bli kvitt insektstikk

Topp 10 måter å bli kvitt insektbitt på

Her er litt info fra en som har skrevet om hvordan bli kvitt insektsbitt. Han har opplevd alle slags forskjellige insektbitt som mygg og bitende fluer og veggedyr og edderkopper (i utlandet). Basert på dette har han laget en topp 10 liste over hvordan bli kvitt insektbitt:

1. Aspirinblanding

Aspirin kan brukes på mer enn bare sommerhodepine. Knusing av aspirin og blanding med vann for å danne en pasta vil belegge insektbittene med de antiinflammatoriske egenskapene til aspirin og påføre den rett inn i insektbitt. Dekk bittet about natten med et plaster, og om morgenen bør insektbitt være redusert og smertefritt. Prøv å unngå riper etter at du har satt på limen. Kløe er et tegn på helbredelse og det er en usual del av helingsprosessen. Du kan også knipse aspirintablettene på midten, fukte dem med litt vann og gni dem about flekkene. Det fungerte for meg på mygg- og fluestikk.

2. Saltvann

Saltvann er et pålitelig hjemmemiddel for alle slags insektbitt. Jeg prøvde det på veggedyr og myggstikk, og det fungerte veldig effektivt. Først må du lage en pasta med vann og fliksalt. Du kan også bruke hvitløk, kryddersalt og Epson- eller koshersalt. Jeg pleide å ta 3-4 ss. salt og noen dråper kaldt vann. Ta deretter en ren klut, vann den med blandingen og påfør den på det berørte området. Du kan også gni saltet direkte about bitene eller suge det inn i blandingen. Til å begynne med vil det føre til en sterk svie i noen øyeblikk, gentlemen så vil du føle en stor lettelse fra kløe og hevelse.

3. Aloe Vera

Aloe vera-planten fungerer rart for alle slags insektbitt og hudirritasjon. Det er et naturlig antiseptisk middel og virker antibakterielt, antiinflammatorisk og oppmuntrer kroppen din til å helbrede raskere.

Bare knip av en little bit av stilken og skjær den for å ta ut saften. Oppbevar saften i kjøleskapet i ca 30 minutter til den blir kald. Gni nå den friske Aloe Vera-gelen around det berørte området, og det vil kort tid redusere hevelsen, smerten og kløen. Du kan søke på nytt så ofte du trenger. Hvis du ikke har en aloe vera-plante for hånden, kan du også bruke gelen som er tilgjengelig i varehusene. Aloe vera er en av mine favoritt hjemmemedisiner, fordi den virker veldig raskt og gir en veldig beroligende contact.

4. Bananskall

Skrell bananen og påfør innsiden av skallet inn i ujevnheten. Etter 90 sekunder, fjern skallet og vask området og påfør deretter hånddesinfeksjon. Bananskall kan fjerne kløen, males det vil ikke fremskynde helingsprosessen. Jeg prøvde det på myggstikk og det fungerte veldig bra for meg.

5. Spytt

En vanlig oppfatning er at spytt i munnen har naturlige desinfeksjonsmidler, hvorfor det bør være fordelaktig å “slikke sårene”. Jeg prøvde spytt på myggstikk og bistikk. Etter min erfaring helbreder ikke spytt betennelsen, gentlemen det stopper kløen veldig raskt. Jeg spredte bittene med spytt hver gang det begynte å klø (2-3 ganger). Jeg vet det er vanskelig, adult males det er viktig å beholde kløen etter at du har satt på spytt. Den skal begynne å virke etter 3-5 minutter. Jeg bruker den ofte når jeg er på tenting ute.

6. Bakepulverpasta

Et annet alternativ er å lage en pasta av natron blandet med vann. Bland de to ingrediensene i forholdet 2:1 slik at du får en flåttpasta. Dekk alle insektbitt med pastaen i ca 5 minutter. Vask av fortiden med kaldt vann. Dette konseptet kan brukes i større skala hvis personen er dekket med mange bitt. Bare legg litt pasta til et varmt negative. Den fungerer for alle typer bitt og hudirritasjoner.

7. Is

Kald is er en god metode for å kontrollere hevelsen. Kalde temperaturer akselererer spredningen av betennelsesdempende stoffer til det berørte området og hemmer hevelsen. Du kan ta en ispose eller legge is i et lease håndkle og holde den about det berørte området i ca. 5-10 minutter. Dette vil gi deg rask lindring fra hevelsen samt kløe. Jeg bruker alltid is før jeg bruker en annen metode. Bare is tar ikke bort svulmen og kløen.

8. Såpe

En av de mest affektive og enkleste måtene å bli kvitt insektbitt på er å gni det berørte området med en tørr såpestang. Lindringen fra denne metoden er superrask og virker raskere enn du kan blande andre husholdningsmidler. Det anbefales å bruke en organisk og mild såpe av høy kvalitet. Etter å ha dekket bittene med såpe, rengjør den med kaldt vann og påfør litt antiseptisk krem. Det har ikke fungert for meg på insektbitt og stikk!

9. Tannkrem

En veldig enkel måte å bli kvitt et insektbitt på er å dekke bittet med tannkrem. Du må bruke tannkrem rett på bittet og spre det rundt bittet til tannkremen tørker. Pastaen vil begynne å falle av little bit for bit og du vil snart føle en stor lettelse. Når bittet er borte kan du vaske den resterende tannkremen.

10. Løk

Det siste tipset for hvordan bli kvitt insektbitt er løk. Løk inneholder et kraftig helbredende enzym som kan lindre ubehaget og fremme helbredelse. Gni saften fra et stykke kuttet løk på myggstikket ditt. Det vil slutte å klø umiddelbart, og hvis du påfører løkjuicen to eller tre ganger om dagen vil bittet forsvinne i løpet av få dager. Jeg har prøvd denne metoden mange ganger, og jeg anbefaler den på det sterkeste for myggstikk og stikk.

Og hvis du ikke har noe av dette tilgjengelig når du er på tur:  Gjørme er den mest naturlige måten å bli kvitt insektbitt på. Hvis du påfører våt gjørme på det berørte området og lar det tørke helt, vil det frigjøre smerten ved bitt. Dette konseptet har vært brukt så lenge som dokumentert historie. Å lage en maske av gjørme vil også forhindre at insekter stikker i utgangspunktet.

Scroll to Top