Veggedyr Askim her er hjelpen

Veggedyr i AskimTror du at du har problemer med veggedyr i Askim: Ta kontakt nåfor veiledning og hjelp. Se chatten nede til høyre, og kontakt oss og du får hjelp raskest mulig.

Hvis du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen som klør, og bittene gjerne kommer mens du sover, og det gjerne kommer flere bitt utover ukene så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Hvis du opplever dette må du handle raskt, for ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Askim, så vi kan hjelpe deg å forstå om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr gir ubehagelige stikk og utslett, og noen opplever problemer med helsen på grunn av allergi. Ofte lever veggedyr i sengen og kommer frem noen minutter for å suge blod. Mange ganger har de ikke blitt sett, men insektsbittene avslører dem.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

God hjelp med skadedyrkontroll i Askim

[google-map location=”Askim” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Vi assisterer deg med å få bli kvitt skadedyr som plager deg eller ødelegger dine eiendeler. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort. Kontakt oss vedrørende skadedyrkontroll Askim. Bruk chatten.

Fakte om veggedyr

er små og ovale, og de spiser ditt blod. Insektene er flate og ovale. De kan sammenliknes med frø fra epler. Etter at de har sugd blod får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i fredrikstad

Voksne individer blir ca en halv centimeter lange og 3 mm brede. De er ganske flattrykte. Nymfene har ganske likt utseende som de voksne, men nymfene er mindre og er lysere. Eggene er veldig små, omtrent én millimeter lange, og de er hvite.

Veggedyr er uten vinger. Men de har en sugesnabel som vanligvis ligger under dyret og bakover, men rettes utover og fremover når de skal spise.

Veggedyr flyr ikke. Men kan flytte seg over gulv, vegger og tak.

Veggedyr kan legge fra 100-1000 egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne }5-8 egg over 1 uke. Her kan du lese om veggedyr i jessheim

De unge veggdyrene kalles nymfer og bytter skinnet fem ganger før de regnes som voksne. Før hvert utviklingssteg må de ha et måltid. Under gunstige forhold med god varme og tilgang på blod kan insektene utvikle seg fullt på ca 1 måned.

Hvordan finner veggedyrene veien til Askim

økende. �…rsaken er nok at folk reiser mer både internasjonalt og nasjonalt. |Før var veggedyr normalt i Norge, men rundt 1950 ble de omtrent utryddet her til lands. Dessverre kom de tilbake for noen år siden. Veggedyrene har etablert seg igjen. Vi tror årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene blir med til Askim i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et hotell der veggedyr er etablert, risikerer du å ta med deg insektet hjem til din bolig i Askim via bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i hjemmet via bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Uheldigvis har veggedyret blitt motstandsdyktig for noen insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Veggedyr har ikke reir som for eksempel bier og maur, men har en tendens til å leve i grupper på skjulesteder. Deres første gjemmesteder er vanligvis i madrasser der de har lett tilgang til folk å bite om natten.

Over tid kan de imidlertid spre seg gjennom soverommet og flytte inn i en hvilken som helst spalte eller et beskyttet sted. De kan også spre seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Når veggedyr biter

{Veggedyr er er natt-aktive og suger blod mens menneske-byttet sover. De spiser ved å lage et hull trekke blod gjennom en snabel. De bruker kort tid på dette. Fra 3 til 10 minutter for å bli mette. Deretter vandrer de ubemerket bort.|På) natten kommer veggedyr frem og finner blod mens du sover. Til å suge blod de en snabel. De bruker kun tre til ti minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Ulike mennesker oppfatter bittene ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men det blir ofte værre over tid.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Les også om rotter i jessheim

Er det veggedyr?

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, er det mye mulig du har veggedyr i huset. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Andre veggedyr tegn:

  • Blodflekker på sengetøy
  • Rustfargede eller mørke flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Hvite små egg under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her ser du diverse fotografier tatt av vår mann som viser veggedyr-ekskrementer. Så du vet hva du skal se etter. Veggedyr ekskrementer ligner mye på jordslag. Du kan se forskjell på ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis det lager merker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Har du mistanke om et angrep bør du fjerne alt sengetøy nøye etter tegn som nevnt over. Vi anbefaler også å fjerne madrasstrekket over nederste madrassen, sprekkene mellom snegebunndelene og liknende.

Undersøk også rundt sengen, inkludert inne i bøker, telefoner eller radioer, teppekanten og til og med i stikkontakter. Sjekk garderobeskapet fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i fredrikstad

Bli kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep bør du starte med å kvitte deg med dem raskt – og forhindre at de kommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Askim

Aller først bør du få bistand til å finne ut om kolonien er i tidlig fase, eller om det er kommet for langt så du ikke bør prøve å bekjempe veggedyrene selv.

Start med å:

Start med å rydde der veggedyrene bor. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i vaskemaskin i en tørketrommel og i minst i en halvtime
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i tre dager. Fryseren må være minimum -18C grader. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste til å arbeide gjennom sømmene i madrassene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og rommet rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

Notat: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, legg den i en tett plastpose som du knytter tett igjen, og legg den i søppelbeholderen utendørs. Da kan ikke veggedyrene rømme og infistere et nytt sted.

Se andre tips under

Anskaff en beskyttelsespose for madrassen som er vevd tett og har glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Voksne veggedyr overlever ilitt mer enn ett år uten å få sugd blod, derfor er det smart å dekke til madrassen lenge for å sørge at alle insektene dør.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være lurt å anskaffe en ny madrass, men pass på å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Det å rydde infiserte områder er nødvendig for å kontrollere veggedyr, men noen ganger krever det bruk av kjemiske behandlinger å bli kvitt dem. Av den grunn at behandlingen er giftig både for den som gjør jobben og deg som skal bruke soverommet etterpå, må den som gjør skadedyrbekjempelsen være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå veldig grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger blod. Oftest suger de blod om natten. Bittene deres kan gi til ulike helseeffekter, inkludert hudutslett, gi dårligere søvn og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som spenner fra små områder med rødhet til større blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en time, og det er vanligvis kløende. Noen kan føle tretthet og/ eller feber. Normalt blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Det er ikke kjent at deres bitt overfører noen sykdom.

Veggedyrbitt kommer av 2 arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose får man først ved å finne insekter og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er vanskelig å utrydde veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten blod. Gjentagende behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Askim

Har du utfordring med veggedyr i Askim{, så ta kontakt nå!

Scroll to Top