Veggedyr i ArendalTror du at du har problem med veggedyr i Arendal? Få hjelp ved å kontakt oss på chat nede til venstre så kan vi hjelpe deg med å finne ut om det er et tidlig angrep eller ikke, og om dette er noe du kan behandle selv eller ikke.

Hvis du legger merke til bitt/ stikk på kroppen din som klør, og bittene som regel kommer i løpet av natten og det gjerne kommer flere bitt utover ukene så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep må du gjøre noe raskt, ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver med skadedyrkontroll i Arendal, så vi kan hjelpe deg å vite om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et ubehagelig skadedyr som også kan gi problemer med helsen. Mange ganger lever de i sengen og kryper frem nattestid for å suge blod. De kan være vanskelig å se, men mange ganger når de biter og suger blod at man merker dem i etterkant.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

Hjelp med skadedyrkontroll i Arendal

Vi assisterer deg med å få tatt knekken på skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort. Kontakt oss om skadedyrkontroll Arendal. Bruk chatten.

Info om veggedyr

er små og ovale, og de lever av å suge ditt blod. Insektene er flate og har en oval form. De kan sammenliknes med eplefrø. Etter at de har spist får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i grimstad

Voksne individer er ca 0,5 cm lange og 3 mm brede. Som nevnt er de ganske flattrykte. Nymfene har likt utseende som de voksne veggedyrene. Men de er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er veldig små, omtrent 1 mm lange og hvite.

Veggedyr har ikke vinger. Men de har en sugesnabel som vanligvis ligger bakover under dyret. Den rettes fremover når de skal suge.

Veggedyr flyr ikke, men kan flytte seg over gulv, vegger og tak.

De kan legge hundrevis av egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i mandal

De unge veggdyrene kalles nymfer og bytter skinnet 5 ganger før de regnes som voksne. Før hvert utviklingssteg må de ha et måltid. Under gunstige omstendigheter med god varme og tilgang på mat kan insektene bli modne på ca 1 måned.

Hvordan kommer veggedyr til Arendal

De var ganske vanlig å se her til lands tidigere, men de ble nesten utryddet på 1950 tallet. Dessverre, i de siste årene har det dukket opp mer og mer veggedyr. Nå er det en økning av veggedyrbestanden. Problemet er tiltakende. �…rsaken er nok at folk reiser mer både internasjonalt og internt i Norge. |Før var veggedyr normalt i Norge, men midt på 1900-tallet ble de nesten utryddet. Dessverre kom de tilbake for en del år siden. Veggedyrene har fått fotfeste igjen. Vi tror årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene blir med hjem i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et land der veggedyret holder til, risikerer du å “importere” insektet til din eiendom i Arendal via bagasjen. Veggedyr kan da komme inn i hjemmet via bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Dessverre har veggedyret blitt resistent for noen insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Maur og bier har reir, men veggedyr har ikke reir. De liker ofte å klumpe seg sammen. Først og fremst oppdager du dem i madrasser, og der gjemmer de seg i sprekker og hulrom. Om natten blir de blodtørste og kommer frem for å drikke blog.

Over tid kan de gjerne flytte seg inn i en hvilken som helst spalte eller et beskyttet sted. De kan også spre seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er aktive hovedsakelig om natten og suger blod mens menneske-byttet sover. De starter ved å lage et hull trekke blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker kort tid på dette. Fra 3 til 10 minutter for å bli mette, og deretter vandrer de stille bort.|På) natten kommer veggedyr frem og spiser blod mens folk sover. Til det de et nebb eller snabel. Det tar kun 3 til 10 minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Forskjellige mennesker opplever bittene ulikt. Vanligvis er de fleste stikkene smertefrie i begynnelsen men blir senere til kløe. I motsetning til loppebitt som hovedsakelig er rundt anklene, er veggedyrbitt vanlig å få på de stedene man ikke har på klær. Veggedyr-bitt har ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Se også rotter i mandal

Er det veggedyr?

OM du har våknet med stikk som klør, er det mye mulig du har veggedyr i huset. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Tegn på veggedyrproblem:

  • Blodflekker på sengetøy
  • Mørke eller rustfargede flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Små hvite egg under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her ser du noen fotografier tatt av vår mann som viser ekskrementer fra veggedyr, så du vet hva du skal se etter. Det ligner veldig på jordslag. Du kan se forskjell på jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis de streker så er det ekskrementer. Hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr spor

Har du mistanke om et angrep anbefaler vi å fjerne alt sengetøy nøye etter tegn som nevnt over. Vi anbefaler også å fjerne madrassbeskytteren over madrassen, sjekke sprekkene mellom snegebunndelene og liknende. Bruk gjerne lommelykt.

Sjekk også området rundt sengen, inkludert inne i bøker, teppekanten og til og med i stikkontakter. undersøk garderoben ditt, fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i grimstad

Bli kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep bør du starte med å kvitte deg med dem nå og forhindre at de kommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Arendal

Du bør straks få bistand til å finne ut om etableringen er i en tidlig fase, eller om de har vært der lenge. Dette kan bety forskjellen på om du kan bekjempe dem alene eller må få profesjonelle skadedyrbekjempere til å hjelpe deg.

Begynn med å:

Begynn med å rydde rommet der veggedyrene bor. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig ogf bruk tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i vaskemaskin i tørketrommelen og i minimum i en halvtime
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i 3 døgn. Fryseren må være minimum -18C. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å børste sømmene i madrassene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Støvsug sengen og området rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

Notat: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, legg den i en plastpose og knytt den igjen, og hiv den i søpla utendørs. Da kan ikke veggedyrene komme ut igjen og på nytt finne et offer.

Se andre tips under

Få tak i og bruk en beskyttelsespose for madrassen som er tettvevd og med glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Et voksent veggedyr kan overleve i litt over ett år uten mat, derfor er det smart å dekke til madrassen så lenge for å sørge at alle insektene dør.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være smart å bli kvitt den og få en ny, men sørg for å kvitte resten av hjemmet ditt for veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Ofte må det brukes langt farligere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. I de tilfellene må man benytte insektsmidler som man ikke kan bruke uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå svært grundig til verks. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger blod. Oftest suger de blod om natten. Bittene deres kan gi til en rekke helseeffekter, inkludert hudutslett, gi dårligere søvn og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som spenner fra litt rødhet til fremtredende blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en timeNormalt er det kløende. Noen kan føle tretthet og/ eller feber. Normalt blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Man kjenner ikke til at deres bitt overfører smittsom sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt kommer av 2 arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose får man først ved å finne insekter og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte utfordrende å utrydde veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten blod. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Arendal

Har du problemer med veggedyr i Arendal{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå!