Test: Liten sikkerhetsboks for rottefeller

Glen Hovdal i Sørlandet Skadedyrkontroll AS gjennomførte en test av Liten sikkerhetsboks for rottefeller i mars 2023. Problemet med å fange rotter kan være utfordrende på grunn av deres skepsis til nye ting og deres evne til å tilpasse seg ulike situasjoner. Derfor tester vi de fleste nye tingene på markedet for å se om de er effektive til å fange rotter. I dette tilfellet ønsket vi å teste den nye lille sikkerhetsboksen.

Hvorfor er det så vanskelig å fange rotter?

Rotter har blitt en av de mest plagsomme skadedyrene i mange deler av verden. De er kjent for å være intelligente, tilpasningsdyktige og svært krevende å fange. Noen av de største utfordringene med å fange rotter inkluderer:

  • Skepsis til nye ting: Rotter er skeptiske til nye ting og kan være veldig forsiktige når de nærmer seg en felle. Det er derfor viktig å ha en felle som føles trygg og attraktiv for rotter.
  • Tilpasningsevne: Rotter er svært tilpasningsdyktige og kan lære å unngå feller og andre fangstmetoder som brukes for å fange dem. Derfor er det viktig å bruke ulike feller og metoder for å øke sjansen for å lykkes.
  • Bevegelsesmønster: Rotter beveger seg raskt og kan være svært aktive om natten, noe som gjør dem vanskelige å fange. Derfor er det viktig å plassere fellene på rett plass, slik at de er i nærheten av rotteaktivitet.
  • Høy reproduserbarhet: Rotter kan formere seg raskt, noe som kan føre til en økning i bestanden og gjøre det vanskeligere å fange dem.

__

Kunde: Kvinne som mater fugler og som har fått en rotte i veggen i hjemmet

Plass: Kragerø

Type skadedyr: Rotte

Produkter brukt: Rottefelle / liten sikkerhetsboks

Tid fra start til slutt: 4 dager

Fremført av: Sørlandet Skadedyrkontroll AS

__

Slik løste Glen Hovdal problemet med rotter ved å bruke en Small Security Box med en profesjonell felle inni

En huseier tok kontakt med Glen Hovdal fordi hun opplevde lyder i veggen på kjøkkenet og observerte rotter i løpet av dagen ved flislegging utenfor boligen. Rotta klatret opp i treet for å få mat som hun matet til fugler. Glen Hovdal bestemte seg for å prøve å plassere Small Safety Box med profesjonell rottefelle under kanten av flisleggingen.

Liten sikkerhetsboks for rottefeller er en liten, rimelig og enkel løsning. Boksen gir synlighet for rottene, noe som gjør den mer attraktiv for rotter. Sammen med at boksen gir åpenhet, er det ting som gjør at Glen Hovdal mener at denne boksen har noen fordeler fremfor andre. Andre bokser har også disse egenskapene, men størrelsen og måten fellen inni sitter fast gjør at rotter ikke kan hoppe over fellen og ut på den andre siden for eksempel.

I tillegg er denne boksen veldig enkel å plassere. Den fikk til og med god plass under en liten verandabelegg.

Som agn brukte Glen Hovdal Provoke rotteagn, i tillegg til at fellen og boksen ble sprayet med luktstoff i og utenfor kassen etter at den ble plassert. Agnet ble plassert i fellekammeret og en liten stripe med Provoke ble også plassert i inngangshullet til boksen.

Glen Hovdal sjekket fellen mandagen etter, og rotta hadde allerede ligget død i fellen i rundt et døgn. Så det tok omtrent ett døgn fra fellen ble plassert til rotta ikke lenger var et problem for huseieren.

raskt drepe

Liten sikkerhetsboks med profesjonell rottefelle fungerte overraskende bra på rotter. Enkel å plassere og designet med en rillet bakside for klar visning gjør at boksen føles trygg og attraktiv for rotter. Denne boksen kan anbefales.

Hvorfor valgte Sørlandet Skadedyrkontroll AS å bruke en liten sikkerhetsboks til rottefeller?

Som nevnt tidligere kan det være utfordrende å fange rotter på grunn av deres skepsis til nye ting og tilpasningsevne. Liten sikkerhetsboks for rottefeller er liten, rimelig og enkel å bruke, noe som gjorde at Glen Hovdal kunne plassere den på steder hvor det var større sjanse for fangst.

Det er også viktig at rotter som skal avlives avlives raskt og smertefritt. Ved å bruke Small Safety Box betyr det at rotta må gå rett inn i fellen, og dette betyr at rotta treffer fellen rett. Da vil bøylen treffe rottens nakke, og den vil knekke nakken på en brøkdel av et sekund. Da dør rotta veldig raskt og nesten eller helt smertefritt.

Konklusjon: Fornøyd kunde og anbefaling av produktet

Glen Hovdal på Sørlandet Skadedyrkontroll AS gjennomførte en vellykket test av Liten sikkerhetsboks for rottefeller i mars 2023. Rotter kan være vanskelige å fange på grunn av deres skepsis til nye ting og tilpasningsevne, men med Liten sikkerhetsboks med profesjonell rottefelle innvendig er det mye lettere å lykkes. Kombinasjonen av den unike lille og lettplasserte sikkerhetsboksen, karamellduftende spray og Provoke-rottevenen viste seg å være dødelig for rotta – og til glede for huseieren.

Til info: Sørlandet Skadedyrkontroll AS er medeier i Skadedyrproffen AS og tester produktene ute i felt, og dette sikrer at vi kun selger produkter over tid som er testet av fagfolk og som vi vet fungerer godt.

Scroll to Top