Veggedyr i FauskeTror du at du har et problem med veggedyr i Fauske: Kontakt oss straksfor veiledning og hjelp. Se chatten nede til høyre, og vi vil hjelpe deg raskest mulig.

Hvis du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen din som klør, og bittene som regel kommer mens du sover, og det gjerne kommer flere bitt over flere uker så er det meget mulig for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Opplever du at det er veggedyr må du handle raskt, ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver med skadedyrkontroll i Fauske. Da kan hjelpe deg å forstå om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et skadedyr som både er ubehagelig som også kan gi helseproblemer. Som regel bor de i sengen din og kryper frem om natten for å suge blod. De kan være vanskelig å se, men ofte merker man dem først ved at de etterlater seg små bitt når de suger blod.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

Her får du hjelp med skadedyrkontroll i Fauske

Vi assisterer deg med å få bli kvitt skadedyr som ødelegger for deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr.Ta kontakt vedrørende skadedyrkontroll Fauske. Bruk chatten.

Info om veggedyr

De er brunaktige og 3-5 mm lange, flate og ovale insekter som lever av å suge blod fra mennesker og dyr. Voksne insekter har kropper som er flate og ovale på størrelse med et eplefrø. Etter at de har sugd blod svulmer insektene opp og har en rødlig farge. Les også om veggedyr i leknes

Voksne individer er ca en halv centimeter lange og 3 mm brede. Som nevnt er de ganske flattrykte. Nymfene (ikke fullvoksne) har ganske lik fasong som de voksne, men nymfene er mindre og er lysere. Eggene er veldig små, omtrent én millimeter lange, og de er hvite.

Veggedyr har ikke vinger. De har en sugesnabel som vanligvis ligger under dyret og bakoverSnabelen rettes utover og fremover når de skal suge.

Veggedyr kan ikke fly. Men kan flytte seg raskt over gulv, vegger og tak.

Veggedyr kan legge fra 100-1000 egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne gjennomsnittlig }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i brønnøysund

Unge umodne veggedyrene kalles nymfer og bytter skinnet 5 ganger før de når modenhet. De trenger ett måltid med blod før hver neste utvikling hos nymfen. Ved ideelle omstendigheter med god varme og tilgang på blod kan insektene bli modne på omtrent 1 måned.

Hvordan finner veggedyrene veien til Fauske

økende. En av grunnene er nok at folk reiser mer, både internasjonalt og nasjonalt. |Før var veggedyr helt vanlig i Norge. Men rundt 1950 ble de nesten utryddet her til lands. Men de kom tilbake for en del år siden, og bestanden har funnet sin plass igjen. Det er mye mulig at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene kan bli med hjem i bagasjen.}

Når du reiser fra et land der veggedyret er etablert, er det mulig du tar med deg insektet hjem til din eiendom i Fauskemed bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i huset uoppdaget gjennom bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Uheldigvis har veggedyret blitt resistent ovenfor noen insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Hvor veggedyret oppholder seg

Bier og maur har reir, men veggedyr har ikke reir men de er heller ikke alene. Ofte liker de å klumpe seg sammen. Først og fremst finner du dem i madrasser og der gjemmer de seg i fjær, rammer, sømkanter og sprekker. Om natten kommer de frem for å drikke blod.

Over tid kan de gjerne flytte seg gjennom soverommet og flytte inn i en hvilken som helst spalte eller et beskyttet sted. De kan også flytte seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er er natt-aktive og suger blod vanligvis folk mens de sover. De starter ved å lage et hull trekke blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker bare minutter. Fra 3 til 10 minutter for å bli mette, og deretter kryper de stille bort.|På) natten kryper veggedyr frem og suger blod mens du sover. Til det de en snabel. Det tar kun 3 til 10 minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Forskjellige folk opplever bittene ulikt. Normalt er de fleste stikkene smertefrie fra starten av, men ofte klør de mer og mer etterhvert. I motsetning til loppebitt som hovedsakelig er rundt anklene, er veggedyrbitt vanlig å få på de stedene man ikke har på klær. Veggedyr-bitt har heller ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Se også om rotter i brønnøysund

Tegn på angrep

OM du har våknet med stikk som klør, kan det hende du har veggedyr i huset. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Tegn på at du har veggedyr:

  • Flekker av blod på sengetøyet
  • Mørke eller rustfargede flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Egg på ca 1mm skjult under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her ser du noen bilder tatt av vår mann som viser veggedyr-ekskrementer. Da vet du hvordan det ser ut. Du ser det ligner veldig på jordslag. Du kan se forskjell på ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis de streker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr spor

Tror du at du har fått veggedyr bør du fjerne alt sengetøy nøye etter tegn på veggedyr som nevnt i listen over. Vi anbefaler også å fjerne madrasstrekket over madrassen, sjekke sprekkene mellom snegebunndelene og liknende.

Undersøk også rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, teppekanten og til og med i stikkontakter. Sjekk garderobeskapet ditt, fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i leknes

Få bort veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep bør du begynne trinnene for å kvitte deg med dem raskt og hindre at de kommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Fauske

Start med å få hjelp til å finne ut om angrepet er i tidlig fase, eller om det er kommet for langt så du ikke bør prøve å bekjempe insektene selv.

Start med å:

Begynn med å rydde rommet der veggedyrene bor. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i maskin i tørketrommelen og i minimum i 30 minutter.
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i 3 dager. Fryseren må være minimum -18C grader. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å børste madrasssømmene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Støvsug sengen og området rundt ofte. I det minste en gang per dag i starten.

OBS: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, legg den i en plastpose som du knytter tett igjen, og hiv den i søppelbeholderen utendørs. Da kan ikke veggedyrene rømme og infistere et nytt sted.

Her er noen andre tips

Få tak i og bruk en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Voksne veggedyr kan overleve i litt over 1 år uten mat, derfor er det smart å dekke til madrassen så lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Ta bort alle ting rundt sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være smart å kjøpe en ny, men sørg for å få bort alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Ofte kreves det langt giftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra en bolig. Da må du bruke insektsmidler som ikke er lov til å bruke uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå veldig grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger blod, vanligvis om natten. Bittene kan gi til en rekke helseeffekter, inkludert utslett, gi dårligere søvn og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som varierer mellom små områder med rødhet til større blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de vises. Vanligvis er det kløe. Noen personer kan føle seg trette eller har feber. Normalt blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Man kjenner ikke til at deres bitt overfører noen smittsom sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av to arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose får man først ved å finne veggedyr og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er utfordrende å bli kvitt veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten å drikke blod. Gjentagende behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Fauske

Har du problemer med veggedyr i Fauske{, så ta kontakt nå!