Veggedyr Bodø – få hjelp

Veggedyr i BodøTror du at du har angrep av veggedyr i Bodø? Kontakt oss ved å klikke på chat nede til venstre så kan vi hjelpe deg med å finne ut om det er et tidlig angrep, og om dette er noe du kan behandle selv.

Om du legger merke til bitt/ stikk på kroppen din som klør, bittene som regel dukker opp i løpet av natten og du gjerne får flere over flere uker så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Hvis du opplever dette er det viktig at du gjør noe raskt, ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver med skadedyrkontroll i Bodø. Da kan hjelpe deg å forstå om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et ubehagelig skadedyr, men også kan gi helseproblemer. Ofte bor de i sengen din og kryper frem nattestid for å suge blod. De kan være vanskelig å se, men ofte merker man dem først ved at de etterlater seg små bitt når de suger blod.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Her får du hjelp med skadedyrkontroll i Bodø

[google-map location=”Bodø” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Få assistense til å få bli kvitt skadedyr som plager deg eller ødelegger dine eiendeler. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr.Ta kontakt om skadedyrkontroll Bodø. Se chatten.

Info om veggedyr

Veggedyr er brunaktige og 3-5 mm lange, flate og ovale insekter som suger blod fra dyr eller mennesker. Voksne veggedyr har kropper som er flate og ovale omtrent på samme størrelse som et eplefrø. Etter mating svulmer insektene opp og får en rødlig farge. Les også om veggedyr i brønnøysund

Voksne individer er ca 0,5 cm lange og 3 mm brede. Som nevnt er de ganske flattrykte. Nymfene har lik fasong som de voksne veggedyrene, men nymfene er mindre og er lysere. Eggene er små, omtrent 1 mm lange, og de er hvite.

Veggedyr har ikke vinger. Men de har en snabel som vanligvis ligger bakover under dyret. Den rettes utover og fremover når de skal suge.

Veggedyr kan ikke fly. Men kan flytte seg over vegger, gulv og tak.

De kan legge fra 100-1000 små egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i tromsø

Unge veggdyr, kalt nymfer, bytter skinnet fem ganger før de når modenhet. Før hvert utviklingssteg må de suge blod én gang. Under gunstige omstendigheter med god varme og mulighet for blod kan veggedyrene utvikle seg fullt på cirka 1 måned.

Hvordan finner veggedyrene veien til Bodø

økende. �…rsaken er nok at folk reiser mer både internasjonalt og nasjonalt. |Tidligere var veggedyr helt vanlig i Norge. Men rundt 1950 ble de nesten utryddet. Veggedyrene kom tilbake for en del år siden. Veggedyrene har etablert seg igjen. Det er mye mulig at årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene kan bli med til Bodø i bagasjen.}

Når du reiser fra utlandet, eller andre steder der veggedyr holder til, risikerer du å ta med deg insektet hjem til din bolig i Bodømed bagasjen. Veggedyr kan komme inn i huset uoppdaget gjennom bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Uheldigvis har veggedyret blitt motstandsdyktig for noen insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Oppholdsted for veggedyr

Veggedyr har ikke reir som for eksempel maur eller bier, men lever ofte i grupper på ulike skjulesteder. Det første tilholdsstedet er vanligvis i madrasser der de har lett tilgang til folk å bite om natten.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er aktive hovedsakelig om natten og suger blod vanligvis folk mens de sover. De spiser ved å lage et hull og suge blod gjennom en snabel. De bruker bare minutter. Fra 3 til 10 minutter for å bli mette. Deretter vandrer de ubemerket bort.|På) natten kryper veggedyr frem og finner blod mens du sover. Til å suge blod de et nebb eller snabel. De bruker kun tre til ti minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Ulike folk opplever bittene ulikt. Normalt er de fleste bittene smertefrie fra starten av, men blir senere til kløe. I motsetning til loppebitt som hovedsakelig er rundt anklene, er veggedyrbitt vanlig å få på de stedene man ikke har på klær. Bittene har heller ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Les også rotter i tromsø

Tegn på angrep

OM du har våknet med stikk som klør, er det mye mulig du har veggedyr i huset. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Tegn på veggedyrproblem:

  • Flekker av blod på sengetøy
  • Mørke eller rustfargede flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Egg på ca 1mm skjult under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her kan du se noen bilder tatt av vår medarbeider som viser veggedyr-ekskrementer. Da vet du hvordan det ser ut. Det ligner veldig på jordslag. Du kan skille på jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det lager merker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Tror du at du har fått veggedyr anbefaler vi å fjerne sengetøy nøye etter tegn på veggedyr som nevnt over. Vi anbefaler også å fjerne madrassbeskytteren over madrassen, sprekkene i sengebunne og liknende. Bruk gjerne lommelykt.

Undersøk også rundt sengen, inkludert inne i bøker, teppekanten og til og med i stikkontakter. Sjekk skapet fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i brønnøysund

Hvordan bli kvitt veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr, bør du starte med å bekjempe dem med én gang og forhindre at de kommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Bodø

Du bør straks få bistand til å finne ut om etableringen er i en tidlig fase, eller om de har vært der lenge. Dette kan bety forskjellen på om du kan bekjempe dem alene eller må få profesjonell hjelp.

Begynn med å:

Begynn med å rydde rommet der veggedyrene holder til. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig ogf bruk tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i maskin i en tørketrommel og i minimum i 30 minutter.
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i 3 dager. Dypfryseren må holde minst -18C. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å arbeide gjennom sømmene i madrassene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye.
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og rommet rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

OBS: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, legg den i en plastpose som du knytter tett igjen, og legge den i søppelbeholderen utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å rømme og infistere et nytt sted.

Se andre tips under

Få tak i og bruk en sengebeskyttelse som er vevd tett og har glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Et voksent veggedyr overlever ilitt mer enn 1 år uten å få sugd blod, så det kan være fornuftig å dekke til madrassen lenge for å sørge at alle insektene dør.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være lurt å bli kvitt den og få en ny, men pass på å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Opprydning av infiserte områder er nødvendig for å kontrollere veggedyr, men av og til krever det bruk av kjemiske behandlinger å bli kvitt dem. Fordi kjemisk behandling kan være giftig både for den som gjør jobben og deg som skal bruke sengen etterpå, må den som gjør jobben være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå veldig grundig til verks. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger menneskelig blod. Oftest suger de blod om natten. Bittene deres kan gi til en rekke helseeffekter, inkludert hudutslett, gi dårligere søvn og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som spenner fra små områder med rødhet til fremtredende blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en timeNormalt er det kløe. Noen personer kan føle tretthet og/ eller feber. Normalt blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Det er ikke kjent at deres bitt overfører smittsom sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt kommer av 2 arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose får man først ved å finne veggedyr og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er vanskelig å bli kvitt veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten å drikke blod. Gjentagende behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Bodø

Har du problemer med veggedyr i Bodø{, så ta kontakt nå!

Scroll to Top