Sliter du med å bli kvitt fluer?

Hvis fluer i hjemmet ditt noen gang har plaget deg, vet du hvor irriterende de kan være. Du må fortsette å slå dem vekk, men de kommer bare tilbake! Hvis dette høres ut som noe som skjer i hjemmet ditt akkurat nå, så er du ikke alene. Skadedyrkontrollhjem inkluderer ofte fjerning av fluer. Hvis du har problemer med å bli kvitt fluer, her er noen ting du kan gjøre for å eliminere dem fra hjemmet ditt.

Vaner og oppførsel til vanlige fluer

Husfluer avler vanligvis i husdyrgjødsel, råtnende frukt og grønnsaker og søppelcontainere. Hunnfluer kan legge opptil 150 egg i en enkelt batch. En flue kan produsere opptil 900 avkom i løpet av sin 30-dagers levetid.

Eggene blir til larver, som trenger varme omgivelser for å trives. Når de når modenhet og er klare til å forvandle seg til pupper, foretrekker de imidlertid kjøligere områder hvor deres nye eksoskjelett kan stivne. Det tar omtrent fire til seks uker for en voksen husflue å komme ut av puppestadiet.

Siden mange typer husfluer ikke har tenner, kan de bare spise væske. Imidlertid lar deres svampende munnpartier dem gjøre flytende mange fast føde. Deres halmlignende tunger hjelper dem å suge opp maten de spiser. Husfluer kan livnære seg på en lang rekke stoffer, inkludert menneskemat, dyrekadaver og søppel. De er spesielt tiltrukket av den sterke lukten som kommer fra kjæledyravfall.

Hvor farlig er det å ha fluer i hjemmet mitt?

Fluer kan være et problem. De er spesielt farlige fordi de bærer på sykdommer og bakterier. Fluer kan spre sykdom ved å forurense mat eller overflater med avfallet. Disse bakteriene overføres deretter når folk spiser forurenset mat. Fluer bærer også bakterier fra råtnende dyre- og menneskelik og kloakk, som kan forårsake alvorlige helseproblemer hvis de svelges av mennesker. Noen av sykdommene som fluer bærer inkluderer tyfoidfeber, kolera, dysenteri, tuberkulose og salmonellamatforgiftning.

Flyr hjemme

Seks enkle, men effektive tips for å holde fluer utenfor hjemmet ditt

Hvis du ikke ønsker å håndtere fluer i huset ditt, er her noen tips om forebygging:

  1. Dekk til maten. Ved å holde maten dekket forhindrer du at fluer blir tiltrukket av den, noe som vil bidra til å holde dem borte fra hjemmet ditt.
  2. Rydd opp søl raskt. Hvis du har søl, må du rydde opp så snart som mulig slik at fluer ikke får en sjanse til å legge egg på toppen av søl.
  3. Installer skjermer på alle vinduer og dører.
  4. Rydd opp kjæledyravfall så snart som mulig.
  5. Hold alle søppeldunkene godt dekket.
  6. Ikke la organisk materiale som gressklipp, gjødsel og komposthauger samle seg eller hope seg opp i hagen for å hindre fluer i å sverme utenfor huset ditt.

Fluer er ikke bare en plage; de kan være ødeleggende. Lær hvordan du blir kvitt fluer og ring proffene om nødvendig.

Den beste måten å holde fluene borte fra hjemmet ditt

Hvis du er lei av å håndtere fluer i hjemmet ditt, er det på tide å ta grep. Den beste måten å bli kvitt fluer hjemme er med profesjonell skadedyrkontroll. Våre skadedyrteknikere er opplært i en rekke metoder og produkter som vil hjelpe deg å bli kvitt disse skadedyrene en gang for alle.

Vi kan hjelpe deg med å bli kvitt fruktfluer på kjøkkenet eller husfluer på badet. Vårt ekspertteam kan løse dine fluerelaterte problemer på kort tid, så ring oss i dag for å komme i gang.

Scroll to Top