Tips for å rengjøre og skjule kattens søppelkasse for å unngå skadedyrangrep

Å være katteeier har noen ulemper. Å ha en søppelkasse i hjemmet ditt vil sannsynligvis toppe denne listen på grunn av den doble frustrasjonen. For det første liker katter å gjøre sitt på et stille og skjult sted. Men de liker ikke å føle seg fanget. Så du må finne en kreativ måte å skjule det på. På den annen side kan søppelboksen være en insektmagnet. Insekter som soppmygg, fluer og larver elsker å kose seg med innholdet i søppelboksen. Det kan bli et paradis for skadedyr.

Når du håndterer kattens søppelkasse, må du skyte for to: skjule den kreativt og gjøre den enkel å rengjøre og forhindre skadedyrangrep.

Hvis du lurer på hvor i all verden du skal sette søppelboksen og oppfylle begge kravene. Ikke spreng hjernen din. Du trenger ikke å pusse opp hjemmet ditt. Her er tips for å inspirere til kreativitet og bidra til å gjøre søppelboksen ikke så tydelig.

img-2

Bruk potteplanter

Hvis du nettopp har flyttet hjem og trenger en rask løsning, bør du vurdere å omgi søppelkassen med potteplanter. Planter gir en frisk følelse og kan bidra til å nøytralisere lukt. Men pass på at du bruker planter som ikke er giftige for katter.

Bestem hvor du skal plassere søppelboksen og omslut den med store og buskete planter. De skjuler det kanskje ikke helt, men de gjør en god jobb med å skape personvern. I tillegg føler pusen seg trygg fordi det er mange rømningsveier – en perfekt kombinasjon.

Men du må rengjøre stedet regelmessig og holde det luftet. Du må også fjerne planteavfall fra søppelkassen regelmessig fordi fruktfluer eller soppmyg (vanlige søppelkasseskadedyr) elsker å gjemme seg der. Hvis det virker som mye arbeid for deg, bør du vurdere å bruke en skjult plantekasse. Den har en åpning i bunnen av den store potten som fører til kattens søppelkasse. Det er et utmerket alternativ som holder søppelboksen skjult og er lett å rengjøre.

Bruk et gammelt skap

Hvis du er opptatt av å ikke forstyrre lommeboken over søppelboksen, bør du vurdere å resirkulere noen av dine gamle møbler. Du kan bruke et gammelt skap eller en kiste. De gir gode plasser for å plassere søppelboksen og kan også fungere som oppbevaringsplass.

Et gammelt skap vil holde boksen skjult og utilgjengelig for skadedyr som husfluer og knott. Du kan også ha noen få fluefeller for de få lure slyngplantene som finner veien inn. Bare lag en åpning på veggene og plasser søppelboksen inne i skapet og installer en kattedør. Hvis det er en kommode, fjern alle skuffene før du plasserer søppelboksen inni og stikk noen hull for ventilasjon.

Vær kreativ med en flettet kurv eller gamle vinkasser

Du har kanskje ikke gamle møbler å forvandle, men du kan ha en stor flettet kurv, eller garasjen din kan være full av gamle vinkasser.

Dette kan være gode steder å skjule søppelboksen. Sørg for at de er store nok til å passe søppelboksen. Hvis ikke, kan du slå sammen to og bruke dem til å lage et bad for pusen.

Flettet kurver er flotte fordi de har utmerket ventilasjon og er enkle å rengjøre. På den annen side gjør en plastforing på vinkasser dem enkle å rengjøre. Piff deretter opp det nye kattebadet med litt innredning og luktnøytralisatorer. Det vil gjøre det umerkelig.

Før du bruker noen av disse, sørg for at materialene er rene, desinfiserte og tørre. Sørg for at stedet ikke bidrar til insekter.

Skjul søppelboksen under vasken eller trappen og bruk oppvaskmiddel

Søppelboksen kan trenge inn i rommet under vasken, men hvis du ikke har noe imot, er det et utmerket sted å skjule den. Du kan plassere den under vasken på badet eller under trappen. Det er hvis den ikke er full av ting som rengjøringsprodukter og toalettsaker.

Hvis du velger dette alternativet, trenger du ikke å skjære gjennom sminkeveggene. Fjern i stedet dørene og fest et gardin for å skjule søppelboksen. På den måten forblir du fleksibel. Du kan fikse dørene på nytt når du kommer på et annet sted for å holde søppelboksen umerkelig.

Men du må håndtere skadedyr og andre insekter. Forbered en blanding av eplecider, såpeskål og eddik. Hold deretter blandingen ikke for langt fra søppelboksen. Det er et kraftig insektmiddel som har blitt brukt i evigheter og vil bidra til å kontrollere fluer, søppelbiller og andre uønskede insekter.

Hvis huset ditt har en trapp og plassen under er ledig, kan du bruke samme tilnærming. Bare lag en åpning og kast søppelboksen og insektkontrollen inn.

Plasser et endebord over søppelboksen og dra stoff rundt det

Hvis du ser på alle møblene dine og ingen ser ut til å passe perfekt, ikke mist håpet. Du kan fortsatt bruke et endebord for å lage et fantastisk og umerkelig kattebad.

Bare plasser boksen under bordet, og draperer litt blandingsstoff rundt den. Deretter flytter du den til ønsket posisjon, pynter toppen med noen blomster og insektsnappere, og du vil ha et utmerket sted å holde den skjult.

Dette er et utmerket alternativ fordi det er lett å rengjøre, så skadedyrsangrep vil ikke bli et problem.

img-4

Bygg et mini kattebad

Hvis du elsker å bygge nye ting, kan du selvfølgelig lage et mini-kattebad som ikke bare er praktisk, men også estetisk på punkt.

Har du lyst på deg selv som byggherre?

Rør i kreativiteten din og begynn å designe. Eller sjekk ut søppelinnhegninger på internett og begynn å bygge.

Ha et dedikert rom

Det er mange måter å skjule kattens søppelkasse på. Du kan skape nye rom eller forvandle møbler for å passe til formålet. Men hvis hjemmet ditt har god plass, bør du vurdere å ha et dedikert rom for å holde søppelboksen bortgjemt. Tross alt er pusen familie og fortjener et søtt bad. Husk å holde rommet rent og godt ventilert. Ellers vil insekter angripe, og du vil ha et annet problem i hendene.

Å skjule kattens søppelkasse for å unngå skadedyrangrep, et siste ord

Tipsene ovenfor vil hjelpe deg med å skjule søppelboksen og unngå skadedyrangrep. Katten din vil ha et fint sted å gjøre tingen sin, og du kan holde den ren. Men husk, insekter vet hvordan de skal gjemme seg, og du legger kanskje ikke merke til hva som skjer under overflaten. For å unngå en underjordisk tilstrømning av skadedyr, bruk riktig type søppelmateriale – som silikabasert søppel eller leirsøppel og nå ut til skadedyreksperter. Sørg også for at du øser daglig, holder stedet rent og lufter det; katten din vil elske det.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

13 + 12 =

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Høsten er en tid hvor mus og rotter aktivt søker ly og mat inne i bygninger. Dette skjer spesielt når temperaturen faller, og det blir mindre mat tilgjengelig utendørs. For å unngå at gnagere inntar hjemmet ditt, er det viktig å fokusere på å sikre huset mot mus og...

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...