Soggy vår og mild sommer skaper perfekte forhold for skadedyr å trives

[ad_1]

National Pest Management Association frigir sommer Vector Sectors™-liste som fremhever 10 amerikanske byer som er mest utsatt for økte skadedyrpopulasjoner

National Pest Management Association (NPMA) lanserte i dag sin halvårlige Vector Sectors™-liste over de 10 beste amerikanske byene med størst risiko for økt skadedyrtrykk fra vektorskadegjørere resten av sommeren og utover høsten. Etter en gjennomvåt vår og milde forhold som er spådd for resten av sommeren over store deler av det kontinentale USA, vil skadedyr som mygg, flått og kakerlakker sannsynligvis trives.

“Sykdomsspredende skadedyr som flått, mygg og kakerlakker elsker vann, og mor natur har sikkert dumpet sin del over store deler av landet denne våren,” sa Jim Fredericks, Ph.D., sjef for entomolog for NPMA. “Når amerikanere drar utendørs for å dra nytte av milde sommerforhold for resten av sesongen, er det viktig at forebygging av skadedyr forblir øverst i sinnet. Ettersom CDC nylig har økt sitt årlige anslag for borreliose til 476 000 nye tilfeller i USA hvert år, kan kunnskap om forholdene som er gunstige for flått og andre vektorskadegjørere bidra til å redusere eksponeringen betraktelig.”

Vektorskadedyr utgjør en betydelig trussel mot folkehelsen. I tillegg til borreliose er flått også i stand til å spre anaplasmose, babesiose og Rocky Mountain-flekkfeber. Mygg er kjente vektorer av West Nile virus og Eastern Equine encefalitt (EEE), og kakerlakker er også rapportert å spre minst 33 typer bakterier og seks parasittiske ormer til mennesker, noe som gjør bevissthet til en nøkkelkomponent i personlig beskyttelse.

De 10 beste amerikanske byene* som er kåret til National Pest Management Associations liste over vektorsektorer inkluderer:

Birmingham: Etter å ha hatt sin fjerde våteste juni som er registrert, kan milde temperaturer spådd for resten av sommeren skape ideelle forhold for mygg og utendørs kakerlakkpopulasjoner.

Boston: Etter å ha hatt sin varmeste juni på rekord og mye nedbør, vil mygg- og flåttpopulasjoner sannsynligvis trives på grunn av gunstige forhold.

Dallas: Myggtrykket vil sannsynligvis øke takket være milde temperaturer og mye nedbør om våren og sommeren, noe som gir ideelle hekkeforhold.

Hartford: Temperaturer over gjennomsnittet om våren kombinert med mye nedbør om sommeren kan skape ideelle forhold for mygg og flått å trives.

Houston: For mye nedbør om våren kombinert med temperaturer over gjennomsnittet om våren og sommeren kan bidra til økt myggtrykk.

New Orleans: Over gjennomsnittlig nedbør og milde temperaturer gjennom våren og sommeren kan bidra til en økning i mygg- og kakerlakkbestanden.

New York: Temperaturer over gjennomsnittet om våren og sommeren og over 10 tommer regn i juli alene kan bidra til blomstrende mygg- og flåttbestander.

Philadelphia: Denne regionen kan oppleve en økning i flått- og myggaktivitet på grunn av akselerert plantevekst drevet av overdreven varme og nedbør om sommeren.

Tampa: Varme og ekstremt tørre forhold som forventes for resten av sommeren kan drive kakerlakkpopulasjoner innendørs på jakt etter vann.

West Palm Beach: Varme og tørre sommerforhold kan drive asiatiske tigermygg mot boligområder og urbane miljøer på jakt etter vannkilder.

*Oppført i alfabetisk rekkefølge, ingen numerisk rangering.

Når du tilbringer tid utendørs, anbefaler NPMA å bruke lange bukser og ermer, når det er hensiktsmessig, for å begrense eksponeringen for flått og mygg, og sørg for å bruke insektmiddel som inneholder minst 20 prosent DEET. Sørg også for å foreta en grundig hud- og klessjekk på deg selv, dine kjære og kjæledyr før du returnerer innendørs for å unngå å bringe flått inn.

For innendørs skadedyrforebygging, sørg for å lagre mat i lufttette beholdere og rydde opp smuler og søl umiddelbart for å eliminere matkilder. Fiks eventuelle lekkende rør eller tette avløp og tett alle potensielle inngangspunkter, inkludert hull og sprekker i fundamentet. For å forhindre at mygghekkeplasser dannes på eiendommen din, tøm eventuelle kilder for stående vann, inkludert fuglebad, oppblåsbare bassenger og veltede leker, siden mygg bare trenger en halv tomme vann for å avle.

Hvis du mistenker et angrep, kontakt en autorisert skadedyrbekjemper umiddelbart.

For mer informasjon om NPMAs liste over vektorsektorer, eller for å lære mer om beskyttelse mot skadedyr, besøk PestWorld.org.

###

Om Skadedyrforeningen

NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 5500 medlemmer, ble opprettet i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens forpliktelse til å beskytte folkehelsen, mat og eiendom mot sykdommer og farer ved skadedyr. For mer informasjon, besøk PestWorld.org eller følg @PestWorld på Facebook, Twitter, Pinterest og YouTube.[ad_2]

Kilde

Scroll to Top