Veggedyr Bergen – Bli kvitt veggedyr fort

Veggedyr i BergenTror du at du har angrep av veggedyr i Bergen? Få hjelp ved å klikke på chat nede til venstre så kan vi hjelpe deg med å finne ut om det er et tidlig angrep eller ikke, og om dette er noe du kan behandle selv.

Om du legger merke til bitt/ stikk på kroppen som klør, bittene gjerne dukker opp i løpet av natten og det gjerne kommer flere bitt over flere uker så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep må du gjøre noe raskt, for ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Bergen. Da kan hjelpe deg å vite om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyrene kan gi ubehagelige bitt og utslett, og noen opplever problemer med helsen på grunn av allergi. Ofte lever veggedyr i sengen og kryper frem en kort periode på noen minutter for å suge blod. Ofte har de ikke blitt sett, men det er insektsbittene som avslører dem.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Hjelp med skadedyrkontroll i Bergen

[google-map location=”Bergen” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Vi hjeper deg med å få bli kvitt skadedyr som plager deg eller ødelegger dine eiendeler. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort.Ta kontakt om skadedyrkontroll Bergen. Bruk chatten her.

Info om veggedyr

Veggedyr er brunaktige og 3-5 mm lange, flate og ovale insekter som suger blod fra dyr eller mennesker. Voksne veggedyr har flate kropper som er ovale omtrent på samme størrelse som et eplefrø. Etter at de har sugd blod svulmer kroppene deres opp og får en rødlig farge. Les også om veggedyr i leirvik

Voksne individer blir ca 0,5 cm lange og 3 millimeter brede. Som nevnt er de ganske flattrykte. Nymfene (ikke fullvoksne) har lik fasong som de voksne. Men de er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er små, omtrent 1 mm lange, og de er hvite.

Veggedyr er uten vinger. De har en sugesnabel som vanligvis ligger bakover under dyret, men rettes utover og fremover når de skal spise.

Veggedyr kan ikke fly. Men vil ofte bevege seg raskt over gulv, vegger og tak.

De kan legge fra 100-1000 egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger gjennomsnittlig }5-8 egg over 1 uke. Her kan du lese om veggedyr i måløy

Unge umodne veggedyrene, kalt nymfer, bytter skinnet 5 ganger før de regnes som voksne. De trenger å suge blod før hver neste utvikling hos nymfen. Under gunstige omstendigheter med god varme og tilgang på mat kan veggedyrene utvikle seg fullt på cirka en måned.

Opphavet til veggedyr i Bergen

økende. En av grunnene er nok at mennesker reiser mer, både internasjonalt og internt i Norge. |Tidligere var veggedyr vanlig i Norge, men rundt 1950 ble de nesten utryddet her til lands. Men de kom tilbake for noen år siden, og bestanden har funnet sin plass igjen. Det er mye mulig at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene blir med til Bergen i bagasjen.}

Hvis du reiser fra utlandet, eller andre steder der veggedyret er etablert, risikerer du å ta med deg veggedyr til din eiendom i Bergen via bagasjen. Veggedyr kan komme inn i hjemmet uoppdaget gjennom bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Uheldigvis har veggedyret blitt resistent for diverse insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Veggedyr har ikke reir som eksempelvis maur eller bier, men har en tendens til å leve i grupper på skjulesteder. Deres første gjemmesteder er normalt i madrasser der de har lett tilgang til folk å bite om natten.

Over tid kan de gjerne flytte seg gjennom soverommet og flytte inn i en hvilken som helst sprekk eller hulrom. De kan også flytte seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og suger blod mens menneske-byttet sover. De starter ved å gjennombore huden og og suge blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker kort tid på dette. Fra 3 til 10 minutter for å bli mette. Så går de ubemerket bort.|På) natten kryper veggedyr frem og finner blod mens du sover. Til å suge blod de en sugesnabel. Det tar kun tre til ti minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Forskjellige mennesker oppfatter veggedyr-bitt forskjellig. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men over tid blir det gjerne værre og værre.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Se også om rotter i måløy

Tegn på angrep

OM du har våknet med stikk som klør, er det mye mulig du har veggedyr. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Andre veggedyr tegn:

  • Blodflekker på sengetøyet
  • Mørke eller rustfargede flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Egg på ca 1mm under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her ser du diverse fotografier tatt av vår mann der du ser veggedyr-ekskrementer, så du vet hva du skal se etter. Det ligner mye på jordslag. Du kan skille mellom ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer. Hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

Veggedyr avføring

Har du mistanke om et angrep bør du fjerne alt sengetøy etter tegn som nevnt i listen over. Fjern madrassbeskytteren over nederste madrassen, sprekkene i sengebunne og liknende. Bruk gjerne lommelykt.

Undersøk også rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, tepper og også i stikkontakter. undersøk garderoben ditt, fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i leirvik

Hvordan bli kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep bør du starte med å bekjempe dem nå og forhindre at veggedyrenekommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Bergen

Aller først bør du få bistand til å finne ut om kolonien er i tidlig fase, eller om de har vært der for lenge til at du bør prøve å bekjempe veggedyrene selv.

Start med å:

Begynn med å rydde rommet der veggedyrene bor. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig ogf bruk tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i vaskemaskin i en tørketrommel og i minimum i 30 minutter.
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i 3 dager. Fryseren må være minst -18C grader. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å børste sømmene i madrassene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye.
  5. Støvsug sengen og området rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

Notat: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, plasser den i en plastpose som du knytter tett igjen, og jkast den i søpla utendørs. Da kan ikke veggedyrene rømme og infistere et nytt sted.

Her er noen andre tips

Anskaff en beskyttelsespose for madrassen som er vevd tett og har glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Et voksent veggedyr kan overleve ilitt mer enn ett år uten mat, så det kan være fornuftig å dekke til madrassen så lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Ta bort alle ting rundt sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være lurt å bli kvitt den og få en ny, men sørg for å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Opprydning av infiserte områder vil være nyttig for å kontrollere veggedyr, men noen ganger krever det ofte kjemiske behandlinger å utrydde dem. Av den grunn at behandlingen kan være giftig både for den som gjør jobben og den som skal bruke sengen, må den som utfører jobben være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå svært grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger blod, vanligvis om natten. Bittene kan føre til ulike helseeffekter, inkludert hudutslett, psykologiske effekter og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som varierer mellom litt rødhet til større blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en timeNormalt er det kløe. Noen kan føle seg trette eller har feber. Normalt blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Det er ikke kjent at deres bitt overfører smittsom sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt kommer av 2 arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose får man først ved å finne insektene og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er utfordrende å eliminere veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten å drikke blod. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Bergen

Har du problemer med veggedyr i Bergen{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå!

Scroll to Top