Vanlige feil folk gjør med maurgift og hvordan unngå dem

Nå merker vi at det kommer flere og flere bestillinger på maurverk, og det tyder på at maurene begynner å våkne. Det er helt normalt at maur som bor inne i huset nå begynner å røre på seg, og da er det greit for deg å vite hvilket antimiddel du bør bruke – og hvilket du ikke bør bruke.

Det finnes to typer syrenøytraliserende midler, og begge er giftige. Det er den typen maurene er ment å spise og fordøye, og den typen som dreper ved kontakt. Vi kaller den første “forgiftet mat”, og den siste “kontaktdrepende maurgift”.

Vi anbefaler hovedsakelig å bruke giften inni

Nå som du kanskje oppdager at mauren begynner å krype inne, mens det fortsatt er kaldt ute og kanskje til og med snør, er det viktig å vite at den mauren mest sannsynlig bor inne. Det betyr at du definitivt bør ta det på alvor, og du bør kjempe mot hele maursamfunnet.

Den enkleste måten å gjøre det på er å bruke forgiftet agn. Det finnes enten ferdigfylte maur agnbokser a la Maxforce maur agnboks, eller maurdreper a la Kvitt Superkoncentrat og Swirr maur agn, som vi begge anbefaler.

virvle og bli kvitt maurgift
Vi anbefaler å bruke to forskjellige typer sluk samtidig, det vil si Swirr og Kvitt, for å sørge for at du får kjempet mot maurene. Men de skal ikke blandes i samme agnboks. De må legges i separate agnbokser, og noen ganger går maurene til begge – og andre ganger foretrekker de bare én.

Den forgiftede maten virker slik at maur kommer for å spise, og de tar maten tilbake til reiret hvor de deler ut mat til alle arbeiderne og dronningen. Denne giften er saktevirkende, noe som betyr at den forgiftede maten må deles med alle maurene i maursamfunnet før giften dreper maurene.

Hvis den forgiftede maten ikke deles med dronningen, vil hun ikke dø. og dermed vil heller ikke kolonien dø.

Vanlig feil. Ikke gjør denne.

Den vanligste feilen med anticid er å sette ut maur agnbokser samtidig med sprøyting med Permetrin insektspray. Fordi permetrin er en hurtigvirkende kontaktdreperspray, og når maur får dette midlet på seg vil de dø ganske raskt.

Super permetrin

I tillegg er permetrin frastøtende. Det vil si at insekter «lukter» permetrin, og vil da avsky stedet der det er permetrin.

Den vanlige feilen er derfor å sette ut maur agnbokser, og samtidig spraye med Permetrin. I den tro at “jo mer jo bedre”. Men det er ikke sant. Fordi sprayen først vil drepe maurene som da har spist det forgiftede agnet og prøver å ta mat til maurene hjemme i reiret.

I tillegg vil permetrinet hindre nye maur i å nærme seg den forgiftede maten (fordi de ikke vil gå på permetrin). Resultatet er at maurene ikke får spist den forgiftede maten, og i stedet sprer seg til andre steder.

Dette har gjort den forgiftede maten helt ubrukelig, og i tillegg har man sørget for at maurene går andre steder i huset på jakt etter mat. Det vil si at de sprer seg. Dette er selvsagt ikke ønsket.

Derfor ønsker du at anticidpakkene våre skal være sammensatt av stort sett mye forgiftet mat, og tidvis vanningsmiddel, som da skal brukes til direkte angrep på tuer og reir utenfor.

Anticid mot SMÅMAUR INNE

Liten stokkmaurpakke – til KANNMAUR INNE

Myrpakke for sukkermaur/ svart jordmaur (innvendig og utvendig)

Stick maur anticid pakke

Små maur inni – anticid

Scroll to Top