Soggy sommer fører til økt trykk på vektorskadedyr i USA

[ad_1]

National Pest Management Association navngir 10 utsatte byer til sommerens Vector Sectors™-liste

FAIRFAX, VA (1. august 2019) — The National Pest Management Association (NPMA) slapp i dag sin halvårlige Vector Sectors™-liste over de 10 beste amerikanske byene med størst risiko for økt skadedyrpress fra vektorskadegjørere, inkludert flått og mygg, for resten av sommeren og utover høsten . Som vektorer for sykdom er disse skadedyrene i stand til å overføre patogener som Lyme-sykdom og West Nile-virus til henholdsvis mennesker, noe som gjør bevissthet og forebygging avgjørende for å beskytte folkehelsen.

“Regnfloden som gjennomvåte det meste av landet vårt gjennom våren og sommeren gjorde mer enn bare å dempe uteplanene, den ga opphav til farlige skadedyrbestander som kunne påvirke landet langt ut på høsten,” sa Cindy Mannes, visepresident for offentlige anliggender for NPMA. “Regn fra tidlig sesong tillot lommer med fuktighet å samle seg, og skapte ideelle avlsforhold for både flått og mygg. Sammen med sensesongvarme som forventes over det meste av landet resten av sommeren, er forholdene modne for at disse skadedyrbestandene kan formere seg, og raskt.»

Vektorbårne sykdommer er på vei oppover, og flått og mygg er blant de største synderne. “CDC rapporterte 59 349 tilfeller av flåttbårne sykdommer alene i 2017, en svimlende økning på over 22 prosent fra bare året før,” sa Mannes. “Mens amerikanere over hele landet alltid bør være årvåkne i deres innsats for å beskytte skadedyr, spesielt i sommermånedene, bør de som bor i de identifiserte byene ta ekstra forholdsregler når de tilbringer tid utendørs denne sesongen.”

De 10 beste amerikanske byene* som er kåret til National Pest Management Associations liste over vektorsektorer inkluderer:

Austin: For våte forhold i både mai og juli kan bidra til en økning i myggbestanden resten av sommeren.

Chicago: Etter å ha opplevd sin våteste mai noensinne, kan temperaturer over gjennomsnittet spådd for resten av sommeren bidra til en økning i både flått- og myggtrykk.

Detroit: Med over gjennomsnittlige temperaturer og nedbør spådd for resten av sommeren, se opp for sensesongens flått- og myggaktivitet i dette området.

New Orleans: Rekordhøye temperaturer kombinert med mye nedbør tidlig på sommeren kan bidra til økt myggtrykk når vi går mot høsten.

Oklahoma City: Med mai som den tredje våteste i historien med over 12,5″ regn, er forholdene modne for at både flått- og myggbestander kan blomstre resten av sommeren.

Philadelphia: Med rekordstor nedbør fra mai til juni, temperaturer over gjennomsnittet og fortsatt nedbør gjennom resten av sommeren vil tillate mygg- og flåttpopulasjoner å trives.

Salt Lake City: Overdreven nedbør i mai kombinert med temperaturer over gjennomsnittet for resten av sommeren kan bidra til økt myggbestand.

St. Louis: Etter å ha hatt en av de våteste mai månedene som er registrert, vil temperaturer over gjennomsnittet og nedbør som er spådd for august, tillate myggpopulasjoner å blomstre til høsten.

Tampa: Rekordhøy varme i mai kombinert med betydelig nedbør over gjennomsnittet i både mai og juni tillot myggpopulasjoner å komme i gang med aktiviteten.

Washington DC: Temperaturer over gjennomsnittet denne sommeren kombinert med sensesongsnedbør kan bidra til økt flått- og myggtrykk langt ut på høsten.

*Oppført i alfabetisk rekkefølge; ingen numerisk rangering.

For å beskytte mot bitende flått og mygg og truslene de utgjør, sørg for å bruke insektmiddel som inneholder minst 20 prosent DEET før du tilbringer tid utendørs. Når det er mulig, bruk lange bukser, langermede skjorter og lukkede sko, og velg lyse klær for å gjøre eventuelle haikeskadedyr mer synlige. Tøm alle områder med stående vann på eiendommen din, da disse fungerer som yngleplasser for skadedyr, og sørg for å kontakte en autorisert skadedyrbekjemper hvis det er mistanke om et angrep for å hjelpe til med å identifisere og behandle problemet på riktig måte.

For mer informasjon om NPMAs vektorsektorer eller for å lære mer om beskyttelse mot vanlige husholdningsskadedyr, besøk PestWorld.org.

###

Om Skadedyrforeningen

NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 5500 medlemmer, ble etablert i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens engasjement for beskyttelse av folkehelse, mat og eiendom mot sykdommer og farer ved skadedyr. For mer informasjon, besøk PestWorld.org eller følg @PestWorld på Facebook, Twitter, Pinterest og YouTube.[ad_2]

Kilde

Scroll to Top