Sliter du med pantry-skadedyr i ditt sted

Publiseringsdato: 11. desember 2022
Kategori: Skadedyr i lagret produkt

pantry skadedyr i mat

Passende navn fordi du ofte vil finne dem inne i pakket mat som huseiere lagrer i pantry eller skap. Skadedyr er en vanlig årsak til matforurensning. Andre kilder til matforurensning inkluderer patogener som bakterier, jordbaserte kjemikalier som arsen og kjemikalier innenfor plantevernmidler som brukes i landbruket. Mange av matvarene vi konsumerer er utsatt for infiltrasjon av skadedyr underveis gjennom stadier, inkludert matforedling, transport, lagring eller å nå forhandlernes hyller.

Hva er noen av de vanligste husholdningsmatproduktene som lagres i skap eller spiskammers som skadedyr infiltrerer? En rekke stivelsesholdige, tørkede frokostblandingsprodukter eller bakeingredienser, inkludert kakeblanding, mel, maismel, pasta og ris. Søtsaker eller frukt, for eksempel rosiner, tørkede aprikoser eller kjeks, er også ofte utsatt for skadedyr.

Hvordan bli kvitt pantry skadedyr biller? I situasjoner der disse inntrengerne skaper et betydelig angrep, er det den beste handlingen å rådføre seg med et lokalt skadedyrbekjempelsesfirma. En erfaren skadedyrbekjemper vet hvordan man blir kvitt skadedyrmøll, biller og larver i pantry.

Hva slags insekter invaderer pantry og skap?

En rekke skadedyr dukker opp i lagret mat, for eksempel indiske måltidsmøll (Plodia interpunctella), som har et vingespenn som ofte overstiger ½ tomme og virker solbrun eller rødbrun. De indiske melmølllarvene er “ormlignende” og hvitaktige og når lengder på ½ tomme.

Flere typer biller er også vanlige inntrengere, inkludert sagtannede kornbiller, apotekbiller og sigarettbiller. Alle disse tre artene har vinger, men bare apotekbillen og sigarettbillene vil fly. Disse billene legger egg som snart utvikler seg til larver eller ormlignende larver som vises i nyanser av hvitt, gult eller krem.

Snutebiller som ris-, korn- eller maissnutebiller er alle typer biller med en ganske særegen utvidet snute. De voksne vises vanligvis i mørkere røde, brune eller svarte farger.

Etter å ha kommet inn i bokser med tørket mat, vil skadedyrlarver i pantry begynne å utvikle seg i et miljø med rikelig matforsyning. Husk at flertallet av disse skapningene er svært effektive oppdrettere. For eksempel kan en kvinnelig indisk måltidsmøll generere hundrevis av egg i løpet av en ganske kort tidsramme.

Er Pantry-skadedyr farlig?

Pantry-skadegjørere er først og fremst plagsomme skadedyr, da de ikke vil bite, stikke eller på annen måte skade mennesker. Den største bekymringen innebærer muligheten for å bli syk etter inntak av forurenset mat etter inntrengning av skadedyr i pantry. Derfor er pantry-skadedyrbekjempelse din beste løsning.

Naturlig effektive måter å forhindre pantry-skadedyr i hjemmet ditt

Hvordan får du tak i pantry-skadedyr? Dette er et kritisk skritt når man søker å identifisere de beste forebyggende tiltakene for pantry-skadedyr. Vurder følgende tips:

  • Når du handler dagligvarer, inspiser innpakket mat nøye for tegn på skade.
  • Hold skapområdene rene ved å fjerne smuler regelmessig og sørge for at det ikke blir matrester igjen.
  • Etter å ha kjøpt mat, bør du vurdere å overføre svakt emballerte gjenstander, for eksempel de som består av tynn plast eller spinkel papp, til holdbare beholdere laget av hard plast, glass eller metall som forsegler tett.
  • Iverksette forebyggende tiltak som forhindrer inntrenging i hjemmet, for eksempel å raskt reparere skadede vindusskjermer, plassere fei langs ytterdører og fylle hull rundt vinduer med værlister.

Husk å informere andre i husstanden din om sannsynlige tegn på pantry-skadedyraktivitet og de beste måtene å forhindre potensielle angrep på.

Den beste måten å bli kvitt skadedyr i huset ditt på

Nettforhandlere og lokale oppussingsbutikker selger i dag en rekke gjør-det-selv-behandlingsalternativer, inkludert skadedyrbekjempelsesprodukter fra pantry. Dessverre viser disse butikkkjøpte produktene seg ofte ineffektive mot større angrep og genererer kun kortsiktige resultater. Å søke hjelp fra en profesjonell skadedyrbekjemper er en mye bedre løsning.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

4 + 3 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...