Veggedyr i FlekkefjordDersom du tror du har et problem med veggedyr i Flekkefjord: Kontakt oss nåfor hjelp og veiledning. Se chatten nede til høyre, og kontakt oss og du får hjelp raskt.

Om du legger merke til bitt/ stikk på kroppen din som klør, og bittene som regel dukker opp i løpet av natten og du gjerne får flere utover ukene så er det meget mulig for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Hvis du opplever dette må du handle raskt, ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver med skadedyrkontroll i Flekkefjord. Da kan hjelpe deg å vite om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyrene kan gi ubehagelige stikk og utslett, og noen kan oppleve helseproblemer på grunn av allergi. Ofte lever veggedyr i sengen og kommer frem en kort periode på noen minutter for å suge blod. Mange ganger blir de ikke lagt merke til, men insektsbittene avslører dem.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Få hjelp med skadedyrkontroll i Flekkefjord

Her får du hjelp bli kvitt skadedyr som plager deg eller ødelegger dine eiendeler. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr. Kontakt oss vedrørende skadedyrkontroll Flekkefjord. Se chatten.

Mer om veggedyr

er ovale og små, og de lever av å suge ditt blod. Kroppene er flate og ovale. De er omtrent på størrelse med frø fra epler. Etter at de har spist får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i kristiansand

Voksne individer er ca 5-6 mm lange og 3 millimeter brede. Som nevnt er de ganske flattrykte. Nymfene har ganske likt utseende som de voksne veggedyrene. Men de er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er små, omtrent én millimeter lange, og de er hvite.

Veggedyr har ikke vinger. Men de har en snabel som vanligvis ligger under dyret og bakover, men rettes fremover når de skal spise.

Veggedyr flyr ikke, men kan flytte seg over vegger, gulv og tak.

Veggedyr kan legge fra 100-1000 små egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i oslo

Unge veggdyr kalles nymfer og bytter skinnet fem ganger før de når modenhet. De trenger ett måltid med blod før hver neste utvikling hos nymfen. Under gunstige forhold med god varme og mulighet for blod kan insektene utvikle seg fullt på ca 1 måned.

Hvor veggedyr kommer fra

Veggedyr var vanlig å se her til lands tidigere, men ble nesten utryddet på 1950 tallet. Men i de siste årene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr igjen. Nå ser vi en økning av veggedyr. Dette problemet er tiltakende. �…rsaken er nok at folk reiser mer både internasjonalt og nasjonalt. |Før var veggedyr normalt i Norge. Men midt på 1900-tallet ble de nesten utryddet her til lands. Veggedyrene kom tilbake for en del år siden. Bestanden har etablert seg igjen. Det regnes med at årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene blir med til Flekkefjord i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et sted der veggedyret holder til, risikerer du å “importere” insektet til din bolig i Flekkefjord via bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i hjemmet uoppdaget gjennom bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Dessverre har veggedyret blitt motstandsdyktig ovenfor ulike insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Oppholdsted for veggedyr

Veggedyr har ikke reir som eksempelvis bier og maur, men de har en tendens til å leve i grupper på ulike skjulesteder. Det første tilholdsstedet er vanligvis i madrasser, fjær, rammer og sengegavler der det er lett å bite folk om natten.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Når veggedyr biter

{Veggedyr er aktive hovedsakelig om natten og biter mens menneske-byttet sover. De spiser ved å lage et hull og suge blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker kort tid på dette. Fra tre til ti minutter for å dekke behovet. Deretter går de stille bort.|Om

Veggedyrbitt

Ulike mennesker opplever bittene forskjellig. Vanligvis er de fleste stikkene smertefrie i begynnelsen men ofte klør de mer og mer etterhvert. I kontrast til loppebit som oftest er rundt anklene, er veggedyrbitt mulig å få på ethvert hudområde som er tilgjengelig mens du sover. Bittene har heller ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Se også om rotter i oslo

Tegn på angrep

OM du har våknet med stikk som klør, kan det hende du har veggedyr. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Andre veggedyr tegn:

  • Flekker av blod på laken eller putetrekkene
  • Rustfargede eller mørke flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Små hvite egg i sprekker eller hulrom under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her kan du se diverse fotografier tatt av vår mann der du ser ekskrementer fra veggedyr, så du vet hva du skal se etter. Du ser det ligner mye på jordslag. Måten du kan skille mellom ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis de streker så er det ekskrementer, og hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr spor

Har du mistanke om et angrep bør du fjerne alt sengetøy etter tegn som nevnt i listen over. Vi anbefaler også å fjerne madrasstrekket over madrassen, sprekkene mellom snegebunndelene med mer.

Sjekk også området rundt sengen, inkludert inne i bøker, tepper og til og med i stikkontakter. Sjekk garderobeskapet ditt, fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i kristiansand

Få bort veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr, bør du begynne trinnene for å bekjempe dem med én gang – og forhindre at veggedyrenekommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Flekkefjord

Du bør straks få bistand til å finne ut om etableringen er i en tidlig fase, eller om de har vært der lenge. Dette betyr forskjellen på om du bør prøve å bekjempe dem alene eller må få profesjonelle skadedyrbekjempere til å hjelpe deg.

I alle tilfeller bør man begynne med å:

Start med å rydde der veggedyrene holder til. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i varmt vann i tørketrommelen og i minimum i 30 minutter.
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i tre dager. Dypfryseren må holde minst -18C. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å arbeide gjennom madrasssømmene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og området rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

OBS: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, legg den i en tett plastpose som du knytter tett igjen, og jkast den i søppelbeholderen utendørs. Da kan ikke veggedyrene rømme og infistere et nytt sted.

Se andre tips under

Få tak i og bruk en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Et voksent veggedyr overlever i litt over ett år uten mat, så det kan være fornuftig å dekke til madrassen så lenge for å sørge at alle insektene dør.

Ta bort alle ting rundt sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være smart å kjøpe en ny, men sørg for å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Det å rydde infiserte rom vil være nyttig for å kontrollere veggedyr, men av og til krever det bruk av kjemiske behandlinger å utrydde dem. Av den grunn at kjemisk behandling kan være giftig både for skadedyrbekjemperen og deg som skal bruke sengen etterpå, så må den som gjør skadedyrbekjempelsen være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå veldig grundig til verks. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger menneskelig blod, vanligvis om natten. Bittene kan føre til ulike helseeffekter, inkludert hudutslett, psykologiske effekter og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som spenner fra litt rødhet til større blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de vises. Vanligvis er det kløende. Noen personer kan føle tretthet og/ eller feber. Normalt blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Det er ikke kjent at deres bitt overfører smittsom sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt kommer av 2 arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose får man først ved å finne insektene og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er utfordrende å bli kvitt veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten blod. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Flekkefjord

Så har du utfordring med veggedyr i Flekkefjord{, så ta kontakt nå!Chat nå.