Veggedyr Åkrehamn

Veggedyr i ÅkrehamnTror du at du har en utfordring med veggedyr i Åkrehamn: Kontakt oss nåfor veiledning og hjelp. Se chatten nede til høyre, og kontakt oss og vi vil hjelpe deg raskest mulig.

Hvis du legger merke til bitt/ stikk på kroppen din som klør, og bittene gjerne dukker opp mens du sover, og du gjerne får flere over flere uker så er det meget mulig for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep må du gjøre noe raskt, for ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver med skadedyrkontroll i Åkrehamn, så vi kan hjelpe deg å vite om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et skadedyr som både er ubehagelig, men også kan gi problemer med helsen. I de aller fleste tilfeller lever de i sengen din og kryper frem om natten for å suge blod. De kan være vanskelig å få øye på, og ofte merker man dem først ved at de etterlater seg små bitt når de suger blod.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Få hjelp med skadedyrkontroll i Åkrehamn

[google-map location=”Åkrehamn” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Vi assisterer deg med å få tatt knekken på skadedyr som plager deg eller ødelegger dine eiendeler. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort.Ta kontakt vedrørende skadedyrkontroll Åkrehamn. Bruk chatten.

Fakte om veggedyr

Veggedyr er brunaktige og 3-5 mm lange, flate og ovale insekter som suger blod fra mennesker og dyr. Voksne insekter har flate kropper som er ovale på størrelse med et eplefrø. Etter at de har sugd blod svulmer kroppene deres opp og får en rødlig farge. Les også om veggedyr i brevik

Voksne insekter blir ca en halv centimeter lange og 3 millimeter brede. Som nevnt er de ganske flattrykte. Nymfene har ganske likt utseende som de voksne veggedyrene, men de er mindre og er lysere. Eggene er veldig små, omtrent en millimeter lange og hvite.

Veggedyr er uten vinger. Men de har en sugesnabel som normalt ligger under dyret og bakover, men rettes fremover når de skal suge.

Veggedyr kan ikke fly. Men kan flytte seg raskt over vegger, gulv og tak.

De kan legge fra 100-1000 egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger cirka }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i stavanger

De unge veggdyrene, kalt nymfer, bytter skinnet fem ganger før de regnes som voksne. Før hvert utviklingssteg må de suge blod én gang. Ved ideelle forhold med god varme og mulighet for blod kan veggedyrene bli modne på cirka en måned.

Hvordan finner veggedyrene veien til Åkrehamn

De var ganske vanlig å se her til lands før, men de ble omtrent utryddet på 1950 tallet. Dessverre, i de siste tidene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr igjen. Nå er det en økning av veggedyr. Problemet er tiltakende. �…rsaken er nok at folk reiser mer, både internasjonalt og internt i Norge. |Før var veggedyr normalt i Norge, men midt på 1900-tallet ble de nesten utryddet her til lands. Veggedyrene kom tilbake for en del år siden. Veggedyrene har fått fotfeste igjen. Det er mye mulig at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene blir med til Åkrehamn i bagasjen.}

Når du reiser fra utlandet, eller andre steder der veggedyr holder til, risikerer du å ta med deg insektet til din bolig i Åkrehamni bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i hjemmet uoppdaget gjennom bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Dessverre har veggedyret blitt resistent ovenfor ulike insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Hvor veggedyret oppholder seg

Bier og maur lager seg reir. Veggedyr har ikke reir. De liker ofte å klumpe seg sammen. Først og fremst finner du dem i madrasser, og der gjemmer de seg i sprekker og hulrom. Om natten kommer de frem for å drikke blod.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Når veggedyr biter

{Veggedyr er aktive hovedsakelig om natten og suger blod vanligvis folk mens de sover. De starter ved å gjennombore huden og og suge blod gjennom en snabel. De bruker kort tid på dette. Fra 3 til 10 minutter for å dekke behovet. Deretter går de stille bort.|Om

Veggedyrbitt

Forskjellige folk opplever bittene forskjellig. Vanligvis er de fleste stikkene smertefrie i begynnelsen, men ofte klør de mer og mer etterhvert. I motsetning til loppebitt som hovedsakelig er rundt anklene, er veggedyrbitt mulig å få på ethvert hudområde som er tilgjengelig mens du sover. Veggedyr-bitt har heller ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Se også rotter i stavanger

Har du angrep

OM du har våknet med stikk som klør, er det mye mulig du har veggedyr. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Andre veggedyr tegn:

  • Flekker av blod på sengetøy
  • Mørke eller rustfargede flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Hvite små egg skjult under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her kan du se diverse fotografier tatt av vår mann som viser veggedyr-ekskrementer. Så du vet hvordan det ser ut. Du ser det ligner veldig på jordslag. Måten du kan se forskjell på jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis de streker så er det ekskrementer. Hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Hvis du mistenker et angrep bør du fjerne sengetøy og sjekke det nøye for tegn på veggedyr som nevnt i listen over. Fjern madrasstrekket over nederste madrassen, sjekke sprekkene i sengebunne med mer. Bruk gjerne lommelykt.

Sjekk området rundt sengen, inkludert inne i bøker, telefoner eller radioer, teppekanten og til og med i stikkontakter. Sjekk garderoben ditt, fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i brevik

Hvordan bli kvitt veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr, bør du starte med å kvitte deg med dem nå og forhindre at veggedyrenekommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Åkrehamn

Start med å få hjelp til å vurdere om angrepet er i tidlig fase, eller om det er kommet for langt så du ikke bør prøve å bekjempe insektene selv.

Start med å:

Begynn med å rydde rommet der veggedyrene holder til. Inkludert følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør ogf bruk tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i maskin i en tørketrommel og i minst i en halvtime
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i tre dager. Dypfryseren må være minimum -18C grader. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste til å børste sømmene i madrassene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og rommet rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

OBS: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, legg den i en tett plastpose som du knytter tett igjen, og jkast den i søppelbeholderen utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å komme ut igjen og infistere et nytt sted.

Se andre tips under

Få tak i og bruk en sengebeskyttelse som er vevd tett og har glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Et voksent veggedyr overlever ilitt mer enn ett år uten mat, så det kan være smart å dekke til madrassen lenge for å sørge at alle insektene dør.

Ta bort alle ting rundt sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være lurt å bli kvitt den og få en ny, men sørg for å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Ofte må det brukes langt giftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. I de tilfellene må man bruke insektsmidler som ikke er lov til å bruke uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå svært grundig til verks. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger menneskelig blod. Vanligvis suger de blod om natten. Bittene kan føre til en rekke helseeffekter, inkludert utslett, psykologiske effekter og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som spenner fra litt rødhet til fremtredende blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en time, og det er vanligvis kløende. Noen personer kan føle seg trette eller har feber. Normalt blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Det er ikke kjent at veggedyr bitt overfører sykdom.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av 2 arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose innebærer både å finne insekter og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er vanskelig å utrydde veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten blod. Gjentatte behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Åkrehamn

Har du utfordring med veggedyr i Åkrehamn{, så ta kontakt nå!Chat nå.

Scroll to Top