Veggedyr i FagernesTror du at du har problemer med veggedyr i Fagernes: Ta kontakt nåfor veiledning og hjelp. Se chatten nede til høyre, og kontakt oss og vi vil hjelpe deg raskt.

Om du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen som klør, bittene som regel kommer mens du sover, og du gjerne får flere utover ukene så er det meget mulig for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep må du handle raskt, for ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Fagernes, så vi kan hjelpe deg å forstå om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr kan gi ubehagelige bitt og utslett, og noen kan oppleve problemer med helsen fordi de har allergi. Stort sett lever veggedyr i sengen og kryper frem en kort periode på noen minutter for å suge blod. Ofte blir de ikke sett, men det er insektsbittene som avslører dem.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Få hjelp med skadedyrkontroll i Fagernes

Få assistense til å få tatt knekken på skadedyr som plager deg eller ødelegger dine eiendeler. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr. Kontakt oss vedrørende skadedyrkontroll Fagernes. Bruk chatten.

Fakte om veggedyr

er små og ovale, og de spiser ditt blod. Insektene er flate og har en oval form. De kan sammenliknes med eplefrø. Etter at de har sugd blod får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i gjøvik

Voksne insekter er ca 5-6 mm lange og 3 mm brede. De er ganske flattrykte. Nymfene har ganske likt utseende som de voksne veggedyrene. Men de er mindre og er lysere. Eggene er små, omtrent en millimeter lange, og de er hvite.

Veggedyr har ikke vinger. De har en sugesnabel som vanligvis ligger bakover under dyretSnabelen rettes utover og fremover når de skal suge.

Veggedyr kan ikke fly, men kan flytte seg over gulv, vegger og tak.

Veggedyr kan legge hundrevis av små egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne }5-8 egg over 1 uke. Her kan du lese om veggedyr i sarpsborg

Unge umodne veggedyrene, kalt nymfer, bytter skinnet fem ganger før de regnes som modne. Før hvert utviklingssteg må de ha et måltid. Ved ideelle forhold med god varme og tilgang på blod kan veggedyrene bli modne på ca 1 måned.

Hvordan kommer veggedyr til Fagernes

økende. En av grunnene er nok at mennesker reiser mer både internasjonalt og internt i Norge. |Før var veggedyr vanlig i Norge, men midt på 1900-tallet ble de omtrent utryddet her til lands. Veggedyrene kom tilbake for noen år siden, og bestanden har funnet sin plass igjen. Det regnes med at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene kan bli med hjem i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et sted der veggedyret er etablert, risikerer du å “importere” insektet til din eiendom i Fagernes via bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i hjemmet uoppdaget gjennom bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Uheldigvis har veggedyret blitt motstandsdyktig for noen insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Hvor veggedyret oppholder seg

Maur og bier har reir. Veggedyr har ikke reir men de er heller ikke alene. De liker ofte å klumpe seg sammen. Først og fremst oppdager du dem i madrasser, og der gjemmer de seg i sprekker og hulrom. Om natten kommer de frem for å drikke blod.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Når veggedyr biter

{Veggedyr er er natt-aktive og biter mens menneske-byttet sover. De starter ved å lage et hull trekke blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker kort tid på dette. Fra tre til ti minutter for å dekke behovet. Deretter vandrer de ubemerket bort.|Om

Veggedyrbitt

Ulike mennesker oppfatter bittene forskjellig. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men over tid blir det gjerne værre og værre.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Se også om rotter i sarpsborg

Tegn på angrep

OM du har våknet med stikk som klør, er det mye mulig du har veggedyr i huset. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Andre tegn på at du har veggedyr inkluderer:

  • Blodflekker på sengetøy
  • Mørke eller rustfargede flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Egg på ca 1mm skjult under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her ser du diverse bilder tatt av vår mann der du ser veggedyr-ekskrementer, så du vet hva du skal se etter. Det ligner veldig på jordslag. Måten du kan se forskjell på jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis de lager merker så er det ekskrementer. Hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

Veggedyr avføring

Har du mistanke om et angrep anbefaler vi å fjerne sengetøy etter tegn som nevnt i listen over. Fjern madrasstrekket over madrassen, sprekkene i sengebunne med mer.

Undersøk området rundt sengen, samt inne i bøker, teppekanten og til og med i stikkontakter. undersøk skapet ditt, fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i gjøvik

Slik blir du kvitt veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr bør du begynne trinnene for å bekjempe dem med én gang – og forhindre at veggedyrenekommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Fagernes

Tidligst mulig bør du få hjelp til å avgjøre om etableringen er i en tidlig fase, eller om veggedyrene har vært der lenge. Dette kan bety forskjellen på om du bør prøve å bekjempe dem alene eller bør få profesjonell hjelp.

Start med å:

Begynn med å rydde rommet der veggedyrene bor. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i maskin i tørketrommelen og i minimum i 30 minutter.
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i 3 dager. Dypfryseren må holde minst -18C grader. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste til å arbeide gjennom sømmene i madrassene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye.
  5. Støvsug sengen og rommet rundt ofte. Minimum én gang per dag i starten.

OBS: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, plasser den i en tett plastpose og knytt den igjen, og jkast den i søpla utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å rømme og infistere et nytt sted.

Andre tips:

Anskaff en beskyttelsespose for madrassen som er vevd tett og har glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Voksne veggedyr overlever ilitt mer enn 1 år uten å få sugd blod, så det kan være smart å dekke til madrassen så lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være lurt å bli kvitt den og få en ny, men pass på å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Det å rydde infiserte områder vil være nyttig for å kontrollere veggedyr, men ofte krever det bruk av kjemiske behandlinger å bli kvitt dem. Fordi behandlingen er giftig både for skadedyrbekjemperen og deg som skal bruke sengen, så må den som gjør jobben være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå veldig grundig til verks. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger blod. Oftest suger de blod om natten. Bittene deres kan gi til en rekke helseeffekter, inkludert utslett, gi dårligere søvn og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som spenner fra små områder med rødhet til fremtredende blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en timeOfte er det kløende. Noen kan føle seg trette eller har feber. Vanligvis blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Det er ikke kjent at deres bitt overfører smittsom sykdom.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av 2 arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose innebærer både å finne veggedyr og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte vanskelig å bli kvitt veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten å drikke blod. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Fagernes

Har du utfordring med veggedyr i Fagernes{, så ta kontakt nå!