gray and white rat with a pink nose, pink ears, and long white whiskers peeking out of a box in a home

Tegn på rotteangrep |

[ad_1]

Lær tegnene på en rotteangrep i et hus, hvordan du kan eliminere angrepet og forhindre fremtidige angrep

Dessverre kommer vakre Boston, Massachusetts, jevnlig på listene over de mest rotteinfiserte byene i USA, men disse sykdomsrammede skadedyrene påvirker ikke bare hjem i storbyer.

Huseiere og leietakere i hele New England-området sliter også med rotteangrep, nærmere bestemt Norge-rotten.

Rotter kan bo i et hjem uten noen gang å dukke opp. Faktisk er det ikke uvanlig å forbli uvitende om deres tilstedeværelse til det er en alvorlig rotteangrep i huset eller hagen. Å kjenne til tegnene du bør se etter og trinnene du må ta for å bli kvitt rotter og forhindre fremtidige angrep er avgjørende for å gjenvinne et hjem.

Tegn på rotter i hus

Jo før en person innser at rotter flytter inn, jo bedre.

Rotter formerer seg raskt, med svangerskapsperioder på bare 21 til 23 dager. Hunnene blir brune igjen bare 48 timer etter at de har fått kullet sitt. Hver hunn kan i gjennomsnitt få mer enn 80 unger hvert år.

Det er en stor rottefamilie som raskt kan komme ut av kontroll.

Å kjenne til tegnene man bør se etter kan hjelpe huseiere å oppdage rotteangrep raskere. Det betyr at de kan kreve profesjonell gnagerkontroll raskere for å gjenvinne huset og holde rotter ute for alltid.

Rottelukt

Rotter etterlater seg en sterk, stygg stank med muggen kvalitet. Lukten forverres av det store volumet av urin og avføring de har en tendens til å dra kroppen gjennom når de beveger seg rundt i huset.

Avfall

Alle som noen gang har opplevd gnagerangrep kan vitne om rotet disse krypene etterlater seg. Hauger med skinnende, svart avføring som strekker seg fra en halv tomme til tre fjerdedeler av en tomme bredde er et sikkert tegn på at rotter har flyttet inn.

Tygget matemballasje

En av de viktigste grunnene til at rotter kommer inn i hjemmene er å finne mat, spesielt i New Englands kalde vintermåneder. Rotter er naturlig tiltrukket av matvarer og er ikke sjenerte for å rive opp emballasjen for å få det de vil ha.

Gnaga gjenstander

Rotter har sterke tenner som vokser kontinuerlig. Det betyr at de må gnage på gjenstander for å holde lengden på tennene i sjakk. De vil gnage på alt fra tre til møbler til isolasjon til ledninger.

Mørke, fettete spor

Rotter har fet pels som etterlater seg rester. I tillegg har de en tendens til å bruke den samme banen for å komme inn og ut av reirene, og etterlater en avslørende opphopning på vegger, sidespor, fotlister og gulv.

Et rottesyn

Å oppdage en rotte inne i et hjem betyr at sjansen er høy for at det er et angrep i huset. Rotter har en tendens til å være mer aktive om natten, når mange rapporterer at de hører skurring og skraping i tak og vegger.

Tegn på rotter i meter

Utendørs leter rotter etter skjermede områder for å bygge reir. Fellesområder inkluderer flekker i nærheten av busker, hager, plantekasser, trebed, bygninger, skur og grønne veier. Rottegraver består av intrikate underjordiske tunneler. I tillegg bør eiere se etter følgende ledetråder:

 • Fersk avføring
 • Gnagemerker
 • Slitte stier i gress og vegetasjon
 • Overdreven søppel og rot
 • Levende rotter

Eliminere rotteangrep

Det kan være en betydelig utfordring å lokalisere rotter og sørge for at de blir grundig fjernet fra huset.

Rotter har en tendens til å hekke i kjellere, krypkjeller, vegger, loft og andre vanskelig tilgjengelige områder. Den mest effektive måten å eliminere rotteangrep er avhengig av å bruke en flertrinns tilnærming, som starter med å fjerne rotter fra eiendommen. Det er like viktig å rengjøre, desinfisere og desinfisere de berørte områdene.

Men det er fortsatt bare en del av løsningen. For å sikre at disse dyrene – og mange andre, ikke kan finne veien inne i hjemmet i fremtiden, er det viktig.

Inngangspunkter må forsegles – som hull, sprekker og andre små åpninger. Selv om gjør-det-selv-innsats kan fungere som en midlertidig løsning, er installering av Cat-Guard Exclusion System den eneste permanente løsningen for å holde rotter ute.

Består av tre nivåer, Upper Cat-Guard, Lower Cat-Guard og Trench Guard, og hvert system er designet for å beskytte hjemmet mot plagsomme dyredyr som rotter, ekorn, mus, flaggermus, fugler og mye mer.

ofte stilte spørsmål

Hvordan vet du om du har rotteangrep?

Å se en rotte inne i huset er ikke den eneste måten å vite at det eksisterer et rotteangrep. Avfall og gnagemerker er andre varseltegn. Å finne matvarer, rusk og emballasje som er blitt tuklet med på en uforklarlig måte, kan også tjene som ledetråder.

Hva er de seks tegnene på rotteangrep?

Generelt inkluderer seks nøkkeltegn på rotteangrep i hus:

 1. Lukter
 2. Avfall
 3. Spor eller fettete flekker
 4. Gnagemerker
 5. Mat og emballasje roter
 6. Rotteobservasjoner

Hvordan lukter et rotteangrep?

Rotter etterlater en sterk, musky lukt i kjølvannet. Avfall og urin samler seg uansett hvor rotter går, og tilfører en kloakklignende stank underveis.

Hvor mange rotter har jeg?

Som en generell regel er det omtrent åtte rotter for hver tredje hule. Dette kan legge opp til et betydelig antall rotter ganske raskt.

Eliminer rotteangrep med skadedyrbekjempelse

Rotteangrep er ikke et problem som kan tas lett på. Rotter avler raskt, noe som betyr at huseiere må handle raskt. Den mest effektive og pålitelige løsningen er profesjonell skadedyrkontroll av et pålitelig, erfarent selskap.

har mer enn 30 års erfaring. Dyktige teknikere tar en integrert skadedyrbekjempelsestilnærming til skadedyrbekjempelse. De har ekspertise på fjerning og utestenging av dyreliv, desinfeksjon og mindre reparasjoner av skadene skadedyr etterlater.

Med får du en gratis dybdebefaring og en tilpasset behandlingsplan. Fagfolk vil anbefale forebyggende tiltak innendørs og utendørs for å holde hjemmet ditt rottefritt.

Er du klar til å sparke rotter ut av huset for godt? Kontakt i dag for å avtale en gratis inspeksjon.

Om forfatteren

Joe Dingwall

Joe Dingwall er presidenten for Pest Control, en familieeid virksomhet som har levert kvalitetsskadedyrbekjempelsesløsninger til eiendommer over hele nordøst siden 1987. Med nesten et tiårs erfaring i skadedyrbekjempelsesindustrien, er Joe en ekspert på å levere effektive løsninger for håndtering av skadedyr og plagsomme dyreliv for hjem og bedrifter.

[ad_2]

Kilde

Scroll to Top