Veggedyr Florø – Skadedyrfirma

Veggedyr i FlorøTror du at du har et problem med veggedyr i Florø: Ta kontakt straksfor veiledning og hjelp. Se chatten nede til høyre, og du får hjelp raskest mulig.

Om du legger merke til bitt/ stikk på kroppen din som klør, og bittene som regel kommer mens du sover, og du gjerne får flere utover ukene så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Opplever du at det er veggedyr er det viktig at du gjør noe raskt, ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver med skadedyrkontroll i Florø, så vi kan hjelpe deg å forstå om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr gir ubehagelige stikk og utslett, og noen personer kan oppleve helseproblemer på grunn av allergi. Stort sett lever veggedyr i sengen og kommer frem noen minutter for å suge blod. Mange ganger har de ikke blitt sett, men det er insektsbittene som avslører dem.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

Hjelp med skadedyrkontroll i Florø

[google-map location=”Florø” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Vi assisterer deg med å få tatt knekken på skadedyr som ødelegger for deg. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort.Ta kontakt om skadedyrkontroll Florø. Se chatten.

Om veggedyr

er små og ovale, og de spiser ditt blod. Kroppene er flate og har en oval form. De er omtrent på størrelse med frø fra epler. Etter at de har spist får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i førde

Voksne insekter er ca en halv centimeter lange og 3 mm brede. De er ganske flate. Nymfene (ikke fullvoksne) har ganske lik fasong som de voksne. Men nymfene er mindre og er lysere. Eggene er små, omtrent en millimeter lange, og de er hvite.

Veggedyr er uten vinger. Men de har en snabel som normalt ligger bakover under dyret, men rettes utover og fremover når de skal spise.

Veggedyr kan ikke fly, men kan bevege seg over gulv, vegger og tak.

De kan legge fra 100-1000 egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne }5-8 egg over 1 uke. Her kan du lese om veggedyr i rørvik

Unge umodne veggedyrene kalles nymfer og bytter skinnet fem ganger før de regnes som modne. De trenger ett måltid med blod før hver neste utvikling hos nymfen. Under gunstige forhold med rett temperatur og tilgang på mat kan insektene bli voksne på cirka en måned.

Hvordan finner veggedyrene veien til Florø

økende. �…rsaken er nok at folk reiser mer både internasjonalt og nasjonalt. |Før var veggedyr vanlig i Norge, men rundt 1950 ble de omtrent utryddet her til lands. Veggedyrene kom tilbake for en del år siden. Veggedyrene har etablert seg igjen. Det regnes med at årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene kan bli med til Florø i bagasjen.}

Hvis du reiser fra utlandet, eller andre steder der veggedyret er etablert, risikerer du å ta med deg veggedyr til din bolig i Florøi bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i huset uoppdaget gjennom bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Uheldigvis har veggedyret blitt motstandsdyktig ovenfor diverse insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Oppholdsted for veggedyr

Veggedyr har ikke reir som eksempelvis bier og maur, men lever ofte i grupper på skjulesteder. Deres første gjemmesteder er vanligvis i madrasser der det er lett å bite folk om natten.

Over tid kan de imidlertid spre seg gjennom soverommet og flytte inn i en hvilken som helst sprekk eller hulrom. De kan også spre seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Et veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og suger blod mens menneske-byttet sover. De starter ved å gjennombore huden og og suge blod gjennom en snabel. De bruker kort tid på dette. Fra 3 til 10 minutter for å bli mette. Deretter vandrer de stille bort.|Om

Veggedyrbitt

Forskjellige mennesker opplever bittene ulikt. Normalt er de fleste bittene smertefrie fra starten av men blir senere til kløe. I kontrast til loppebit som oftest er rundt anklene, er veggedyrbitt mulig å få på ethvert hudområde som er tilgjengelig mens du sover. Bittene har heller ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Les også rotter i rørvik

Har du angrep

OM du har våknet med stikk som klør, er det mye mulig du har veggedyr. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Tegn på at du har veggedyr:

  • Blodflekker på laken eller putetrekkene
  • Mørke eller rustfargede flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Egg på ca 1mm under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her er diverse fotografier tatt av vår medarbeider som viser ekskrementer fra veggedyr. Så du vet hvordan det ser ut. Det ligner veldig på jordslag. Måten du kan skille mellom ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det lager merker så er det ekskrementer. Hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Hvis du mistenker et angrep anbefaler vi å fjerne alt sengetøy nøye etter tegn på veggedyr som nevnt i listen over. Vi anbefaler også å fjerne madrassbeskytteren over madrassen, sprekkene i sengebunne og liknende. Bruk gjerne lommelykt.

Undersøk området rundt sengen, samt inne i bøker, tepper og også i stikkontakter. Sjekk garderobeskapet ditt, fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i førde

Slik blir du kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep, bør du starte med å kvitte deg med dem nå og forhindre at veggedyrenekommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Florø

Start med å få hjelp til å finne ut om angrepet er i tidlig fase, eller om det er kommet for langt så du ikke bør prøve å bekjempe veggedyrene selv.

Begynn med å:

Start med å rydde rommet der veggedyrene bor. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig ogf bruk tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i varmt vann i en tørketrommel og i minst i en halvtime
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i tre dager. Fryseren må være minst -18C. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å børste madrasssømmene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye.
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og rommet rundt ofte. Gjerne minst én gang per dag i starten.

OBS: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, plasser den i en tett plastpose og knytt den igjen, og hiv den i søppelbeholderen utendørs. Da kan ikke veggedyrene komme ut igjen og infistere et nytt sted.

Se andre tips under

Få tak i og bruk en beskyttelsespose for madrassen som er vevd tett og har glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Voksne veggedyr overlever i litt over 1 år uten mat, så det kan være smart å dekke til madrassen så lenge for å sørge at alle insektene dør.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være lurt å bli kvitt den og få en ny, men sørg for å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Mange ganger kreves det langt giftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. Da må du bruke insektsmidler som man ikke har lov til å håndtere uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå svært grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger blod, vanligvis om natten. Bittene kan gi til en rekke helseeffekter, inkludert hudutslett, psykologiske effekter og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som spenner fra små områder med rødhet til fremtredende blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de vises. Vanligvis er det kløende. Noen kan føle seg trette eller har feber. Vanligvis blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Det er ikke kjent at deres bitt overfører smittsom sykdom.

Veggedyrbitt kommer av 2 arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose får man først ved å finne insekter og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte utfordrende å bli kvitt veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten blod. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Florø

Så har du problemer med veggedyr i Florø{, så ta kontakt nå!

Scroll to Top