Veggedyr Fredrikstad – få hjelp

Veggedyr i FredrikstadMistenker du at du har problem med veggedyr i Fredrikstad? Kontakt oss ved å klikke på chat nede til venstre så kan vi veilede deg med å avdekke om det er et tidlig angrep, og om du kan behandle det selv.

Om du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen din som klør, og bittene som regel kommer mens du sover, og du gjerne får flere utover ukene så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep er det viktig at du gjør noe raskt, for ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver med skadedyrkontroll i Fredrikstad. Da kan hjelpe deg å vite om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr kan gi ubehagelige bitt og utslett, og noen personer opplever helseproblemer på grunn av allergi. Stort sett bor veggedyr i sengen og kommer frem noen minutter for å suge blod. Ofte har de ikke blitt sett, men insektsbittene avslører dem.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

Få hjelp med skadedyrkontroll i Fredrikstad

[google-map location=”Fredrikstad” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Få assistense til å få tatt knekken på skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr.Ta kontakt vedrørende skadedyrkontroll Fredrikstad. Bruk chatten her.

Om veggedyr

De er brunaktige og 3-5 mm lange, flate og ovale insekter som suger blod fra mennesker og dyr. Voksne veggedyr har flate kropper som er ovale omtrent på samme størrelse som et eplefrø. Etter at de har sugd blod svulmer kroppene deres opp og får en rødlig farge. Les også om veggedyr i halden

Voksne insekter blir ca fem til seks millimeter lange og 3 mm brede. Som nevnt er de ganske flate. Nymfene har ganske lik fasong som de voksne, men de er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er små, omtrent én millimeter lange og hvite.

Veggedyr er uten vinger. De har en snabel som normalt ligger bakover under dyretSnabelen rettes fremover når de skal spise.

Veggedyr flyr ikke. Men kan flytte seg over vegger, gulv og tak.

Veggedyr kan legge hundrevis av små egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger cirka }5-8 egg over 1 uke. Her kan du lese om veggedyr i askim

De unge veggdyrene, kalt nymfer, bytter skinnet 5 ganger før de når modenhet. De trenger ett måltid med blod før hver neste utvikling hos nymfen. Under gunstige omstendigheter med rett temperatur og tilgang på blod kan veggedyrene utvikle seg fullt på cirka en måned.

Opphavet til veggedyr i Fredrikstad

økende. En av grunnene er nok at folk reiser mer både internasjonalt og internt i Norge. |Før var veggedyr helt vanlig i Norge, men midt på 1900-tallet ble de omtrent utryddet her til lands. Dessverre kom de tilbake for en del år siden. Veggedyrene har funnet sin plass igjen. Det regnes med at årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene kan bli med til Fredrikstad i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et hotell der veggedyr er etablert, risikerer du å “importere” veggedyr hjem til din eiendom i Fredrikstadmed bagasjen. Veggedyr kan komme inn i hjemmet uoppdaget gjennom bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Uheldigvis har veggedyret blitt resistent for diverse insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Hvor veggedyret oppholder seg

Bier og maur lager seg reir. Veggedyr har ikke reir men de er heller ikke alene. Ofte liker de å klumpe seg sammen. Som regel finner du dem i madrasser, og der gjemmer de seg i sprekker og hulrom. Om natten kommer de frem for å drikke blod.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er er natt-aktive og suger blod vanligvis folk mens de sover. De spiser ved å lage et hull og suge blod gjennom en snabel. De bruker bare minutter. Fra tre til ti minutter for å bli mette, og deretter kryper de ubemerket bort.|På) natten kommer veggedyr frem og finner blod mens folk sover. Til å suge blod de en sugesnabel. De er raske. Det tar kun 3 til 10 minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Ulike mennesker oppfatter bittene ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men det blir ofte værre over tid.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Les også om rotter i askim

Har du angrep

OM du har våknet med stikk som klør, kan det hende du har veggedyr i huset. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Andre tegn på at du har veggedyr inkluderer:

  • Det er blodflekker på laken eller putetrekkene
  • Mørke eller rustfargede flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Hvite små egg i sprekker eller hulrom under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her ser du diverse fotografier tatt av vår medarbeider som viser ekskrementer fra veggedyr. Så du vet hva du skal se etter. Du ser det ligner mye på jordslag. Måten du kan se forskjell på jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

Veggedyr avføring

Tror du at du har fått veggedyr anbefaler vi å fjerne alt sengetøy og sjekke det nøye for tegn som nevnt i listen over. Vi anbefaler også å fjerne støvdekselet over nederste madrassen, sprekkene mellom snegebunndelene og liknende. Bruk gjerne lommelykt.

Sjekk også rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, tepper og til og med i stikkontakter. undersøk garderoben fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i halden

Slik blir du kvitt veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr, bør du begynne trinnene for å kvitte deg med dem raskt – og hindre at veggedyrenekommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Fredrikstad

Start med å få hjelp til å finne ut om angrepet er i tidlig fase, eller om det er kommet for langt så du ikke bør prøve å bekjempe insektene selv.

Begynn med å:

Start med å rydde der veggedyrene holder til. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør ogf bruk tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i maskin i tørketrommelen og i minimum i 30 minutter.
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i tre døgn. Dypfryseren må være minimum -18C. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste til å arbeide gjennom madrasssømmene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye.
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og området rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

OBS: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, legg den i en tett plastpose som du knytter tett igjen, og legg den i søppelbeholderen utendørs. Da kan ikke veggedyrene rømme og på nytt finne et offer.

Se andre tips under

Få tak i og bruk en beskyttelsespose for madrassen som er tettvevd og med glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Et voksent veggedyr kan overleve ilitt mer enn 1 år uten mat, derfor er det smart å dekke til madrassen lenge for å sørge at alle insektene dør.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være lurt å bli kvitt den og få en ny, men sørg for å kvitte resten av hjemmet ditt for veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Noen ganger må det brukes langt farligere metoder for å utrydde veggedyrene fra en bolig. Da må du bruke insektsmidler som man ikke kan håndtere uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå svært grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger menneskelig blod. Oftest suger de blod om natten. Bittene kan føre til en rekke helseeffekter, inkludert utslett, psykologiske effekter og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som varierer mellom litt rødhet til fremtredende blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en time, og det er vanligvis kløe. Noen personer kan føle seg trette eller har feber. Vanligvis blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Det er ikke kjent at veggedyr bitt overfører smittsom sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt kommer av 2 arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose får man først ved å finne insekter og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er utfordrende å bli kvitt veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten blod. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Fredrikstad

Hvis du har utfordring med veggedyr i Fredrikstad{, så ta kontakt nå!Chat nå.

Scroll to Top