Veggedyr Åndalsnes – Bli kvitt veggedyr fort

Veggedyr i ÅndalsnesTror du at du har angrep av veggedyr i Åndalsnes? Få hjelp ved å kontakt oss på chat så kan vi hjelpe deg med å finne ut om det er et tidlig angrep eller ikke, og om du kan behandle det selv eller ikke.

Om du legger merke til bitt/ stikk på kroppen din som klør, og bittene gjerne dukker opp mens du sover, og du gjerne får flere over flere uker så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Hvis du opplever dette må du gjøre noe raskt, ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Åndalsnes, så vi kan hjelpe deg å forstå om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et ubehagelig skadedyr som også kan gi problemer med helsen. Som regel bor de i sengen og kommer frem om natten for å suge blod. De kan være vanskelig å se, og ofte merker man dem først ved at de etterlater seg små bitt når de suger blod.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Hjelp med skadedyrkontroll i Åndalsnes

[google-map location=”Åndalsnes” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Få assistanse på å få bli kvitt skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort. Kontakt oss vedrørende skadedyrkontroll Åndalsnes. Se chatten.

Om veggedyr

Veggedyr er brunaktige og 3-5 mm lange, flate og ovale insekter som lever av å suge blod fra mennesker og dyr. Voksne veggedyr har flate kropper som er ovale på størrelse med et eplefrø. Etter mating svulmer insektene opp og får en rødlig farge. Les også om veggedyr i bryne

Voksne individer blir ca en halv centimeter lange og 3 millimeter brede. Som nevnt er de ganske flattrykte. Nymfene (ikke fullvoksne) har likt utseende som de voksne veggedyrene, men nymfene er mindre og er lysere. Eggene er veldig små, omtrent en millimeter lange og hvite.

Veggedyr har ikke vinger. Men de har en snabel som normalt ligger bakover under dyret. Den rettes utover og fremover når de skal suge.

Veggedyr kan ikke fly. Men vil ofte bevege seg over vegger, gulv og tak.

De kan legge hundrevis av små egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne gjennomsnittlig }5-8 egg over 1 uke. Her kan du lese om veggedyr i Ålesund

Unge umodne veggedyrene, kalt nymfer, bytter skinnet 5 ganger før de regnes som voksne. De trenger å suge blod før hver neste utvikling hos nymfen. Under gunstige omstendigheter med god temperatur og mulighet for blod kan insektene bli modne på ca 1 måned.

Hvor veggedyr kommer fra

økende. Mye av grunnen er nok at mennesker reiser mer både internasjonalt og internt i Norge. |Før var veggedyr helt vanlig i Norge. Men rundt 1950 ble de nesten utryddet. Dessverre kom de tilbake for en del år siden. Bestanden har fått fotfeste igjen. Vi tror årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene blir med til Åndalsnes i bagasjen.}

Når du reiser fra et hotell der veggedyr holder til, er det mulig å importere insektet hjem til din bolig i Åndalsnes via bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i hjemmet via bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Dessverre har veggedyret blitt resistent for ulike insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Oppholdsted for veggedyr

Veggedyr har ikke reir som eksempelvis bier og maur, men lever ofte i grupper på ulike skjulesteder. Det første tilholdsstedet er normalt i madrasser der de har lett tilgang til folk å bite om natten.

Over tid kan de imidlertid spre seg gjennom soverommet og flytte inn i en hvilken som helst sprekk eller hulrom. De kan også flytte seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Når veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og biter vanligvis folk mens de sover. De starter ved å lage et hull trekke blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker kort tid på dette. Fra 3 til 10 minutter for å dekke behovet, og deretter går de ubemerket bort.|På) natten kommer veggedyr frem og finner blod mens folk sover. Til det de en sugesnabel. Det tar kun tre til ti minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Ulike folk oppfatter bittene forskjellig. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men over tid blir det gjerne værre og værre.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Les også om rotter i Ålesund

Tegn på angrep

OM du har våknet med stikk som klør, er det mye mulig du har veggedyr i huset. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Andre tegn på at du har veggedyr inkluderer:

  • Flekker av blod på laken eller putetrekkene
  • Rustfargede eller mørke flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Små hvite egg skjult under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her ser du diverse bilder tatt av vår medarbeider der du ser ekskrementer fra veggedyr. Da vet du hva du skal se etter. Det ligner veldig på jordslag. Måten du kan se forskjell på ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis de lager merker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

Veggedyr avføring

Har du mistanke om et angrep bør du fjerne sengetøy nøye etter tegn som nevnt over. Fjern støvdekselet over madrassen, sprekkene i sengebunne med mer. Bruk gjerne lommelykt.

Undersøk området rundt sengen, inkludert inne i bøker, teppekanten og også i stikkontakter. Sjekk garderobeskapet fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i bryne

Bli kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep, bør du begynne trinnene for å kvitte deg med dem raskt – og forhindre at veggedyrenekommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Åndalsnes

Du bør straks få bistand til å finne ut om etableringen er i en tidlig fase, eller om de har vært der lenge. Dette kan bety forskjellen på om du kan bekjempe dem alene eller må få profesjonell hjelp.

I alle tilfeller bør man begynne med å:

Begynn med å rydde der veggedyrene holder til. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i maskin i tørketrommelen og i minimum i en halvtime
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i tre dager. Dypfryseren må holde minst -18C. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste til å børste madrasssømmene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye.
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og området rundt ofte. I det minste én gang per dag i starten.

Notat: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, plasser den i en tett plastpose som du knytter tett igjen, og hiv den i søppelbeholderen utendørs. Da kan ikke veggedyrene komme ut igjen og infistere et nytt sted.

Se andre tips under

Få tak i og bruk en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Voksne veggedyr overlever ilitt mer enn 1 år uten å få sugd blod, så det kan være smart å dekke til madrassen så lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være smart å anskaffe en ny, men pass på å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Noen ganger kreves det langt heftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra en bolig. Da må du benytte insektsmidler som ikke er lov til å bruke uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå veldig grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger menneskelig blod. Vanligvis suger de blod om natten. Bittene kan gi til ulike helseeffekter, inkludert hudutslett, gi dårligere søvn og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som varierer mellom litt rødhet til større blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en time, og det er vanligvis kløende. Noen personer kan føle seg trette eller har feber. Normalt blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Det er ikke kjent at veggedyr bitt overfører noen sykdom.

Veggedyrbitt kommer av to arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose får man først ved å finne insekter og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte utfordrende å utrydde veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten mat. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Åndalsnes

Hvis du har problemer med veggedyr i Åndalsnes{, så ta kontakt nå!Chat nå.

Scroll to Top