Veggedyr Brønnøysund – få hjelp

Veggedyr i BrønnøysundTror du at du har problemer med veggedyr i Brønnøysund: Kontakt oss for hjelp og veiledning. Se chatten nede til høyre, og kontakt oss og vi vil hjelpe deg raskt.

Om du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen som klør, bittene som regel kommer mens du sover, og du gjerne får flere over flere uker så er det meget mulig for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Opplever du at det er veggedyr er det viktig at du gjør noe raskt, ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver med skadedyrkontroll i Brønnøysund, så vi kan hjelpe deg å vite om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr kan gi ubehagelige bitt og utslett, og noen kan oppleve problemer med helsen fordi de har allergi. Ofte bor veggedyr i sengen og kommer frem en kort periode på noen minutter for å suge blod. Mange ganger har de ikke blitt sett, men insektsbittene avslører dem.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

Hjelp med skadedyrkontroll i Brønnøysund

[google-map location=”Brønnøysund” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Her får du hjelp bli kvitt skadedyr som ødelegger for deg. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort. Kontakt oss om skadedyrkontroll Brønnøysund. Bruk chatten her.

Fakte om veggedyr

De er brunaktige og 3-5 mm lange, flate og ovale insekter som suger blod fra dyr eller mennesker. Voksne veggedyr har flate kropper som er ovale omtrent på samme størrelse som et eplefrø. Etter mating svulmer insektene opp og har en rødlig farge. Les også om veggedyr i fauske

Voksne insekter er ca 0,5 cm lange og 3 mm brede. Som nevnt er de ganske flate. Nymfene har lik fasong som de voksne, men de er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er veldig små, omtrent 1 mm lange, og de er hvite.

Veggedyr har ikke vinger. De har en sugesnabel som vanligvis ligger bakover under dyret, men rettes utover og fremover når de skal suge.

Veggedyr flyr ikke, men kan bevege seg over gulv, vegger og tak.

Veggedyr kan legge hundrevis av små egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne gjennomsnittlig }5-8 egg over 1 uke. Her kan du lese om veggedyr i bodø

De unge veggdyrene kalles nymfer og bytter skinnet 5 ganger før de når modenhet. De trenger å suge blod før hver neste utvikling hos nymfen. Ved ideelle forhold med god varme og tilgang på blod kan veggedyrene bli modne på omtrent 1 måned.

Veggedyr, hvor kommer de fra

økende. Mye av grunnen er nok at mennesker reiser mer, både internasjonalt og nasjonalt. |Før var veggedyr normalt i Norge. Men rundt 1950 ble de nesten utryddet. Veggedyrene kom tilbake for en del år siden. Bestanden har funnet sin plass igjen. Vi tror årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene blir med hjem i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et land der veggedyr er etablert, risikerer du å “importere” veggedyr til din bolig i Brønnøysund via bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i huset uoppdaget gjennom bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Dessverre har veggedyret blitt resistent for ulike insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Hvor veggedyret oppholder seg

Bier og maur lager seg reir. Veggedyr har ikke reir. Ofte liker de å klumpe seg sammen. Som regel oppdager du dem i madrasser og der gjemmer de seg i fjær, rammer, sømkanter og sprekker. Om natten kommer de frem for å drikke blod.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Et veggedyr biter

{Veggedyr er er natt-aktive og biter vanligvis folk mens de sover. De spiser ved å gjennombore huden og og suge blod gjennom en snabel. De bruker kort tid på dette. Fra 3 til 10 minutter for å dekke behovet, og deretter kryper de stille bort.|På) natten kryper veggedyr frem og suger blod mens du sover. Til det de et nebb eller snabel. Det tar kun tre til ti minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Forskjellige mennesker oppfatter bittene forskjellig. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men det blir ofte værre over tid.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Se også rotter i bodø

Har du angrep

OM du har våknet med stikk som klør, kan det hende du har veggedyr i huset. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Andre veggedyr tegn:

  • Du finner blodflekker på sengetøy
  • Mørke eller rustfargede flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Egg på ca 1mm under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her er diverse bilder tatt av vår mann der du ser ekskrementer fra veggedyr. Da vet du hvordan det ser ut. Veggedyr ekskrementer ligner mye på jordslag. Du kan skille mellom jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det lager merker så er det ekskrementer, og hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

Veggedyr avføring

Tror du at du har fått veggedyr bør du fjerne sengetøy nøye etter tegn som nevnt i listen over. Vi anbefaler også å fjerne madrasstrekket over madrassen, sjekke sprekkene mellom snegebunndelene og liknende. Bruk gjerne lommelykt.

Undersøk også området rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, teppekanten og til og med i stikkontakter. undersøk garderobeskapet fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i fauske

Få bort veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr, bør du starte med å bekjempe dem med én gang og hindre at veggedyrenekommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Brønnøysund

Du bør straks få bistand til å avgjøre om etableringen er i en tidlig fase, eller om de har vært der lenge. Dette kan bety forskjellen på om du bør prøve å bekjempe dem alene eller bør få profesjonelle skadedyrbekjempere til å hjelpe deg.

I alle tilfeller bør man begynne med å:

Start med å rydde rommet der veggedyrene holder til. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig ogf bruk tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i varmt vann i tørketrommelen og i minst i 30 minutter.
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i 3 dager. Dypfryseren må holde minimum -18C grader. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å arbeide gjennom madrasssømmene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye.
  5. Støvsug sengen og rommet rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

OBS: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, legg den i en plastpose som du knytter tett igjen, og hiv den i søpla utendørs. Da kan ikke veggedyrene komme ut igjen og på nytt finne et offer.

Her er noen andre tips

Anskaff en beskyttelsespose for madrassen som er vevd tett og har glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Voksne veggedyr kan overleve ilitt mer enn 1 år uten å få sugd blod, derfor er det fornuftig å dekke til madrassen så lenge for å sørge at alle insektene dør.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være smart å kjøpe en ny madrass, men sørg for å få bort alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Det å rydde infiserte rom er nødvendig for å kontrollere veggedyr, men av og til krever det bruk av kjemiske behandlinger å utrydde dem. Av den grunn at bruk av giftstoffer kan være giftig både for skadedyrbekjemperen og deg som skal bruke soverommet etterpå, må den som gjør jobben være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå svært grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger menneskelig blod, vanligvis om natten. Bittene deres kan føre til en rekke helseeffekter, inkludert hudutslett, gi dårligere søvn og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som spenner fra litt rødhet til større blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de vises. Vanligvis er det kløende. Noen kan føle seg trette eller har feber. Vanligvis blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Det er ikke kjent at veggedyr bitt overfører sykdom.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av 2 arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose innebærer både å finne veggedyr og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er utfordrende å eliminere veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten blod. Gjentagende behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Brønnøysund

Hvis du har problemer med veggedyr i Brønnøysund{, så ta kontakt nå!Chat nå.

Scroll to Top