Slik kan du effektivt fjerne skogsmaur

Når du oppdager en maurtue i hagen din eller i nærheten av huset ditt, kan det være fristende å fjerne den umiddelbart. Men det er viktig å forstå at maurbakken kan være hjemsted for en viktig del av økosystemet, og å fjerne den kan få uønskede konsekvenser. Skogsmaur, også kjent som rød skogmaur eller pissmaur, er en vanlig maurart i Norge og kan bygge store hauger som kan bli opptil 1 meter høye.

Det er viktig å forstå at skogmaur kan være nyttig for hagen din. De hjelper til med å bryte ned organisk materiale og kan bidra til å forbedre jordkvaliteten. I tillegg kan de beskytte hagen din mot skadedyr som bladlus og snegler. Det har også vist seg at maur kan gi hageplanter et bedre immunforsvar mot sykdommer. Hvis du likevel ønsker å fjerne en maurtue, er det viktig å gjøre det på en måte som er skånsom for miljøet og ikke skader andre insekter eller planter.

Det er flere måter å fjerne en maurtue på, men vi anbefaler den profesjonelle måten – som også ofte koster mindre å gjennomføre enn mange anti-maurfjerningstips. Det er viktig å velge en metode som passer for størrelsen på maurtuen og som ikke skader omkringliggende planter eller dyr. Hvis du er usikker på hvordan du skånsomt fjerner en maurtue, kan det være lurt å kontakte en profesjonell skadedyrbekjemper for råd og veiledning. Eller bare les nedenfor her:

Når er det riktig å fjerne en skogmaurtue?

Det kan være vanskelig å avgjøre når det er riktig å fjerne en skogmaurtue. Det er viktig å forstå at skogmaur er en viktig del av økosystemet og kan være nyttig for å kontrollere andre skadedyr og insekter. Derfor bør man ikke fjerne en maurtue med mindre det er nødvendig.

Det er riktig å fjerne en skogmaurtue når maurene er til stor sjenanse for deg eller kjæledyr i hagen eller på verandaen, eller når maurene kommer farlig nært hus, hytte eller annen bygning. Hvis du har barn eller kjæledyr som bruker området, kan det være en stor ulempe å forlate maurtuen der den er.

Det er også viktig å merke seg at dersom en maurtue er plassert i nærheten av en bygning, kan maurene potensielt flytte inn i bygningen. Det har vi observert før. Hvis du mistenker at en maurtue kan forårsake skade, bør du vurdere å fjerne den.

Hvis maurene ikke er en fare, kan du prøve å redusere antallet ved å fjerne matkilder og holde området rent og ryddig. Og du kan avgrense dem ved å lage en “like” med maurvanningsmiddel (som er maurgift) mellom dem og hagen din. Men det vil bare ha effekt i noen dager og opptil et par uker, avhengig av vær og sol.

Hvordan fjerne maurtuer med skogsmaur

Hvis du har en maurtue i hagen eller rundt huset, kan det være lurt å fjerne den før den sprer seg. Her er noen enkle trinn for å fjerne maurtuen effektivt og sikkert.

1) Finn alt du trenger

Før du begynner å fjerne maurtuen, sørg for at du har alt nødvendig utstyr. Dette inkluderer:

Her er alt du trenger til maurdreper og pumpemugge en rimelig pakkeløsning mot skogsmaur

2) Bland kontaktdrepende og vanningsmiddel

Bland ferdig maurvanningsmiddel (pulver blandes i vann, ca. 1 liten spiseskje (ca. 5 gram) til 1,5 liter vann) og ha det klart til bruk. Jo større maurtue, jo mer kan du ha ferdig mikset.

Hell dette over i en passende pumpekanne til å spraye på med en fin dusj.

TIPS: Start med å spraye litt på støvlene. Da vil ikke maur klatre opp på støvlene, og derfor heller ikke på deg. Du kan også strø litt maurmiddel på spaden.

3) Spray en ytre omkrets rundt maurtuen

Spray et “gjerde” med Permethrin spray eller maurmiddel 2-3 meter fra maurtuen, i en hel sirkel hele veien rundt. Dette skal hindre maur i å rømme.

Dette er en kontaktdreper, og maur som da prøver å rømme vil komme i kontakt med denne agenten og enten snu, eller få agenten på seg og dermed dø ganske raskt. Det er veldig viktig at du lager dette “gjerdet” rundt, for ellers kan maurene flykte til et sted i nærheten og det vil du ikke.

4) Spray maurtuen med maurmiddel

Start med å spraye maurmiddel med pumpeboksen på maurbakken. Spray eventuelle levende maur du ser, og spray hele maurtuen på utsiden. Du bør ikke bløtlegge maurtuen med denne, men spray den på med en deilig dusj. Derfor er en slik pumpekanne så fin å bruke. Målet er å bruke minst mulig anticid, og oppnå best mulig effekt.

Dette er bare en innledende fase. Når dette er gjort finner du spaden…

5) Når du har sprayet alle maurene, graver du til side og legger den på innsiden av den ytre omkretsen.

Når alt er sprayet på overflaten, graver du litt ned i maurbakken. Legg alt til side, men innenfor sirkelen du sprayet i starten. Ikke fjern et tykt lag, men grav ned i maurbakken litt etter litt. Spray alt levende med maurmiddelet.

Når du ser at du har sprayet alle maurene, gjenta dette: Grav litt til, og spray med maurmiddel igjen. Fortsett å gjøre dette til du kommer til maureggene.

6) Spray alle mauregg med maurmiddel

Etter hvert som du graver dypere og dypere inn i maurtuen, kommer du til kjernen, og der finner du maureggene. Spray alle egg og grav dypere. Spray igjen. Fortsett til du er ferdig med alle eggene du finner. Når du er gjennom eggene, er du ferdig.

Gratulerer! Nå har du beseiret maurtuen.

Du kan fjerne restene av maurtuen dagen etter når alt er dødt

Dagen etter kan du fysisk fjerne maurtuen og dumpe den et sted som passer deg.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

13 + 1 =

Jeg hører lyder av mus i veggen. Hva gjør jeg?

Jeg hører lyder av mus i veggen. Hva gjør jeg?

Vi i Skadedyrproffen svarer på mange spørsmål i løpet av en uke, og noen av disse er nok veldig interessante for våre lesere. Så dermed poster vi noen av dem innimellom. Her er et spørsmål vi fikk fra en kunde i Troms og Finnmark fylke.Spørsmål fra kunde om mus i...