Veggedyr i FørdeTror du at du har en utfordring med veggedyr i Førde: Ta kontakt nåfor veiledning og hjelp. Se chatten nede til høyre, og kontakt oss og vi vil hjelpe deg raskt.

Om du legger merke til bitt/ stikk på kroppen din som klør, bittene som regel dukker opp i løpet av natten og du gjerne får flere over flere uker så er det meget mulig for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Opplever du at det er veggedyr må du handle raskt, ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Førde, så vi kan hjelpe deg å forstå om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr gir ubehagelige bitt og utslett, og noen personer kan oppleve problemer med helsen på grunn av allergi. Stort sett bor veggedyr i sengen og kommer frem en kort periode på noen minutter for å suge blod. Ofte blir de ikke lagt merke til, men det er insektsbittene som avslører dem.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Hjelp med skadedyrkontroll i Førde

Få assistanse på å få bli kvitt skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr. Kontakt oss om skadedyrkontroll Førde. Bruk chatten.

Om veggedyr

Veggedyr er små, ovale, brunaktige insekter som lever av å suge blod fra dyr eller mennesker. Voksne insekter har kropper som er flate og ovale omtrent på samme størrelse som et eplefrø. Etter mating svulmer insektene opp og har en rødlig farge. Les også om veggedyr i måløy

Voksne individer er ca 5-6 mm lange og 3 mm brede. Som nevnt er de ganske flattrykte. Nymfene (ikke fullvoksne) har ganske likt utseende som de voksne. Men nymfene er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er veldig små, omtrent 1 mm lange og hvite.

Veggedyr er uten vinger. De har en snabel som normalt ligger bakover under dyret. Den rettes fremover når de skal spise.

Veggedyr flyr ikke. Men kan flytte seg over gulv, vegger og tak.

Veggedyr kan legge fra 100-1000 små egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i florø

Unge umodne veggedyrene kalles nymfer og bytter skinnet fem ganger før de regnes som voksne. Før hvert utviklingssteg må de suge blod én gang. Under gunstige forhold med god varme og tilgang på mat kan veggedyrene utvikle seg fullt på omtrent 1 måned.

Hvordan finner veggedyrene veien til Førde

økende. Mye av grunnen er nok at folk reiser mer, både internasjonalt og nasjonalt. |Før var veggedyr vanlig i Norge, men rundt 1950 ble de nesten utryddet her til lands. Dessverre kom de tilbake for en del år siden. Bestanden har funnet sin plass igjen. Det regnes med at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene kan bli med til Førde i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et sted der veggedyret holder til, risikerer du å “importere” insektet hjem til din eiendom i Førdei bagasjen. Veggedyr kan komme inn i hjemmet uoppdaget gjennom bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Uheldigvis har veggedyret blitt motstandsdyktig ovenfor diverse insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Veggedyr har ikke reir som for eksempel maur eller bier, men lever ofte i grupper på ulike skjulesteder. Det første tilholdsstedet er vanligvis i madrasser, fjær, rammer og sengegavler der det er lett å bite folk om natten.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Når veggedyr biter

{Veggedyr er aktive hovedsakelig om natten og biter vanligvis folk mens de sover. De spiser ved å gjennombore huden og trekke blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker kort tid på dette. Fra tre til ti minutter for å dekke behovet. Så vandrer de stille bort.|På) natten kommer veggedyr frem og spiser blod mens du sover. Til å suge blod de et nebb eller snabel. De er raske. Det tar kun tre til ti minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Forskjellige mennesker oppfatter veggedyr-bitt ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men over tid blir det gjerne værre og værre.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Les også rotter i florø

Er det veggedyr?

OM du har våknet med stikk som klør, er det mye mulig du har veggedyr i huset. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Andre veggedyr tegn:

  • Flekker av blod på sengetøy
  • Mørke eller rustfargede flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Hvite små egg skjult under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her ser du diverse bilder tatt av vår medarbeider som viser ekskrementer fra veggedyr. Da vet du hva du skal se etter. Du ser det ligner veldig på jordslag. Måten du kan se forskjell mellom jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Har du mistanke om et angrep bør du fjerne sengetøy etter tegn som nevnt i listen over. Vi anbefaler også å fjerne madrasstrekket over nederste madrassen, sprekkene mellom snegebunndelene med mer.

Undersøk også området rundt sengen, inkludert inne i bøker, telefoner eller radioer, tepper og til og med i stikkontakter. Sjekk garderoben ditt, fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i måløy

Få bort veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr, bør du starte med å bekjempe dem med én gang og hindre at veggedyrenekommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Førde

Tidligst mulig bør du få hjelp til å avgjøre om etableringen er i en tidlig fase, eller om de har vært der lenge. Dette kan bety forskjellen på om du bør prøve å bekjempe dem alene eller må få profesjonelle skadedyrbekjempere til å hjelpe deg.

Start med å:

Start med å rydde der veggedyrene holder til. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i maskin i tørketrommelen og i minimum i en halvtime
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i 3 døgn. Dypfryseren må holde minimum -18C. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste til å arbeide gjennom madrasssømmene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye.
  5. Støvsug sengen og rommet rundt ofte. I det minste en gang per dag i starten.

OBS: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, legg den i en plastpose og knytt den igjen, og legg den i søpla utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å rømme og på nytt finne et offer.

Her er noen andre tips

Anskaff en beskyttelsespose for madrassen som er tettvevd og med glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Voksne veggedyr overlever ilitt mer enn ett år uten å få sugd blod, så det kan være smart å dekke til madrassen så lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være smart å anskaffe en ny, men pass på å kvitte resten av hjemmet ditt for veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Mange ganger må det brukes langt heftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. Da må du benytte insektsmidler som man ikke kan håndtere uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå svært grundig til verks. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger blod. Oftest suger de blod om natten. Bittene deres kan føre til ulike helseeffekter, inkludert utslett, gi dårligere søvn og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som spenner fra litt rødhet til større blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de vises. Vanligvis er det kløende. Noen kan føle tretthet og/ eller feber. Normalt blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Det er ikke kjent at veggedyr bitt overfører noen sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av to arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose innebærer både å finne insektene og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte vanskelig å utrydde veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten å drikke blod. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Førde

Så har du problemer med veggedyr i Førde{, så ta kontakt nå!