Veggedyr Fosnavåg her er hjelpen

Veggedyr i FosnavågMistenker du at du har angrep av veggedyr i Fosnavåg? Kontakt oss ved å klikke på chat så kan vi hjelpe deg med å finne ut om det er et tidlig angrep eller ikke, og om du kan behandle det selv eller ikke.

Hvis du legger merke til bitt/ stikk på kroppen som klør, og bittene som regel kommer mens du sover, og du gjerne får flere over flere uker så er det meget mulig for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Hvis du opplever dette er det viktig at du gjør noe raskt, for ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver med skadedyrkontroll i Fosnavåg. Da kan hjelpe deg å forstå om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et skadedyr som både er ubehagelig som også kan gi helseproblemer. Ofte bor de i sengen og kryper frem om natten for å suge blod. De kan være vanskelig å få øye på, men ofte merker man dem først ved at de etterlater seg små bitt når de suger blod.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

God hjelp med skadedyrkontroll i Fosnavåg

[google-map location=”Fosnavåg” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Vi hjeper deg med å få bli kvitt skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort.Ta kontakt vedrørende skadedyrkontroll Fosnavåg. Bruk chatten her.

Mer om veggedyr

er små og ovale, og de spiser blodet ditt. Kroppene er flate og har en oval form. De er omtrent på størrelse med frø fra epler. Etter at de har sugd blod får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i kristiansund

Voksne individer blir ca en halv centimeter lange og 3 millimeter brede. De er ganske flate. Nymfene har likt utseende som de voksne, men de er mindre og er lysere. Eggene er små, omtrent én millimeter lange og hvite.

Veggedyr er uten vinger. Men de har en sugesnabel som vanligvis ligger bakover under dyret, men rettes utover og fremover når de skal suge.

Veggedyr flyr ikke, men kan flytte seg raskt over gulv, vegger og tak.

Veggedyr kan legge fra 100-1000 egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne gjennomsnittlig }5-8 egg over 1 uke. Her kan du lese om veggedyr i svolvær

Unge veggdyr, kalt nymfer, bytter skinnet 5 ganger før de regnes som voksne. Før hvert utviklingssteg må de ha et måltid. Ved ideelle forhold med rett temperatur og tilgang på blod kan veggedyrene bli voksne på omtrent 1 måned.

Veggedyr, hvor kommer de fra

Veggedyr var vanlig å se i Norge tidigere, men de ble nesten utryddet midt på 1900-tallet. Dessverre, i de siste tidene har det dukket opp mer og mer veggedyr. Det er nå en økning av veggedyr. Problemet er tiltakende. En av grunnene er nok at folk reiser mer, både internasjonalt og nasjonalt. |Tidligere var veggedyr normalt i Norge. Men midt på 1900-tallet ble de omtrent utryddet her til lands. Veggedyrene kom tilbake for en del år siden. Bestanden har etablert seg igjen. Vi tror årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene kan bli med hjem i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et sted der veggedyr holder til, er det mulig du tar med deg veggedyr til din bolig i Fosnavåg via bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i hjemmet uoppdaget gjennom bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Uheldigvis har veggedyret blitt resistent for noen insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Hvor veggedyret oppholder seg

Maur og bier har reir, men veggedyr har ikke reir. De liker ofte å klumpe seg sammen. Som regel finner du dem i madrasser og der gjemmer de seg i fjær, rammer, sømkanter og sprekker. Om natten blir de blodtørste og kommer frem for å drikke blog.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er aktive hovedsakelig om natten og biter vanligvis folk mens de sover. De starter ved å gjennombore huden og og suge blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker bare minutter. Fra tre til ti minutter for å dekke behovet, og deretter vandrer de ubemerket bort.|Om

Veggedyrbitt

Forskjellige folk oppfatter veggedyr-bitt ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men over tid blir det gjerne værre og værre.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Les også om rotter i svolvær

Er det veggedyr?

OM du har våknet med stikk som klør, kan det hende du har veggedyr. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Andre veggedyr tegn:

  • Du finner blodflekker på sengetøy
  • Rustfargede eller mørke flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Egg på ca 1mm under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her er diverse fotografier tatt av vår medarbeider der du ser veggedyr-ekskrementer, så du vet hva du skal se etter. Du ser det ligner mye på jordslag. Måten du kan se forskjell mellom ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis det lager merker så er det ekskrementer, og hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

Veggedyr avføring

Tror du at du har fått veggedyr anbefaler vi å fjerne sengetøy og sjekke det nøye for tegn som nevnt i listen over. Fjern støvdekselet over nederste madrassen, sprekkene mellom snegebunndelene med mer. Bruk gjerne lommelykt.

Sjekk også området rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, teppekanten og til og med i stikkontakter. undersøk garderoben ditt, fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i kristiansund

Bli kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep, bør du starte med å bekjempe dem raskt – og forhindre at de kommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Fosnavåg

Tidligst mulig bør du få bistand til å finne ut om etableringen er i en tidlig fase, eller om de har vært der lenge. Dette betyr forskjellen på om du bør prøve å bekjempe dem alene eller må få profesjonelle skadedyrbekjempere til å hjelpe deg.

Start med å:

Begynn med å rydde rommet der veggedyrene bor. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i vaskemaskin i en tørketrommel og i minimum i en halvtime
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i 3 døgn. Fryseren må holde minimum -18C grader. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste til å arbeide gjennom madrasssømmene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye.
  5. Støvsug sengen og området rundt ofte. Minimum en gang per dag i starten.

Notat: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, plasser den i en plastpose og knytt den igjen, og jkast den i søppelbeholderen utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å rømme og på nytt finne et offer.

Andre tips:

Få tak i og bruk en beskyttelsespose for madrassen som er vevd tett og har glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Et voksent veggedyr overlever ilitt mer enn 1 år uten mat, så det kan være fornuftig å dekke til madrassen så lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Ta bort alle ting rundt sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være smart å bli kvitt den og få en ny, men sørg for å kvitte resten av hjemmet ditt for veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Noen ganger kreves det langt giftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. Da må du benytte insektsmidler som ikke er lov til å håndtere uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå veldig grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger menneskelig blod. Vanligvis suger de blod om natten. Bittene deres kan gi til ulike helseeffekter, inkludert utslett, psykologiske effekter og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som spenner fra små områder med rødhet til fremtredende blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en time. Vanligvis er det kløe. Noen personer kan føle tretthet og/ eller feber. Normalt blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Man kjenner ikke til at veggedyr bitt overfører smittsom sykdom.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av to arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose får man først ved å finne insekter og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte vanskelig å bli kvitt veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten mat. Gjentatte behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Fosnavåg

Så har du utfordring med veggedyr i Fosnavåg{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå!

Scroll to Top