Veggedyr Åsgårdstrand – Hvordan bli kvitt dem

Veggedyr i ÅsgårdstrandTror du at du har et problem med veggedyr i Åsgårdstrand: Ta kontakt for hjelp og veiledning. Se chatten nede til høyre, og kontakt oss og vi vil hjelpe deg raskest mulig.

Om du legger merke til bitt/ stikk på kroppen din som klør, og bittene som regel kommer i løpet av natten og det gjerne kommer flere bitt utover ukene så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Opplever du at det er veggedyr må du handle raskt, for ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver med skadedyrkontroll i Åsgårdstrand, så vi kan hjelpe deg å forstå om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et ubehagelig skadedyr, men også kan gi helseproblemer. Mange ganger bor de i sengen og kommer frem om natten for å suge blod. De kan være vanskelig å få øye på, men ofte når de biter og suger blod at man merker dem i etterkant.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Få hjelp med skadedyrkontroll i Åsgårdstrand

[google-map location=”Åsgårdstrand” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Få assistanse på å få bli kvitt skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort.Ta kontakt vedrørende skadedyrkontroll Åsgårdstrand. Bruk chatten her.

Fakte om veggedyr

er små og ovale, og de spiser blodet ditt. Kroppene er flate og har en oval form. De er omtrent på størrelse med eplefrø. Etter at de har sugd blod får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i tønsberg

Voksne individer er ca fem til seks millimeter lange og 3 mm brede. De er ganske flate. Nymfene (ikke fullvoksne) har likt utseende som de voksne, men nymfene er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er veldig små, omtrent 1 mm lange og hvite.

Veggedyr har ikke vinger. Men de har en snabel som normalt ligger bakover under dyretSnabelen rettes utover og fremover når de skal suge.

Veggedyr kan ikke fly. Men vil ofte bevege seg raskt over vegger, gulv og tak.

De kan legge hundrevis av egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne cirka }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i stavern

Unge veggdyr kalles nymfer og bytter skinnet fem ganger før de regnes som voksne. Før hvert utviklingssteg må de suge blod én gang. Under gunstige omstendigheter med rett temperatur og tilgang på mat kan veggedyrene bli modne på omtrent 1 måned.

Veggedyr, hvor kommer de fra

økende. �…rsaken er nok at folk reiser mer, både internasjonalt og nasjonalt. |Tidligere var veggedyr helt vanlig i Norge, men rundt 1950 ble de nesten utryddet her til lands. Veggedyrene kom tilbake for noen år siden. Veggedyrene har fått fotfeste igjen. Det regnes med at årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene kan bli med til Åsgårdstrand i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et sted der veggedyret holder til, risikerer du å “importere” veggedyr til din eiendom i Åsgårdstrandmed bagasjen. Veggedyr kan komme inn i hjemmet uoppdaget gjennom bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Uheldigvis har veggedyret blitt motstandsdyktig for ulike insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Hvor veggedyret oppholder seg

Veggedyr har ikke reir som eksempelvis maur eller bier, men de har en tendens til å leve i grupper på ulike skjulesteder. Det første tilholdsstedet er vanligvis i madrasser der det er lett å bite folk om natten.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Når veggedyr biter

{Veggedyr er aktive hovedsakelig om natten og biter vanligvis folk mens de sover. De spiser ved å gjennombore huden og og suge blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker kort tid på dette. Fra 3 til 10 minutter for å dekke behovet, og deretter går de stille bort.|Om

Veggedyrbitt

Ulike mennesker opplever bittene forskjellig. Normalt er de fleste bittene smertefrie fra starten av, men ofte klør de mer og mer etterhvert. I motsetning til loppebitt som hovedsakelig er rundt anklene, er veggedyrbitt mulig å få på ethvert hudområde som er tilgjengelig mens du sover. Veggedyr-bitt har ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Les også om rotter i stavern

Tegn på angrep

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, er det mye mulig du har veggedyr. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Tegn på at du har veggedyr:

  • Du finner blodflekker på sengetøyet
  • Mørke eller rustfargede flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Hvite små egg i sprekker eller hulrom under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her er noen fotografier tatt av vår medarbeider som viser ekskrementer fra veggedyr. Så du vet hva du skal se etter. Veggedyr ekskrementer ligner mye på jordslag. Du kan skille mellom ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis de streker så er det ekskrementer, og hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Har du mistanke om et angrep bør du fjerne alt sengetøy etter tegn på veggedyr som nevnt i listen over. Fjern støvdekselet over nederste madrassen, sjekke sprekkene mellom snegebunndelene og liknende.

Undersøk området rundt sengen, inkludert inne i bøker, telefoner eller radioer, tepper og også i stikkontakter. Sjekk garderobeskapet ditt, fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i tønsberg

Få bort veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr, bør du starte med å bekjempe dem med én gang – og hindre at veggedyrenekommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Åsgårdstrand

Aller først bør du få hjelp til å finne ut om kolonien er i tidlig fase, eller om de har vært der for lenge så du ikke bør prøve å bekjempe veggedyrene selv.

I alle tilfeller bør man begynne med å:

Start med å rydde rommet der veggedyrene holder til. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i varmt vann i tørketrommelen og i minimum i 30 minutter.
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i 3 døgn. Fryseren må være minimum -18C grader. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste til å børste madrasssømmene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye.
  5. Støvsug sengen og området rundt ofte. Gjerne minst en gang per dag i starten.

Notat: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, legg den i en plastpose og knytt den igjen, og legg den i søpla utendørs. Da kan ikke veggedyrene komme ut igjen og infistere et nytt sted.

Her er noen andre tips

Få tak i og bruk en beskyttelsespose for madrassen som er vevd tett og har glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Et voksent veggedyr kan overleve i litt over ett år uten mat, derfor er det smart å dekke til madrassen lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være lurt å bli kvitt den og få en ny, men pass på å kvitte resten av hjemmet ditt for veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Det å rydde infiserte områder er nødvendig for å kontrollere veggedyr, men ofte krever det bruk av kjemiske behandlinger å utrydde dem. Fordi behandlingen kan være giftig både for skadedyrbekjemperen og deg som skal bruke sengen, må den som utfører jobben være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå svært grundig til verks. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger blod. Oftest suger de blod om natten. Bittene deres kan føre til ulike helseeffekter, inkludert utslett, gi dårligere søvn og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som spenner fra små områder med rødhet til større blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en time. Vanligvis er det kløe. Noen kan føle tretthet og/ eller feber. Normalt blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Det er ikke kjent at deres bitt overfører noen smittsom sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av to arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose innebærer både å finne veggedyr og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte utfordrende å utrydde veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten blod. Gjentatte behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Åsgårdstrand

Har du utfordring med veggedyr i Åsgårdstrand{, så ta kontakt nå!

Scroll to Top