Veggedyr Elverum – Hvordan bli kvitt dem

Veggedyr i ElverumDersom du tror du har en utfordring med veggedyr i Elverum: Ta kontakt for veiledning og hjelp. Klikk på chat nederst til høyre, og vi vil hjelpe deg raskt.

Om du legger merke til bitt/ stikk på kroppen som klør, og bittene som regel dukker opp mens du sover, og det gjerne kommer flere bitt over flere uker så er det meget mulig for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep er det viktig at du gjør noe raskt, for ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Elverum. Da kan hjelpe deg å vite om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyrene gir ubehagelige bitt og utslett, og noen opplever helseproblemer på grunn av allergi. Stort sett lever veggedyr i sengen og kommer frem en kort periode på noen minutter for å suge blod. Ofte blir de ikke sett, men det er insektsbittene som avslører dem.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

Hjelp med skadedyrkontroll i Elverum

[google-map location=”Elverum” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Vi hjeper deg med å få bli kvitt skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr. Kontakt oss om skadedyrkontroll Elverum. Bruk chatten her.

Fakte om veggedyr

De er små, ovale, brunaktige insekter som suger blod fra dyr eller mennesker. Voksne insekter har kropper som er flate og ovale omtrent på samme størrelse som et eplefrø. Etter at de har sugd blod svulmer insektene opp og har en rødlig farge. Les også om veggedyr i hamar

Voksne individer er ca en halv centimeter lange og 3 millimeter brede. Som nevnt er de ganske flate. Nymfene har lik fasong som de voksne. Men de er mindre og er lysere. Eggene er små, omtrent én millimeter lange og hvite.

Veggedyr har ikke vinger. De har en snabel som vanligvis ligger bakover under dyret, men rettes utover og fremover når de skal spise.

Veggedyr kan ikke fly. Men vil ofte bevege seg over vegger, gulv og tak.

Veggedyr kan legge fra 100-1000 egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne cirka }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i vinstra

De unge veggdyrene, kalt nymfer, bytter skinnet 5 ganger før de regnes som modne. De trenger ett måltid med blod før hver neste utvikling hos nymfen. Ved ideelle omstendigheter med god temperatur og tilgang på mat kan veggedyrene bli modne på cirka en måned.

Hvordan finner veggedyrene veien til Elverum

De var ganske vanlig å se her til lands før, men de ble omtrent utryddet på 1950 tallet. Men i de siste tidene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr igjen. Nå er det en økning av veggedyrbestanden. Problemet er tiltakende. �…rsaken er nok at folk reiser mer både internasjonalt og internt i Norge. |Før var veggedyr vanlig i Norge, men midt på 1900-tallet ble de nesten utryddet. Dessverre kom de tilbake for en del år siden, og bestanden har fått fotfeste igjen. Det regnes med at årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene blir med hjem i bagasjen.}

Hvis du reiser fra utlandet, eller andre steder der veggedyret holder til, er det mulig å importere veggedyr til din eiendom i Elverum via bagasjen. Veggedyr kan komme inn i huset via bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Uheldigvis har veggedyret blitt motstandsdyktig for diverse insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Veggedyr har ikke reir som maur eller bier, men de lever ofte i grupper på skjulesteder. Det første tilholdsstedet er normalt i madrasser, fjær, rammer og sengegavler der det er lett å bite folk om natten.

Over tid kan de imidlertid spre seg gjennom soverommet og flytte inn i en hvilken som helst spalte eller et beskyttet sted. De kan også spre seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er aktive hovedsakelig om natten og suger blod mens menneske-byttet sover. De spiser ved å lage et hull trekke blod gjennom en snabel. De bruker bare minutter. Fra tre til ti minutter for å bli mette. Så vandrer de stille bort.|Om

Veggedyrbitt

Forskjellige mennesker oppfatter veggedyr-bitt forskjellig. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men det blir ofte værre over tid.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Les også om rotter i vinstra

Har du angrep

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, kan det hende du har veggedyr i huset. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Andre tegn på at du har veggedyr inkluderer:

  • Du finner blodflekker på laken eller putetrekkene
  • Rustfargede eller mørke flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Hvite små egg i sprekker eller hulrom under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her ser du noen fotografier tatt av vår medarbeider der du ser veggedyr-ekskrementer. Så du vet hva du skal se etter. Det ligner veldig på jordslag. Måten du kan skille på jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis de lager merker så er det ekskrementer, og hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr spor

Tror du at du har fått veggedyr bør du fjerne alt sengetøy etter tegn som nevnt i listen over. Vi anbefaler også å fjerne madrasstrekket over madrassen, sjekke sprekkene mellom snegebunndelene med mer. Bruk gjerne lommelykt.

Sjekk rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, teppekanten og til og med i stikkontakter. Sjekk skapet ditt, fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i hamar

Hvordan bli kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep, bør du starte med å kvitte deg med dem nå og forhindre at de kommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Elverum

Start med å få bistand til å finne ut om etableringen er i tidlig fase, eller om de har vært der for lenge til at du bør prøve å bekjempe insektene selv.

Start med å:

Start med å rydde der veggedyrene bor. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig ogf bruk tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i vaskemaskin i en tørketrommel og i minimum i 30 minutter.
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i tre døgn. Dypfryseren må være minst -18C grader. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste til å børste madrasssømmene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Støvsug sengen og området rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

Notat: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, legg den i en plastpose og knytt den igjen, og jkast den i søppelbeholderen utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å rømme og infistere et nytt sted.

Se andre tips under

Få tak i og bruk en beskyttelsespose for madrassen som er vevd tett og har glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Et voksent veggedyr kan overleve i litt over ett år uten å få sugd blod, så det kan være smart å dekke til madrassen så lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være lurt å anskaffe en ny, men sørg for å få bort alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Det å rydde infiserte områder vil være nyttig for å kontrollere veggedyr, men noen ganger krever det bruk av kjemiske behandlinger å utrydde dem. Av den grunn at behandlingen er giftig både for den som gjør jobben og deg som skal bruke soverommet, så må den som gjør skadedyrbekjempelsen være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå veldig grundig til verks. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger blod. Vanligvis suger de blod om natten. Bittene deres kan føre til ulike helseeffekter, inkludert utslett, gi dårligere søvn og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som spenner fra små områder med rødhet til fremtredende blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en time, og det er vanligvis kløe. Noen personer kan føle seg trette eller har feber. Vanligvis blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Man kjenner ikke til at deres bitt overfører sykdom.

Veggedyrbitt kommer av 2 arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose får man først ved å finne insektene og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte vanskelig å eliminere veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten blod. Gjentagende behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Elverum

Hvis du har problemer med veggedyr i Elverum{, så ta kontakt nå!

Scroll to Top