stokkmaur

Stokkmaur vrs sukkermaur

Enten du tror du har et skadedyrproblem eller bare ønsker å lære mer om insekter, er det mange forskjeller mellom stokkmaur vs sukkermaur.

En av disse maurene er mye mer plagsom enn den andre, men vet du hvilken? Du har kanskje allerede en god gjetning, men vi er her for å gå gjennom alle forskjellene mellom disse to feilene.

I denne artikkelen vil vi ta for deg alt du trenger å vite om stokkmaur så vel som sukkermaur, inkludert hvordan du kan identifisere dem. Vi vil også gå gjennom deres oppførsel og hva du kan forvente hvis du har et av insektene i hjemmet ditt. La oss komme i gang og snakke om maur!

Det er mange viktige forskjeller mellom stokkmaur og sukkermaur. stokkmaur tilhører Camponotus-slekten mens sukkermaur tilhører Lasius-slekten, og stokkmaur er mye større enn sukkermaur generelt. Utseendet til den svarte mauren skiller seg fra stokkmauren på omtrent alle måter, og deres oppførsel er ekstraordinært forskjellig fra hverandre også.

La oss snakke mer om disse forskjellene i større detalj.

Stokkmaur vs sukkermaur: Slekt

En primær forskjell mellom stokkmaur vs sukkermaur er deres slekts- og artsklassifisering. Mens begge disse maurene faktisk er maur, tilhører stokkmaur slekten Camponotus mens sukkermaur tilhører slekten Lasius. Dette fører til svært viktige forskjeller i utseendet og oppførselen til disse to maurene.

Stokkmaur vs sukkermaur: Fysisk utseende

Du kan lett se forskjell på en stokkmaur og en sukkermaur. For eksempel er en stokkmaur alltid større enn en sukkermaur, og varierer fra 6-12 mm i lengde sammenlignet med 4-6 mm for en sukkermaur. stokkmaur finnes også i en lang rekke farger, inkludert brun, svart og rød, mens svarte maur naturlig nok bare er svarte.

Kroppsformene til disse to insektene er også veldig forskjellige. stokkmaur har et hjerteformet hode sammenlignet med det avrundede hodet til en svartmaur. Imidlertid gjør størrelsen på svarte maur dette vanskelig å si uten forstørrelse.

En sukkermaur har to forskjellige kroppsdeler mellom hodet og brystkassen, mens en stokkmaur bare har en. stokkmaur har også en mye mer jevn kropp sammenlignet med kroppen til en svartmaur.

Stokkmaur vs sukkermaur: Oppførsel

Oppførselen til stokkmaur vs sukkermaur er usedvanlig forskjellig. Det er dette som gjør en av disse maurene farligere enn den andre i forhold til hva de kan gjøre hvis de invaderer hjemmet ditt. La oss snakke mer om dette i større detalj nå.

Svarte maur kan invadere hjemmet ditt akkurat som stokkmaur kan, men de leter bare etter mat. stokkmaur lever innenfor veggene i hjemmet ditt eller andre tregjenstander, og det er veldig vanskelig å fjerne dem, noe som er veldig forskjellig fra sukkermaur. Mange skadedyrfirmaer har større problemer med stokkmaur enn med sukkermaur, og mange huseiere anser stokkmaur like mye som et skadedyr som termitter!

Dette er fordi svarte maur gjør hjemmene sine ute i maurbakker, mens stokkmaur lever innenfor alle trekonstruksjoner de kan. stokkmaur graver intrikate tunneler og reir innenfor veggene i hjemmet ditt, noe som ofte fører til alvorlig skade.
Stokkmaur vs sukkermaur: Wings

En annen forskjell mellom sukkermaur og stokkmaur er tilstedeværelsen av vinger. Alle stokkmaur har vinger, mens ikke alle sukkermaur har det. Svarte maur har også et enkelt sett med vinger, hvis de har noen i det hele tatt, mens stokkmaur har to sett med vinger. Selv om dette er et subtilt skille, er det faktisk en nøkkelforskjell mellom disse to feilene.

Stokkmaur vs sukkermaur: Foretrukket habitat

En siste forskjell mellom stokkmaur versus sukkermaur er deres foretrukne habitat. Mens begge disse insektene kan bli funnet inne i hjemmet ditt, foretrekker svarte maur å bo ute, mens stokkmaur ofte bor innenfor veggene i hjemmet ditt eller andre trekonstruksjoner i nærheten.

Men hvorfor kommer svarte maur inn i hjemmet ditt i utgangspunktet hvis de liker å bo ute i en hage eller bakgård? Svarte maur er skadedyr kjent for å søke etter mat i hjemmet, og det er ofte derfor du vil se dem. Svarte maur vil imidlertid forlate når de har fått tilstrekkelig mat, mens stokkmaur blir værende i hjemmet ditt i lang tid. Du kan tenke på stokkmaur som å flytte inn, mens sukkermaur bare er der for å besøke!

Scroll to Top