Sliter du med et overskudd av rotter på eiendommen din?

Publiseringsdato: 9. januar 2023
Kategori: Rotter

en rotte som sitter på et dekk

Rotter i hjemmet ditt er ikke bare en helsefare, men også en direkte trussel mot eiendommen din. Dessverre klarer rotter ofte å komme inn i selv de reneste hjem og begynne å formere seg. Dette gjelder spesielt. Hvis du trenger skadedyrkontroll, fortsett å lese for å lære hvordan du blir kvitt rotter for godt.

Hvordan rotter ser ut

Rotteidentifikasjon er nøkkelen til å etablere et rottekontrollprogram som fungerer. De vanligste rottetypene her er takrotter og norgesrotter. Takrotter, også kalt svartrotter, er omtrent 8 tommer lange. De har mørke haler og hårløse ører. På den annen side er norske rotter mye større – de kan bli opptil 16 tommer i størrelse! Noen andre definerende trekk ved norske rotter er deres brune farge og tette kropper; halene deres er hårløse, og ørene deres er korte og lodne. Uansett hvilken art du har å gjøre med, kan begge disse rottene skilles ut med sine lange haler og runde ører.

Kan rotter i huset ditt gjøre deg syk?

Når rotter tar bolig i hjemmet ditt, er de mer enn bare en plage; de er en alvorlig helsefare. Siden rotter ofte lever og beveger seg rundt kloakk, rør, avløp, søppeldunker og andre uhygieniske steder, kan de bære og overføre ulike sykdommer til deg og dine kjære.

Blant sykdommene som rotter bærer og sprer gjennom bitt og riper, er noen av de vanligste:

 • Leptospirose
 • Rottebitt feber
 • Harepest
 • Salmonellose

Ikke la gnagere sette helsen til familien din og kjæledyrene i fare! Hvis du ser noen tegn på rotter i huset, ta kontakt med profesjonelle skadedyrkontrolltjenester.

Hvorfor det er så vanskelig å bli kvitt rotter på egenhånd

Du lurer kanskje på hvordan du kan bli kvitt et rotteangrep og hvorfor det kan være så vanskelig å bli kvitt rotter på egenhånd. Den første grunnen til at rotter er vanskelige å fange er at de er mye større og sterkere enn mus. Musefeller er for små og lette for rotter. I tillegg er rotter intelligente skapninger og er svært oppmerksomme på omgivelsene. De vet kanskje å unngå feller eller agn som du setter opp hvis disse fellene “plutselig” dukker opp i huset ditt.

Rotter formerer seg også raskt. Selv om du er i stand til å fange en eller to rotter, er det sannsynligvis allerede mye mer som gjemmer seg i et hjørne eller fordypning i hjemmet ditt. Likevel er rotter ikke umulig å eliminere. Profesjonell gnagerkontroll er den raskeste, sikreste og mest effektive måten å fange og fjerne disse dyrene på.

Den mest effektive måten å bli kvitt rotter på eiendommen din

Hvis du trenger å bli kvitt et rotteangrep, kan følgende råd for rotteforebygging hjelpe:

 • Eliminer eventuelle potensielle inngangspunkter i hjemmets eksteriør.
 • Oppbevar søppelet ditt i forseglede søppeldunker med tettsittende lokk.
 • Hold garasjen og hagen din ren og fri for rusk.
 • Rengjør kjøkkenet regelmessig og vask oppvasken daglig.
 • Forsegl alle matbeholdere med lufttette lokk.
 • Hold ved på avstand fra huset.
 • Hold rennene dine fri for vannopphopning og rusk.
 • Installer skjermer på loftsventiler, vinduer og dører.
 • Søk profesjonell hjelp til å lage og gjennomføre en omfattende plan for rottefjerning.

Å følge de praktiske tipsene nevnt ovenfor vil hjelpe deg i søken etter et rottefritt hjem. Vi tilbyr en første gratis hjemmeinspeksjon for å hjelpe oss med å få en bedre forståelse av rotteangrepet ditt og dine spesifikke gnagerkontrollbehov. Først vil vi se etter eventuelle inngangspunkter og tegn på rotter. Etter denne inspeksjonen vil vi lage en omfattende plan for skadedyrbekjempelse for å bli kvitt rottene i huset ditt.

Skadedyrbekjempelsesprosessen vår inkluderer en innledende behandling pluss oppfølgingsbesøk for å sikre at hjemmet ditt forblir helt fritt for skadedyr. Hvis du er klar til å si farvel til rottene for alltid, ta kontakt i dag for å planlegge din gratis inspeksjon og for å lære mer om våre bolig- og kommersielle skadedyrbekjempelsestjenester.

Scroll to Top