Veggedyr Gjøvik – Hvordan bli kvitt dem

Veggedyr i GjøvikDersom du tror du har et problem med veggedyr i Gjøvik: Kontakt oss straksfor veiledning og hjelp. Klikk på chat nederst til høyre, og kontakt oss og vi vil hjelpe deg raskest mulig.

Hvis du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen som klør, og bittene gjerne dukker opp mens du sover, og det gjerne kommer flere bitt utover ukene så er det meget mulig for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep er det viktig at du gjør noe raskt, for ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver med skadedyrkontroll i Gjøvik, så vi kan hjelpe deg å vite om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr kan gi ubehagelige bitt og utslett, og noen personer opplever helseproblemer fordi de har allergi. Stort sett lever veggedyr i sengen og kommer frem noen minutter for å suge blod. Ofte blir de ikke sett, men det er insektsbittene som avslører dem.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

Her får du hjelp med skadedyrkontroll i Gjøvik

[google-map location=”Gjøvik” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Få assistanse på å få tatt knekken på skadedyr som ødelegger for deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr.Ta kontakt vedrørende skadedyrkontroll Gjøvik. Bruk chatten her.

Info om veggedyr

Veggedyr er brunaktige og 3-5 mm lange, flate og ovale insekter som lever av å suge blod fra dyr eller mennesker. Voksne veggedyr har kropper som er flate og ovale omtrent på samme størrelse som et eplefrø. Etter at de har sugd blod svulmer kroppene deres opp og får en rødlig farge. Les også om veggedyr i lillehammer

Voksne insekter er ca en halv centimeter lange og 3 millimeter brede. De er ganske flate. Nymfene har ganske likt utseende som de voksne veggedyrene. Men nymfene er mindre og er lysere. Eggene er små, omtrent en millimeter lange, og de er hvite.

Veggedyr er uten vinger. Men de har en snabel som vanligvis ligger bakover under dyretSnabelen rettes fremover når de skal spise.

Veggedyr flyr ikke. Men kan bevege seg over gulv, vegger og tak.

Veggedyr kan legge hundrevis av egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne cirka }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i fagernes

Unge umodne veggedyrene kalles nymfer og bytter skinnet 5 ganger før de regnes som modne. De trenger å suge blod før hver neste utvikling hos nymfen. Under gunstige forhold med god temperatur og tilgang på blod kan veggedyrene bli voksne på cirka 1 måned.

Hvordan kommer veggedyr til Gjøvik

De var vanlig å se i Norge før, men ble nesten utryddet på 1950 tallet. Dessverre, i de siste årene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr. Det er nå en økning av veggedyr. Dette problemet er tiltakende. Mye av grunnen er nok at mennesker reiser mer både internasjonalt og internt i Norge. |Før var veggedyr helt vanlig i Norge, men rundt 1950 ble de omtrent utryddet her til lands. Dessverre kom de tilbake for noen år siden. Veggedyrene har funnet sin plass igjen. Det er mye mulig at årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene blir med hjem i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et sted der veggedyret holder til, er det mulig å importere veggedyr til din bolig i Gjøviki bagasjen. Veggedyr kan da komme inn i hjemmet via bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Uheldigvis har veggedyret blitt resistent for noen insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Hvor veggedyret oppholder seg

Bier og maur har reir. Veggedyr har ikke reir. De liker ofte å klumpe seg sammen. Som regel oppdager du dem i madrasser og der gjemmer de seg i fjær, rammer, sømkanter og sprekker. Om natten kommer de frem for å drikke blod.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Når veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og suger blod mens menneske-byttet sover. De spiser ved å lage et hull trekke blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker bare minutter. Fra tre til ti minutter for å dekke behovet, og deretter kryper de stille bort.|På) natten kryper veggedyr frem og finner blod mens du sover. Til det de en sugesnabel. Det tar kun tre til ti minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Forskjellige folk oppfatter veggedyr-bitt ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men det blir ofte værre over tid.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Se også om rotter i fagernes

Tegn på angrep

OM du har våknet med stikk som klør, kan det hende du har veggedyr. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Andre tegn på at du har veggedyr inkluderer:

  • Du finner blodflekker på laken eller putetrekkene
  • Rustfargede eller mørke flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Små hvite egg skjult under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her er noen fotografier tatt av vår mann som viser veggedyr-ekskrementer. Da vet du hvordan det ser ut. Du ser det ligner veldig på jordslag. Måten du kan skille mellom jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det lager merker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Tror du at du har fått veggedyr anbefaler vi å fjerne sengetøy og sjekke det nøye for tegn som nevnt over. Fjern madrasstrekket over nederste madrassen, sjekke sprekkene mellom snegebunndelene og liknende. Bruk gjerne lommelykt.

Sjekk også området rundt sengen, inkludert inne i bøker, telefoner eller radioer, teppekanten og til og med i stikkontakter. Sjekk garderoben fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i lillehammer

Få bort veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr, bør du begynne trinnene for å kvitte deg med dem raskt og forhindre at veggedyrenekommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Gjøvik

Aller først bør du få hjelp til å finne ut om angrepet er i tidlig fase, eller om det er kommet for langt til at du bør prøve å bekjempe veggedyrene selv.

I alle tilfeller bør man begynne med å:

Start med å rydde rommet der veggedyrene holder til. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i maskin i tørketrommelen og i minimum i 30 minutter.
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i tre dager. Dypfryseren må være minst -18C grader. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste til å arbeide gjennom madrasssømmene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye.
  5. Støvsug sengen og området rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

Notat: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, plasser den i en plastpose og knytt den igjen, og legg den i søppelbeholderen utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å rømme og på nytt finne et offer.

Andre tips:

Få tak i og bruk en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Voksne veggedyr kan overleve i litt over ett år uten mat, derfor er det smart å dekke til madrassen så lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være lurt å bli kvitt den og få en ny, men sørg for å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Det å rydde infiserte rom vil være nyttig for å kontrollere veggedyr, men noen ganger krever det bruk av kjemiske behandlinger å bli kvitt dem. Fordi bruk av giftstoffer er giftig både for den som gjør jobben og den som skal bruke soverommet etterpå, må den som utfører jobben være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå veldig grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger blod. Vanligvis suger de blod om natten. Bittene deres kan gi til ulike helseeffekter, inkludert hudutslett, psykologiske effekter og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som spenner fra små områder med rødhet til større blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en time. Vanligvis er det kløende. Noen kan føle seg trette eller har feber. Vanligvis blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Man kjenner ikke til at veggedyr bitt overfører sykdom.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av to arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose innebærer både å finne insektene og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte utfordrende å eliminere veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten blod. Gjentatte behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Gjøvik

Har du utfordring med veggedyr i Gjøvik{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå!

Scroll to Top