Veggedyr i BryneMistenker du at du har angrep av veggedyr i Bryne? Få hjelp ved å klikke på chat så kan vi hjelpe deg med å finne ut om det er et tidlig angrep eller ikke, og om dette er noe du kan behandle selv.

Om du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen som klør, bittene som regel dukker opp mens du sover, og du gjerne får flere over flere uker så er det meget mulig for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep må du handle raskt, ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Bryne, så vi kan hjelpe deg å vite om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyrene kan gi ubehagelige stikk og utslett, og noen kan oppleve helseproblemer på grunn av allergi. Stort sett bor veggedyr i sengen og kryper frem en kort periode på noen minutter for å suge blod. Ofte blir de ikke lagt merke til, men insektsbittene avslører dem.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

God hjelp med skadedyrkontroll i Bryne

Her får du hjelp bli kvitt skadedyr som plager deg eller ødelegger dine eiendeler. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr. Kontakt oss om skadedyrkontroll Bryne. Bruk chatten her.

Mer om veggedyr

er små og ovale, og de spiser ditt blod. Insektene er flate og har en oval form. De kan sammenliknes med frø fra epler. Når de har spist får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i eigersund

Voksne individer blir ca en halv centimeter lange og 3 millimeter brede. De er ganske flate. Nymfene har likt utseende som de voksne veggedyrene. Men nymfene er mindre og er lysere. Eggene er små, omtrent én millimeter lange, og de er hvite.

Veggedyr har ikke vinger. Men de har en snabel som vanligvis ligger under dyret og bakover, men rettes fremover når de skal suge.

Veggedyr flyr ikke, men kan bevege seg over gulv, vegger og tak.

Veggedyr kan legge hundrevis av små egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger gjennomsnittlig }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i Åndalsnes

Unge veggdyr, kalt nymfer, bytter skinnet fem ganger før de regnes som voksne. De trenger å suge blod før hver neste utvikling hos nymfen. Under gunstige forhold med god varme og tilgang på mat kan insektene utvikle seg fullt på omtrent 1 måned.

Hvordan kommer veggedyr til Bryne

De var ganske vanlig å se her til lands tidigere, men ble nesten utryddet på 1950 tallet. Dessverre, i de siste årene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr. Nå er det en økning av veggedyrbestanden. Problemet er tiltakende. �…rsaken er nok at folk reiser mer, både internasjonalt og internt i Norge. |Tidligere var veggedyr helt vanlig i Norge, men rundt 1950 ble de omtrent utryddet her til lands. Men de kom tilbake for noen år siden. Veggedyrene har fått fotfeste igjen. Vi tror årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene blir med hjem i bagasjen.}

Når du reiser fra et hotell der veggedyr holder til, risikerer du å “importere” veggedyr hjem til din bolig i Brynei bagasjen. Veggedyr kan da komme inn i hjemmet uoppdaget gjennom bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Uheldigvis har veggedyret blitt resistent for noen insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Bier og maur har reir, men veggedyr har ikke reir. De liker ofte å klumpe seg sammen. Som regel finner du dem i madrasser og der gjemmer de seg i fjær, rammer, sømkanter og sprekker. Om natten kommer de frem for å drikke blod.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Når veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og biter vanligvis folk mens de sover. De starter ved å lage et hull trekke blod gjennom en snabel. De bruker kort tid på dette. Fra 3 til 10 minutter for å bli mette. Så går de stille bort.|Om

Veggedyrbitt

Ulike mennesker opplever bittene forskjellig. Normalt er de fleste stikkene smertefrie fra starten av men ofte klør de mer og mer etterhvert. I kontrast til loppebit som oftest er rundt anklene, er veggedyrbitt vanlig å få på de stedene man ikke har på klær. Bittene har heller ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Se også om rotter i Åndalsnes

Er det veggedyr?

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, kan det hende du har veggedyr. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Tegn på veggedyrproblem:

  • Flekker av blod på sengetøyet
  • Mørke eller rustfargede flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Egg på ca 1mm i sprekker eller hulrom under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her er diverse bilder tatt av vår mann som viser veggedyr-ekskrementer, så du vet hva du skal se etter. Du ser det ligner mye på jordslag. Du kan se forskjell mellom jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer, og hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Har du mistanke om et angrep anbefaler vi å fjerne alt sengetøy nøye etter tegn på veggedyr som nevnt over. Fjern madrassbeskytteren over nederste madrassen, sprekkene mellom snegebunndelene og liknende.

Sjekk området rundt sengen, inkludert inne i bøker, tepper og til og med i stikkontakter. Sjekk garderoben ditt, fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i eigersund

Få bort veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep, bør du starte med å bekjempe dem raskt – og forhindre at veggedyrenekommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Bryne

Start med å få hjelp til å vurdere om etableringen er i tidlig fase, eller om de har vært der for lenge til at du bør prøve å bekjempe insektene selv.

Start med å:

Begynn med å rydde der veggedyrene holder til. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i varmt vann i en tørketrommel og i minst i en halvtime
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i 3 dager. Fryseren må være minst -18C. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste til å arbeide gjennom sømmene i madrassene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye.
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og området rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

Notat: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, legg den i en tett plastpose og knytt den igjen, og jkast den i søppelbeholderen utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å rømme og infistere et nytt sted.

Andre tips:

Få tak i og bruk en beskyttelsespose for madrassen som er vevd tett og har glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Voksne veggedyr kan overleve i litt over ett år uten mat, derfor er det fornuftig å dekke til madrassen så lenge for å sørge at alle insektene dør.

Ta bort alle ting rundt sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være lurt å bli kvitt den og få en ny, men pass på å kvitte resten av hjemmet ditt for veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Det å rydde infiserte rom er nødvendig for å kontrollere veggedyr, men av og til krever det ofte kjemiske behandlinger å utrydde dem. Fordi bruk av giftstoffer er giftig både for skadedyrbekjemperen og deg som skal bruke soverommet etterpå, må den som gjør jobben være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå svært grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger blod. Vanligvis suger de blod om natten. Bittene deres kan føre til ulike helseeffekter, inkludert hudutslett, gi dårligere søvn og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som varierer mellom litt rødhet til fremtredende blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de visesNormalt er det kløende. Noen personer kan føle seg trette eller har feber. Vanligvis blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Man kjenner ikke til at deres bitt overfører noen sykdom.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av to arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose får man først ved å finne insektene og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er utfordrende å utrydde veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten blod. Gjentagende behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Bryne

Hvis du har utfordring med veggedyr i Bryne{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå!