Veggedyr Halden Skadedyrbekjempelse

Veggedyr i HaldenTror du at du har en utfordring med veggedyr i Halden: Kontakt oss straksfor hjelp og veiledning. Klikk på chat nederst til høyre, og vi vil hjelpe deg raskest mulig.

Om du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen din som klør, og bittene gjerne dukker opp i løpet av natten og du gjerne får flere over flere uker så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep må du handle raskt, for ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Halden. Da kan hjelpe deg å vite om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr gir ubehagelige stikk og utslett, og noen opplever problemer med helsen på grunn av allergi. Stort sett bor veggedyr i sengen og kryper frem en kort periode på noen minutter for å suge blod. Mange ganger blir de ikke sett, men insektsbittene avslører dem.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

Hjelp med skadedyrkontroll i Halden

[google-map location=”Halden” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Her får du hjelp tatt knekken på skadedyr som plager deg eller ødelegger dine eiendeler. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort.Ta kontakt om skadedyrkontroll Halden. Bruk chatten her.

Mer om veggedyr

De er små, ovale, brunaktige insekter som suger blod fra dyr eller mennesker. Voksne veggedyr har kropper som er flate og ovale omtrent på samme størrelse som et eplefrø. Etter mating svulmer insektene opp og har en rødlig farge. Les også om veggedyr i moss

Voksne individer blir ca fem til seks millimeter lange og 3 mm brede. Som nevnt er de ganske flate. Nymfene (ikke fullvoksne) har ganske lik fasong som de voksne. Men nymfene er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er veldig små, omtrent én millimeter lange, og de er hvite.

Veggedyr har ikke vinger. De har en sugesnabel som normalt ligger under dyret og bakover. Den rettes fremover når de skal suge.

Veggedyr flyr ikke. Men vil ofte bevege seg over vegger, gulv og tak.

Veggedyr kan legge hundrevis av egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne cirka }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i fredrikstad

Unge veggdyr, kalt nymfer, bytter skinnet fem ganger før de når modenhet. Før hvert utviklingssteg må de ha et måltid. Ved ideelle omstendigheter med god varme og tilgang på mat kan insektene bli voksne på cirka en måned.

Veggedyr, hvor kommer de fra

Veggedyr var vanlig å se i Norge før, men de ble nesten utryddet på 1950 tallet. Men i de siste årene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr igjen. Nå ser vi en økning av veggedyrbestanden. Dette problemet er tiltakende. En av grunnene er nok at mennesker reiser mer både internasjonalt og nasjonalt. |Før var veggedyr vanlig i Norge. Men rundt 1950 ble de nesten utryddet. Men de kom tilbake for en del år siden. Veggedyrene har etablert seg igjen. Det regnes med at årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene kan bli med til Halden i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et hotell der veggedyret holder til, risikerer du å “importere” veggedyr til din eiendom i Halden via bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i hjemmet via bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Uheldigvis har veggedyret blitt motstandsdyktig ovenfor ulike insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Veggedyr har ikke reir som for eksempel bier og maur, men har en tendens til å leve i grupper på ulike skjulesteder. Deres første gjemmesteder er vanligvis i madrasser der de har lett tilgang til folk å bite om natten.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Når veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og biter mens menneske-byttet sover. De spiser ved å gjennombore huden og trekke blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker kort tid på dette. Fra 3 til 10 minutter for å bli mette, og deretter går de stille bort.|På) natten kryper veggedyr frem og finner blod mens du sover. Til å suge blod de et nebb eller snabel. De er raske. Det tar kun tre til ti minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Forskjellige mennesker opplever bittene forskjellig. Vanligvis er de fleste bittene smertefrie i begynnelsen men blir senere til kløe. I kontrast til loppebit som oftest er rundt anklene, er veggedyrbitt vanlig å få på de stedene man ikke har på klær. Bittene har heller ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Se også rotter i fredrikstad

Er det veggedyr?

OM du har våknet med stikk som klør, er det mye mulig du har veggedyr. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Tegn på at du har veggedyr:

  • Blodflekker på sengetøy
  • Rustfargede eller mørke flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Hvite små egg i sprekker eller hulrom under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her ser du noen bilder tatt av vår mann der du ser ekskrementer fra veggedyr. Så du vet hvordan det ser ut. Det ligner veldig på jordslag. Måten du kan skille på ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer. Hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

Veggedyr avføring

Hvis du mistenker et angrep anbefaler vi å fjerne sengetøy etter tegn på veggedyr som nevnt i listen over. Fjern madrasstrekket over nederste madrassen, sprekkene mellom snegebunndelene med mer. Bruk gjerne lommelykt.

Sjekk også området rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, teppekanten og til og med i stikkontakter. Sjekk skapet fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i moss

Få bort veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr, bør du begynne trinnene for å bekjempe dem nå og hindre at de kommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Halden

Start med å få hjelp til å vurdere om etableringen er i tidlig fase, eller om det er kommet for langt til at du bør prøve å bekjempe insektene selv.

Start med å:

Start med å rydde rommet der veggedyrene holder til. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig ogf bruk tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i vaskemaskin i en tørketrommel og i minst i 30 minutter.
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i 3 dager. Fryseren må holde minst -18C grader. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste til å arbeide gjennom sømmene i madrassene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye.
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og området rundt ofte. I det minste én gang per dag i starten.

OBS: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, plasser den i en plastpose og knytt den igjen, og hiv den i søpla utendørs. Da kan ikke veggedyrene komme ut igjen og på nytt finne et offer.

Her er noen andre tips

Anskaff en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Et voksent veggedyr kan overleve i litt over 1 år uten mat, så det kan være smart å dekke til madrassen så lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være lurt å anskaffe en ny, men sørg for å kvitte resten av hjemmet ditt for veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Ofte kreves det langt giftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. I de tilfellene må man benytte insektsmidler som man ikke kan bruke uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå veldig grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger menneskelig blod. Vanligvis suger de blod om natten. Bittene kan gi til ulike helseeffekter, inkludert hudutslett, gi dårligere søvn og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som spenner fra små områder med rødhet til større blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en timeNormalt er det kløende. Noen personer kan føle seg trette eller har feber. Vanligvis blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Man kjenner ikke til at veggedyr bitt overfører noen smittsom sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt kommer av to arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose får man først ved å finne insekter og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er vanskelig å utrydde veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten blod. Gjentatte behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Halden

Har du utfordring med veggedyr i Halden{, så ta kontakt nå!Chat nå.

Scroll to Top