Slik forhindrer du at Stink Bugs invaderer huset ditt

Vinter og høst er de viktigste årstidene for skadedyr. Mange krypende og små skapninger begynner å lete etter steder å bygge vinterredene sine. Boxelder og stink bug er to vanlige skyldige.

Heldigvis er disse skadedyrene relativt ufarlige – men irriterende.

Til tross for at de er forvirret av navnene på de forskjellige insektene, har de distinkte egenskaper.

Det er ikke lett å se forskjell. Her er noen tips for å holde boxelders og stinkende insekter unna hjemmet og bygningene dine.

Stink Bugs vs. Boxelder Bugs: Hva er forskjellen?

Før det er mulig å finne ut hvordan man holder boxelder og stinkende insekter ute av et hus, er det nødvendig å vite hvilken type insekt som har invadert rommet.

De to viktigste måtene du kan se forskjellen mellom disse skadedyrene på er lengde og farge. Boxelders har en kortere kropp med en rødbrun farge og en torso med svarte eller bronsemerker.

Hvordan ser Boxelder Bugs ut?

Boxelder bugs måler omtrent 1/2 tommer i lengde og har seks ben. De har også to antenner.

De irriterende insektene har en svart oval rygg med rødlige rødlige striper på hodet og to røde striper på vingene. Boxelder bugs drikker saft fra boxelder trærs blader, frø og kvister.

klynge av svarte bokseldre med røde striper på betong

Høsten og våren er problematiske for boxelders. De beveger seg innendørs i vintermånedene for å unngå kulde. Skadedyrene vil flytte tilbake utendørs når våren kommer. Boxelder bugs kan også bli funnet innendørs av mange huseiere og leietakere om vinteren.

Hvordan ser stinkende insekter ut?

Stinkbugen er et invasivt insekt som lever i deler av Asia. De er omtrent 1/2 tomme lange og har oval eller skjoldformet rygg med flekkete gråbrune, noen ganger grønnaktige eller til og med gråbrune ansikter. Seks ben strekker seg ut fra sidene og de har en antenne.

Begrepet “stinkbug” kommer med passende navn fra kjemikaliet som frigjøres i magen deres, og forårsaker en stinkende eller stinkende lukt.

Når insektene blir knust, slipper også denne lukten. Stink bugs har en tendens til å gjøre en stor stinke – bokstavelig talt, om høsten, men de kan også være aktive på sensommeren.

Hva er farene med Stink bugs og Boxelders?

Stink bugs og boxelders er ikke skadelige for mennesker, kjæledyr eller hus. Boxelders biter ikke, men de har munndeler som kan punktere huden og skape irritasjon som ligner på et insektbitt. I tillegg har boxelders avføring en rød fargetone som kan gi flekker på klær, gardiner og andre materialer.

Brune marmorerte stinkbugs kan være en alvorlig landbruksskadedyr. Stink bugs punkterer fruktene for å mate gjennom sommeren. Etterlater urenheter og fordypninger, forårsaker stinkende insekters matvaner frøtap, samt mulig overføring av plantepatogener.

Hva er de beste måtene å kvitte seg med stinkende insekter og boxelder bugs på?

Selv om ingen av insektene er farlige, kan de være til sjenanse.

På grunn av deres ideelle avlsforhold har antallet stinker økt over tid. En stinkbug kan leve til voksen alder på 35-45 dager hvis den holdes under ideelle forhold. En kvinnelig stinkbug kan legge mange hundre egg i løpet av livet. Siden det ikke er noen miljøfaktorer som bremser spredningen, vil denne skadedyrpopulasjonen fortsette å vokse.

Selv denne statistikken kan være et mareritt.

Boxelder bugs’ døde kropper tiltrekker seg andre insekter som teppebiller. Derfor er det viktig å bruke et profesjonelt skadedyrfirma for å sikre grundig rengjøring etter fjerning.

Slik forhindrer du at Stink Bugs invaderer huset ditt

Det er viktig å hindre spredning av stinkende insekter og bokselderinsekter. Her er noen forebyggende tiltak:

  • Tetting av sprekker i rør, vinduer og dører.
  • Silikon eller silikon-latex caulk bør påføres rundt lysbrytere, takvinduer og stikkontakter.
  • Reparer skadede dør- og vindusskjermer
  • Fjerne greiner fra taket og trimme trær som er for høye.
  • Du kan installere lavtrykksnatrium eller gul utvendig belysning i stedet for glødepærer.
  • Fjerning av bokseldertrær.

Selv om noen gjør-det-selv-forsøk kan være nyttige, erstatter det ikke profesjonell skadedyrbekjempelse. For å løse problemet med skadedyr, sørg for at du ringer en ekspert.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

9 + 7 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...