sølvfisk

Sølvkreangrep – 3 viktige tips for å bli kvitt sølvkre

Hvis du har et Sølvkreangrep, kan det hende du allerede river håret ditt mens du prøver å finne ut hvordan du kan bli kvitt det. Sølvkre er ikke som andre insekter – de er hardføre og raske og krever en annen strategi for å bli utryddet. I denne artikkelen vil jeg dele med deg tre viktige tips du trenger å vite for å bli kvitt en Sølvkre-angrep.

Tips 1 – Sølvkre er annerledes!

Sølvkre har ikke et stort dronninge-insekt som produserer alle ungene. Med maur kan du mate dem med gift og de vil gå tilbake til hjertet av reiret hvor andre også vil dø. Med Sølvkre vil ikke denne strategien fungere.

Sølvkre lever ikke rundt en dronning, de bor bare hvor de kan. Vanligvis bor de i mørke, fuktige områder. Hvis du har noen utette rør (uansett hvor liten lekkasjen er), er dette et ypperlig sted å slå leir for en Sølvkre.

Du må se etter lekkasjer og blokkeringer og sprekker og sprekker som du finner fordi det er her Sølvkreen kommer fra.

Tips 2 – Ta bort matkilden deres

Som alle skadedyr, hvis du tar bort matkildene deres, vil de vanligvis enten dø, eller forlate dem på jakt etter næring andre steder.

Så, hva spiser Sølvkre? Sølvkre lever av karbohydrater. Dessverre kan de overleve i opptil et år uten mat i det hele tatt! Dette gjør det spesielt viktig å holde matkilder unna dem.

Karbohydrater er i utgangspunktet sukker og stivelse. Sølvkre vil spise papir, papp, klær, sølt pinne sauser etc. Eventuelle dokumenter bør låses inne og oppbevares ute av syne. Klær bør oppbevares sikkert i en garderobe eller skuffer.

Hvis du ikke gjør disse tingene, vil du finne dokumentene dine fulle av hull og klærne dine fulle av ekle gule flekker. Ikke risiker det!

Tips 3 – Endre miljøet

Sølvkre trenger mat og fuktighet for å leve. For å bli kvitt et Sølvkreangrep, må du bli kvitt begge deler.

Start med å bruke en støvsuger rundt huset ditt. Sølvkre vil til og med spise på hårene som har falt av hodet ditt! Så du må være på vakt og sørge for at det ikke er hår eller smuler på gulvet.

Sølvkre elsker også fuktige forhold. Hvis du bor i fuktige forhold og du ikke har noen lekkasjer, kan det være lurt å investere i en luftavfukter eller i det minste kjøre klimaanlegget litt oftere. Dette kan gjøre en stor endring i dine eksisterende problemer.

Scroll to Top