Trikset for å holde gnagere borte fra hjemmet ditt

Publiseringsdato: 27. mars 2023
Kategori: Gnagere

rotte utenfor hjemmet

Hvis du ikke har vanlig skadedyrkontroll, kan du oppleve møter med gnagere. Våre hjem og hager har ressurser som gnagere, som mus og rotter, trenger for å overleve. Uten noe forsvar vil de vedvarende være på landet ditt. Disse skadedyrene kan være svært ødeleggende, og de kommer med helserisiko; du eller noen andre kan bli syke på grunn av sykdommene gnagere kan bære.

Å si at det er utfordrende å holde mus og rotter unna er en underdrivelse. De kan komme inn i boligen din gjennom små hull, og de formerer seg med fart. Butikkkjøpte produkter som brukes til å utrydde dem, er ofte skuffende og potensielt farlige. Finn ut hvordan kan hjelpe deg med å bli kvitt gnagere i hjemmet ditt for godt.

Hvorfor har hjemmet mitt gnagere inni det?

Plenene våre er det første trekkplasteret for gnagere, som vanligvis lever i vegeterte tomter. Hvis gresset er høyt og grøntområdet ikke er godt preparert, vil eiendommen din være spesielt forlokkende for disse skadedyrene.

Det neste aspektet du må vurdere er tilstanden til fundamentet og taklinjene. Skulle de være litt pjuskete eller ha mange sprekker, kan gnagere enkelt omgå dem. Mus og rotter er vanlige inntrengere i hjemmet som har spisse tenner og bøyelige kropper. De vil bite rundt et lite gap til det er mulig for dem å vri seg gjennom. Gnagere gjemmer seg vanligvis i fuktige, fuktige og mørke områder; for eksempel skap, kjellere og loft. Tegn på angrep inkluderer:

 • Høre skraping og knirking
 • Finne fotspor med fire eller fem tær
 • Legger merke til tennerinnrykk på ting
 • Oppdage gnagerskitt
 • Lukter ofte ubehagelig lukt
 • Å se gnagere på dagtid; de er vanligvis aktive om natten

Mus og rotter deler mange fysiske egenskaper, som lange snuter, kuleøyne, skjellete haler og lodne kropper. Enten de er svarte, brune, hvite eller grå, er magen deres alltid lysere. Den mest bemerkelsesverdige forskjellen er størrelsen deres. Mus er 5 centimeter til 10 centimeter lange, men rotter er 12 centimeter til 27 centimeter.

Alle faktorene som tiltrekker gnagere til eiendommen din

En grunn til at alle typer gnagere kommer inn på gårdsplassen er matforsyningen. De vil ødelegge landskapsarbeidet og plantene dine som prøver å samle frø, korn, frukt og lignende. Søppeldunkene dine kan også bli ødelagt; disse dyrene vil sluke nesten hva som helst. Innendørs holder de seg på kjøkkenet og nyter det som er tilgjengelig. Takrenner, rør og lignende kan muligens gi vann. Ikke bli overrasket hvis du oppdager gnagere rundt oppvarmede enheter, siden de favoriserer varme.

Tips for å holde gnagere borte fra hjemmet ditt

Husgnagere vil være på avstand hvis du bruker disse tipsene:

 1. Prøv å ha et ryddig og organisert hjem, da gnagere kan gjemme seg blant rot. Prioriter kjøkkenet; alltid oppvask og ta ut søppel. Legg mat og søppel i sikre beholdere.
 2. Fyll opp sprekker og hull med stålull. Ikke bruk plast eller gummi fordi gnagere kan tygge rett gjennom det.
 3. Fiks drypprør og andre fuktrelaterte problemer.
 4. Utfør hagevedlikehold regelmessig. Klipp gress og grøntområder, klipp tregrener vekk fra eiendommen, fjern organisk rusk og plasser planter vekk fra huset ditt.
 5. Rens rutinemessig ut takrenner og ventiler.

Du kan kontakte oss for flere gnagerforebyggende råd.

Den sikreste måten å bli kvitt gnagere i hjemmet ditt

Butikkkjøpte plantevernmidler og feller for gnagere kan være dyre, ineffektive og til og med farlige. Profesjonell gnagerkontroll er det beste alternativet hvis du oppdager tegn på gnagere i hjemmet ditt. Vi har rimelige alternativer som er trygge og effektive. Våre behandlinger består av inngangspakninger, isolasjonstjenester og mer.

Scroll to Top