Uregelmessig vær bidrar til stigning i usannsynlige skadedyrpopulasjoner


National Pest Management Association navngir 10 utsatte byer til vinterens Vector Sectors™-liste

img-2

FAIRFAX, VA (12. februar 2020) — The National Pest Management Association (NPMA) lanserte i dag sin halvårlige Vector Sectors™-liste over de 10 beste amerikanske byene med størst risiko for økt skadedyrtrykk fra vektorskadegjørere resten av vinteren og ut på våren. Mens gnager– og kakerlakktrykket vanligvis øker på denne tiden av året, bidro uvanlig varme og våte forhold til uvanlige økninger i mygg- og flåtttrykket også, noe som fikk eksperter til å komme med en advarsel for sesongen som kommer.

“Denne vinteren, hvis du kan kalle det vinter, har vært så uberegnelig at vi ser økninger i skadedyrpresset fra populasjoner som ellers er i dvale på denne tiden av året. Ikke bare førte snøfall fra tidlig sesong og kalde temperaturer over hele landet gnagere og kakerlakker tidlig innendørs på jakt etter mat og ly, men rekordhøye temperaturer over hele landet i desember til januar tillot skadedyrbestander å opprettholde aktiviteten langt forbi deres normale sesongmessige nedgang,» sa Jim Fredericks, Ph.D., sjef for entomolog for NPMA. “Denne forlengede perioden med varmt, vått vær tillot flere skadedyr å overleve vinteren, og satte scenen for økt trykk på vektorskadedyr inn i våren.”

Fra matforurensning og luftveisproblemer forårsaket av gnagere og kakerlakker til potensielt farlige myggbårne sykdommer som West Nile-virus, Zika-virus og Eastern Equine encefalitt (EEE) og borreliose spredt av flått, utgjør sykdommer som overføres av skadedyr en betydelig trussel mot folkehelsen og krever årvåkenhet for å redusere eksponeringen.

I januar 2020 nådde Twitter-engasjementet rundt temaet skadedyr som helse- og hjemmetrussel nesten 21 millioner.* Rotter var den største bekymringen for helse og skadedyr i hjemmet blant amerikanere, tett fulgt av mygg, flått og mus i løpet av den tiden. Engasjement rundt disse fire beste vektorskadedyrene til sammen sto for svimlende 81 prosent av det totale engasjementet rundt temaet skadedyr som en helse- og hjemmetrussel, noe som avslører offentlighetens økende bekymring.

De 10 beste byene i USA** som er kåret til National Pest Management Associations liste over vektorsektorer inkluderer:

Atlanta: Etter en ekstremt varm og våt høst og start på vinteren, kan kalde temperaturer spådd for februar føre til at gnagere søker ly innendørs.

Charlotte: Med varme og regnfulle forhold gjennom det meste av høsten og vinteren, kan kakerlakk– og flåttaktiviteten øke på uvanlig varme dager.

Detroit: Etter å ha opplevd sin fjerde kaldeste november noensinne og en flom av snø, kan kalde temperaturer og snøfall spådd for februar drive gnagere innendørs.

Hartford: Overdreven snøfall tidlig i sesongen drev sannsynligvis gnagere innendørs tidlig, og temperaturer under gjennomsnittet og nedbør for resten av vinteren vil sannsynligvis holde dem der.

Los Angeles: Ekstremt våte og varme forhold om høsten kan ha drevet peridomestiske kakerlakker innendørs tidlig på jakt etter mat og andre ressurser.

Miami: Etter å ha hatt sin nest våteste desember noensinne, kan temperaturer over gjennomsnittet for resten av vinteren gi ideelle forhold for mygg og kakerlakker.

New York: Etter å ha opplevd sin femte våteste desember noensinne, som sannsynligvis drev gnagere innendørs tidlig, kunne ekstremt tørre forhold for resten av vinteren holde dem der.

Salt Lake City: Etter en mild start på vinteren, kan spådde frysetemperaturer for resten av sesongen føre til økt gnageraktivitet i eller rundt strukturer.

San Antonio: Etter en uvanlig varm høst og start på vinteren, kan nedbør over gjennomsnittet for resten av sesongen føre til en økning i peridomestisk kakerlakkaktivitet.

Washington DC: En ekstremt kald start på høsten, kombinert med vedvarende kalde og tørre forhold resten av vinteren kan bidra til en økning i gnagertrykket innendørs.

**Oppført i alfabetisk rekkefølge; ingen numerisk rangering.

For å begrense møte med skadedyr, anbefaler NPMA å fjerne kilder til stående vann i og rundt hjemmet. Dette inkluderer fiksering av utette rør og tette avløp, og tetting av inngangspunkter som sprekker eller hull der rørleggerrør og bruksledninger kommer inn i strukturen. Inne, sørg for å oppbevare mat i lufttette beholdere, rydde opp smuler og søl og kast søppel regelmessig for å eliminere matkilder.

Når du tilbringer tid utendørs, sjekk klær, hud og kjæledyr for flått. Bruk lange bukser og ermer når det er mulig, sammen med insektmiddel som inneholder minst 20 prosent DEET for å begrense eksponering for mygg.

Hvis skadedyr blir et problem, sørg for å kontakte en autorisert skadedyrbekjemper for å hjelpe deg med å identifisere og behandle angrep på riktig måte.

For mer informasjon om NPMAs vektorsektorliste eller for å lære mer om beskyttelse mot vanlige husholdningsskadedyr, besøk PestWorld.org.

*Nettengasjementfunn for januar 2020 er et resultat av en nylig nettbasert forskningsstudie utført mellom januar 2018 og januar 2020 av Advanced Symbolics Inc. med et representativt utvalg på 274 500 amerikanere.

###

Om Skadedyrforeningen

NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 5500 medlemmer, ble opprettet i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens forpliktelse til å beskytte folkehelsen, mat og eiendom mot sykdommer og farer ved skadedyr. For mer informasjon, besøk PestWorld.org eller følg @PestWorld på Facebook, Twitter, Pinterest og YouTube.

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

14 + 10 =

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Høsten er en tid hvor mus og rotter aktivt søker ly og mat inne i bygninger. Dette skjer spesielt når temperaturen faller, og det blir mindre mat tilgjengelig utendørs. For å unngå at gnagere inntar hjemmet ditt, er det viktig å fokusere på å sikre huset mot mus og...

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...