Tung snø og kjølige temperaturer øker skadedyrtrykket i USA


National Pest Management Association navngir 10 utsatte byer til vinterens Vector Sectors™-liste

img-2

FAIRFAX, VA (24. februar 2021) — The National Pest Management Association (NPMA) lanserte i dag sin halvårlige Vector Sectors™-liste over de 10 beste amerikanske byene med størst risiko for økt skadedyrtrykk fra vektorskadegjørere resten av vinteren og ut på våren. Til tross for kraftig snøfall og temperaturer under gjennomsnittet over store deler av USA, advarer eksperter mot skadedyr som flått og gnagere fortsatt utgjør en alvorlig trussel mot folkehelsen.

“Det er en vanlig misforståelse at skadedyr forsvinner så snart vinteren ruller rundt,” sa Jim Fredericks, Ph.D., sjef for entomolog for NPMA. – Skadedyr som flått og mygg har lært seg å tilpasse seg snøoverskudd og minusgrader og er i stand til å overleve noen ganske tøffe forhold, bare for å dukke opp om våren i massevis som om ingenting hadde skjedd. De som er mindre motstandsdyktige, som mus og rotter, har funnet sine egne måter å overleve vinteren på, og invaderer anslagsvis 21 millioner amerikanske hjem hvert år til varmere temperaturer setter inn.»

Rotter er den største bekymringen for helse og skadedyr i hjemmet blant amerikanere, tett fulgt av mus.* I januar 2021 økte Twitter-engasjementet rundt temaet å finne gnagere i kjelleren og på kjøkkenet svimlende 76 % og 41 %, henholdsvis. Fra matforurensning til luftveisproblemer og sykdomsoverføring utgjør gnagere en betydelig trussel mot folkehelsen og eiendom og krever en profesjonell for å utrydde hjemmet.

Flått, selv om den ikke er lett i hjemmet, utgjør fortsatt en betydelig helserisiko selv i vintermånedene. Uansett hvor kaldt det blir eller hvor mye snø som samler seg, trenger disse skadedyrene bare temperaturer for å nå 50 grader, selv for bare én dag, for at de skal bli aktive. “Hvis du bestemmer deg for å gå en tur i skogen så snart temperaturen tiner, sørg for å være årvåken i skadedyrbeskyttende innsats for å holde deg trygg mot flåttbårne sykdommer som Lyme sykdom,” sa Fredericks.

De 10 beste byene i USA** som er kåret til National Pest Management Associations liste over vektorsektorer inkluderer:

Baltimore: Etter å ha hatt sin varmeste november noensinne, vil fortsatt temperaturer over gjennomsnittet spådd for resten av sesongen tillate flåtten å bli aktiv på varmere vinterdager.

Chicago: Med temperaturer over gjennomsnittet om høsten og det dobbelte av gjennomsnittlig snøfall i januar, kan mettet jord når vårbyger kommer, skape overflødig stående vann for mygg til å legge egg.

Cleveland: Etter en varm høst og snørik start på vinteren, kan kalde værforhold for resten av sesongen føre til at gnagere søker innendørs hekkeplasser.

Miami: På hælene av en varm og våt høst og start på vinteren, kan temperaturer under gjennomsnittet over natten for resten av sesongen føre til at gnagere søker mat og ly innendørs.

Milwaukee: Etter å ha hatt sin tredje varmeste november som er registrert, kan et tilbakeslag av kaldt vær spådd for resten av sesongen få gnagere til å søke innendørs hekkeplasser i vintermånedene.

New York: Etter å ha hatt sin tredje varmeste november som er registrert, kan overflødig snø i januar og februar føre til mettet jord og mer stående vann på våren, noe som resulterer i flere myggoppdrettssteder.

Philadelphia: Med høsttemperaturer over gjennomsnittet og uregelmessig vintervær, kan varmere dager gjennom resten av sesongen til tross for tidligere snøfall føre til at flåtten blir aktive på jakt etter blodmåltider.

Pittsburgh: Etter et varmt høst, rekord snøfall og kulde værforhold gjennom resten av vinteren kan føre til at gnagere søker innendørs hekkeplasser.

Tampa: Etter å ha hatt både den tredje varmeste og våteste november noensinne, kan temperaturer under gjennomsnittet over natten for resten av sesongen føre til at gnagere søker mat og ly innendørs.

Washington DC: Milde temperaturer gjennom det meste av vinteren kombinert med periodiske varme, solrike dager kan resultere i økt flåttaktivitet når temperaturen stiger.

**Oppført i alfabetisk rekkefølge; ingen numerisk rangering.

For å begrense møte med skadedyr, anbefaler NPMA å fjerne kilder til stående vann i og rundt hjemmet. Dette inkluderer fiksering av utette rør og tette avløp og tetting av inngangspunkter som sprekker eller hull der rørleggerrør og bruksledninger kommer inn i strukturen. Sørg for å tømme alle takrenner og nedløp for rusk, da vannansamling gir ideelle forhold for skadedyr å avle.

Når du tilbringer tid utendørs, sørg for å bruke lange bukser og ermer når det er mulig, sammen med insektmiddel som inneholder minst 20 prosent DEET. Avstå fra å bruke duftende parfymer og velg lyse klær for å gjøre det lettere å se flått. Før du går innendørs, sjekk klær, hud og kjæledyr grundig for flått og fjern det umiddelbart for å begrense eksponeringen for flåttbårne sykdommer.

Når du er inne, sørg for å oppbevare maten i lufttette beholdere for å forhindre at skadedyr som gnagere kommer inn og kast søppel regelmessig. Rydd opp smuler og søl og støvsug ofte for å eliminere attraktive matkilder. Hvis skadedyr blir et problem, sørg for å kontakte en autorisert skadedyrbekjemper for å hjelpe deg med å identifisere og behandle angrep på riktig måte.

For mer informasjon om NPMAs liste over vektorsektorer eller for å lære mer om riktig forebygging av skadedyr, besøk PestWorld.org.

*Nettengasjementfunn for januar 2021 er et resultat av en nylig nettbasert forskningsstudie utført mellom januar 2018 og januar 2021 av Advanced Symbolics Inc. med et representativt utvalg av 274 500 amerikanere.

###

Om Skadedyrforeningen
NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 5500 medlemmer, ble opprettet i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens forpliktelse til å beskytte folkehelsen, mat og eiendom mot sykdommer og farer ved skadedyr. For mer informasjon, besøk PestWorld.org eller følg @PestWorld på Facebook, Twitter, Pinterest og YouTube.

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

6 + 4 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...