Stripete borer: Hva du trenger å vite

Kjedelige biller kan være til sjenanse for huseiere, spesielt de som har hus av trekonstruksjon eller møbler laget av tre. Borerne legger egg som klekkes til larver, og larvene spiser seg inn i treverket og lager hulrom som svekker treverkets bæreevne.

En av de vanligste typene snutebiller er Striped Weevil, også kjent som Anobium punctatum. I denne artikkelen vil vi gi deg alt du trenger å vite om Striped Boring Beetles, inkludert hvordan du gjenkjenner dem, hvordan du forebygger og bekjemper et angrep, og hva du skal gjøre hvis du allerede har et problem.

Hva er en stripete kjedelig bille?

Stripete borebiller er små insekter som er ca 2-4 mm lange. De har en mørkebrun eller svart farge og er lett å kjenne igjen på de tydelige stripene som går langs ryggen. Fra hodet bakover. Men det er ikke billen som ødelegger veden, det er larven som gjør det:

stripet borelarve

Hvor finner du Striped Boring Beetles?

Stripete Borebiller trives best i fuktige og varme områder, og kan ofte finnes i kjellere, loft og i treverket i bærekonstruksjoner som har en viss fuktighet i treverket. De kan også finnes i møbler laget av tre, spesielt gamle eller antikke møbler. Stripete borebiller kan også angripe tregulv, panel og tømmer i bygninger.

Hvordan kan du forhindre et angrep av Striped Boring Beetles?

Det viktigste du kan gjøre for å forhindre angrep av stripete kjedelig biller er å holde treverket tørt. Dette kan gjøres ved å sørge for god ventilasjon og ved å bruke en avfukter. Lekkasjer og opphopning av fuktighet bør repareres raskt og du bør sørge for at det ikke finnes fuktkilder.

Du bør også være oppmerksom på tegn på et angrep, som små hull i tre og finmalt spon (pulver) som kan sees rundt eller under disse hullene. Ved mistanke om angrep kan du kontakte oss for å få hjelp til å finne ut hva du sliter med.

Hvordan bekjempe et angrep av stripete kjedelige biller?

Hvis du allerede har et angrep av stripete kjedelig biller, er det viktig å handle raskt for å unngå at problemet forverres. Vi vil kunne gi deg råd om hvordan du best kan bekjempe problemet og kan også tilby en rekke ulike behandlingsmetoder.

Behandlet med impregnering

En vanlig og anbefalt metode for å bekjempe Striped Boring Beetles er å bruke spesielle insektmidler som sprøytes på treverket. Dette er effektivt, langvarig og kan også bevare treverket fra andre insekter som kan prøve igjen senere.

Vi har prøvd det meste som finnes der ute, og det mest kjente het Antiparasitt. Men det er ikke lov å bruke alene. Det var lenge et stort problem, men for ikke så lenge siden gikk Woodtox inn i handelen. Det er et veldig bra produkt som tar Stripete borebille, og også hindrer for eksempel stokkmaur i å etablere seg i samme tre.

woodtox-middel mot vedborende insekter som borer og husbiller

Tørk veden med en avfukter

En annen metode er å tørke ut treverket. For borere kan ikke leve i tre som er “tørt”.

Denne metoden innebærer å bruke en avfukter for å trekke ut fuktigheten fra luften, og dermed sikre at treverket avgir fuktighet til luften. Da vil veden tørke, og borelarvene vil dø. Dette kan være en effektiv metode, men det krever en riktig dimensjonert avfukter samt evnen til å hindre uteluft i å komme inn. Vi kan hjelpe deg med å beregne hvilken avfukter du bør ha.

Arida Pro S25 avfukter

Uansett hvilken metode du velger, er det viktig å fortsette å overvåke området etter behandlingen for å sikre at problemet ikke kommer tilbake.

Dette kan du behandle selv!

Stripete kjedelige biller kan være en plagsom skadedyr for huseiere, spesielt trekonstruksjoner (bygninger) og møbler laget av tre. Disse billene, eller rettere sagt larvene, kan gjøre uopprettelig skade.

Du kan enkelt forhindre eller stoppe et angrep ved enten å holde treverket tørt eller impregnere det med Woodtox. Vi kan gi deg veiledning om hvordan du bruker Woodtox, hvor mye du trenger for akkurat ditt bygg, og hvordan du bør bruke det.

Ta gjerne kontakt med oss.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

4 + 10 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...