Takle en sølvfisk-angrep

nærbilde av sølvfisk på grønn w

Hvis du noen gang har sett en sølvfisk, vet du nøyaktig hvorfor de har navnet sitt. Utseendet deres ligner veldig på en fisk, og de er sølvfarget metallisk. Busthalene kalles noen ganger busthaler på grunn av de tre lange, bustlignende vedhengene bak på kroppen. Dette gir dem inntrykk av at de kan ha en hale.

Sølvfisken er en idrettsskadedyr. Sølvfisk kan sprint raskt og klatre utsiden av bygninger og hjem for å komme inn. Disse skadedyrene er ekstremt motstandsdyktige og kan leve uten vann eller mat i opptil uker. Lær mer om disse potensielt problematiske skadedyrene, hvordan du kan forhindre dem, og hva profesjonell skadedyrkontroll kan gjøre for å holde eiendommen fri for sølvfisk.

Hva om jeg ved et uhell tiltrekker meg sølvfisk?

Sølvfisk, som mange andre skadedyr, kommer på jakt etter mat, ly og vann. Du er kanskje ikke klar over det, men du kan mate sølvfisk i hjemmet ditt og invitere dem inn i hjemmet ditt. Disse forholdene kan tiltrekke sølvfisk til hjemmet ditt:

  • Utette rør eller avløp som ikke fungerer som det skal
  • Våte og mugne områder
  • Unngå høye nivåer av fuktighet i områder som ikke krever en avfukter
  • Oppbevar blader og bøker i områder med sølvfisk.
  • Åpne beholdere er en god måte å holde mat som sukker og mel tilgjengelig.

Dette er alle mulige tegn på at du kanskje inviterer sølvfisk inn i hjemmet ditt. Hvis du ikke vet hvorfor du har sølvfisk, ring oss og la en av våre trente utryddere inspisere hjemmet ditt. Vi kan hjelpe deg med å identifisere forhold som kan tiltrekke seg sølvfisk.

Kan sølvfisk se i mørket?

Sølvfisk finnes bare om natten. Sølvfisk foretrekker å gå ut i mørket om natten og lete etter mat. Å si at de har “nattsyn” er en strek, men de har spesialutviklede sammensatte øyne. De er følsomme for lys og kan se godt i mørke. Antennene til disse fiskene er også følsomme. Denne følsomme antennen lar sølvfisken føle mørke forhold og navigere godt, slik at de kan jakte om natten.

Er sølvfisk skadelig for min familie eller eiendeler?

Den gode nyheten om sølvfisk er at de ikke truer mennesker. De biter eller stikker ikke og foretrekker å tilbringe tiden i mørke hjørner av ubrukte rom som kjellere og loft, så interaksjon med mennesker er ikke hyppig, og sølvfisk er ikke farlig.

Det største problemet forårsaket av sølvfisk er skaden de kan forårsake. Det største problemet med sølvfisk er skaden de kan forårsake på papir og andre materialer som lim, klær, papirprodukter, mel eller havregryn. Sølvfisk kan forårsake skade på familiens arvegods, for eksempel fotoalbum og brev. Du kan også bli utsatt for dem hvis de spiser stoffet ditt.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

13 + 9 =

Sølvkre i baderommet: Hvordan bli kvitt dem

Sølvkre i baderommet: Hvordan bli kvitt dem

Sølvkre er små insekter som ofte finnes i fuktige områder som baderommet. De er kjent for å trives i fuktige miljøer og kan være en plage for mange. I denne artikkelen vil vi gi en detaljert beskrivelse av sølvkre, inkludert deres utseende, vanlige leveområder og...

Rotter: Slik bekjemper du dem på en trygg måte

Rotter: Slik bekjemper du dem på en trygg måte

Rotter er små pattedyr som tilhører gnagerfamilien. De er kjent for å være svært tilpasningsdyktige og kan trives i ulike miljøer, inkludert byer og landlige områder. Rotter kan være skadelige for mennesker og dyr da de kan spre sykdommer og forårsake skader på...

Første tegn på kakerlakker: Hvordan identifisere dem

Første tegn på kakerlakker: Hvordan identifisere dem

Kakerlakker er skadedyr som kan være til stede i hjemmet ditt uten at du er klar over det. Disse insektene er kjent for sin evne til å overleve i ulike miljøer og trives i varme og fuktige områder. De kan komme inn i huset ditt gjennom sprekker, avløp eller ved å bli...