Veggedyr Finnsnes og hvordan få dem bort

Veggedyr i FinnsnesTror du at du har problem med veggedyr i Finnsnes? Få hjelp ved å klikke på chat nede til venstre så kan vi hjelpe deg med å avdekke om det er et tidlig angrep, og om dette er noe du kan behandle selv eller ikke.

Hvis du legger merke til bitt/ stikk på kroppen som klør, bittene som regel kommer i løpet av natten og det gjerne kommer flere bitt utover ukene så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Hvis du opplever dette må du gjøre noe raskt, ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver med skadedyrkontroll i Finnsnes, så vi kan hjelpe deg å forstå om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et skadedyr som både er ubehagelig, men også kan gi problemer med helsen. Ofte lever de i sengen din og kryper frem nattestid for å suge blod. De kan være vanskelig å få øye på, men mange ganger når de biter og suger blod at man merker dem i etterkant.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Her får du hjelp med skadedyrkontroll i Finnsnes

[google-map location=”Finnsnes” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Få assistense til å få tatt knekken på skadedyr som plager deg eller ødelegger dine eiendeler. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort.Ta kontakt om skadedyrkontroll Finnsnes. Bruk chatten.

Mer om veggedyr

De er små, ovale, brunaktige insekter som suger blod fra dyr eller mennesker. Voksne insekter har kropper som er flate og ovale omtrent på samme størrelse som et eplefrø. Etter mating svulmer kroppene deres opp og får en rødlig farge. Les også om veggedyr i harstad

Voksne individer er ca 5-6 mm lange og 3 mm brede. De er ganske flattrykte. Nymfene (ikke fullvoksne) har ganske likt utseende som de voksne, men de er mindre og er lysere. Eggene er små, omtrent 1 mm lange og hvite.

Veggedyr har ikke vinger. Men de har en snabel som normalt ligger bakover under dyretSnabelen rettes utover og fremover når de skal suge.

Veggedyr flyr ikke. Men vil ofte bevege seg over vegger, gulv og tak.

Veggedyr kan legge fra 100-1000 små egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne gjennomsnittlig }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i vardø

De unge veggdyrene, kalt nymfer, bytter skinnet 5 ganger før de regnes som modne. Før hvert utviklingssteg må de suge blod én gang. Under gunstige omstendigheter med god varme og tilgang på blod kan veggedyrene bli modne på ca 1 måned.

Hvor veggedyr kommer fra

økende. Mye av grunnen er nok at folk reiser mer både internasjonalt og internt i Norge. |Tidligere var veggedyr vanlig i Norge. Men midt på 1900-tallet ble de omtrent utryddet her til lands. Men de kom tilbake for noen år siden, og bestanden har fått fotfeste igjen. Det regnes med at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene blir med til Finnsnes i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et hotell der veggedyr holder til, er det mulig å importere insektet hjem til din bolig i Finnsnesi bagasjen. Veggedyr kan da komme inn i huset via bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Uheldigvis har veggedyret blitt motstandsdyktig for diverse insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Oppholdsted for veggedyr

Veggedyr har ikke reir som for eksempel bier og maur, men lever ofte i grupper på ulike skjulesteder. Deres første gjemmesteder er vanligvis i madrasser der det er lett å bite folk om natten.

Over tid kan de imidlertid spre seg inn i en hvilken som helst sprekk eller hulrom. De kan også flytte seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Et veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og suger blod mens menneske-byttet sover. De starter ved å lage et hull trekke blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker bare minutter. Fra tre til ti minutter for å dekke behovet. Deretter kryper de stille bort.|Om

Veggedyrbitt

Ulike folk oppfatter bittene forskjellig. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men det blir ofte værre over tid.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Se også om rotter i vardø

Er det veggedyr?

OM du har våknet med stikk som klør, er det mye mulig du har veggedyr. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Andre veggedyr tegn:

  • Du finner blodflekker på laken eller putetrekkene
  • Rustfargede eller mørke flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Små hvite egg skjult under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her ser du diverse fotografier tatt av vår medarbeider der du ser ekskrementer fra veggedyr. Da vet du hva du skal se etter. Veggedyr ekskrementer ligner mye på jordslag. Du kan se forskjell på jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis de lager merker så er det ekskrementer, og hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Tror du at du har fått veggedyr bør du fjerne alt sengetøy nøye etter tegn som nevnt over. Vi anbefaler også å fjerne madrasstrekket over madrassen, sprekkene mellom snegebunndelene med mer. Bruk gjerne lommelykt.

Undersøk området rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, teppekanten og til og med i stikkontakter. Sjekk garderobeskapet fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i harstad

Bli kvitt veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr bør du starte med å kvitte deg med dem med én gang og forhindre at veggedyrenekommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Finnsnes

Start med å få hjelp til å finne ut om etableringen er i tidlig fase, eller om det er kommet for langt så du ikke bør prøve å bekjempe veggedyrene selv.

Begynn med å:

Begynn med å rydde rommet der veggedyrene holder til. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør ogf bruk tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i varmt vann i en tørketrommel og i minst i en halvtime
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i tre døgn. Dypfryseren må være minst -18C. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å børste madrasssømmene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Støvsug sengen og rommet rundt ofte. I det minste 1 gang per dag i starten.

OBS: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, plasser den i en plastpose som du knytter tett igjen, og legg den i søpla utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å komme ut igjen og på nytt finne et offer.

Andre tips:

Anskaff en beskyttelsespose for madrassen som er tettvevd og med glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Et voksent veggedyr overlever i litt over ett år uten å få sugd blod, derfor er det smart å dekke til madrassen så lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Ta bort alle ting rundt sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være smart å anskaffe en ny madrass, men sørg for å få bort alle veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Noen ganger må det brukes langt heftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra en bolig. Da må du bruke insektsmidler som man ikke kan håndtere uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå svært grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger menneskelig blod. Vanligvis suger de blod om natten. Bittene kan føre til ulike helseeffekter, inkludert hudutslett, psykologiske effekter og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som varierer mellom litt rødhet til fremtredende blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de vises. Vanligvis er det kløe. Noen personer kan føle tretthet og/ eller feber. Vanligvis blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Det er ikke kjent at deres bitt overfører noen sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt kommer av 2 arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose innebærer både å finne insektene og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er vanskelig å eliminere veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten mat. Gjentagende behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Finnsnes

Hvis du har utfordring med veggedyr i Finnsnes{, så ta kontakt nå!

Scroll to Top