nå!Chat nå.

Scroll to Top